Ваканции през два месеца, на школо от 1 септември

НПО-та са изпратили предложенията си до Игнатов
7 яну 2011 22:26,
232
Ваканции през два месеца, на школо от 1 септември
Снимка: Булфото

Неправителствени организации предлагат учебната година да започва от 1 септември, ваканцията за Коледа и Нова година да е от 16 дни, както и през всеки два учебни месеца да има ваканция от по девет дни.

Предложението за този нов модел на ритмично редуване на периоди на учене и почивка през учебната година е изпратено на министъра на образованието Сергей Игнатов.

Новият график предлага да има ваканции от девет дни през ноември (около 1 ноември), както и ваканция от последните почивни дни на февруари до първите почивни дни на март.

Третата ваканция може да бъде от последния уикенд на април до първите почивни дни на май или от 1 май до първия понеделник след 6 май, за да влязат и двата празника във ваканцията.

Още по темата

Графикът предвижда, както и досега, учебната година да завършва на 15 или 30 юни.

16-дневната коледна ваканция ще разходва не повече от 9 учебни дни, защото ще включи уикенда, празниците по Коледа и Нова година.

От асоциация „Родител“ изразиха опасенията си, че началото на учебната година от първи септември има своите плюсове, но и минуси.

Оттам напомниха, че част от родителите водят децата си на по-евтина почивка от 1 до 15 септември и с новия график ще се наложи по-отрано да планират отпуските си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: учебна годинаваканции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
11
 
! Отговори
тцтцтцтц преди 13 години
по миналия месец две у4ени4ки на минус 10 градуса се бяха разхвърляли все едно са на хаваите, вървят по улицата и циците им се виждаха
21
4
 
4
 
! Отговори
с един куршум 2 заек преди 13 години
То така се решава проблема и с даскалите - няма ученици, няма даскали.....
20
0
 
1
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
Продължавам 15В рамките на една учебна година, всяко училище има още ДО 10/ДЕСЕТ/ днирезерв, които може да обяви за неучебни, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРИСЪСТВЕНИ.Такива са пратронният празник, дпортният/може да са и два/ и други, каквото реши педагогическият съвет/някъде и след предложение на учениците/ Когато се появи "грипна" или "дървена" наканция, част от тези дни изгърмяват, за да несе отучват в съботи и недели
19
0
 
5
 
! Отговори
Васил Петров преди 13 години
Мани ги тия 4-ки от писмената си реч бре наборе :)
18
0
 
0
 
! Отговори
;] преди 13 години
Ne te i karam ...
17
1
 
11
 
! Отговори
тцтцтцтцтц преди 13 години
вече ме е страх да ходя по улиците а недай си боже да влезна в някой мол, тълпи от разгонени и дрогирани тинейджъри и ти--ки ти спукват тъпан4ето с неистовите си крясъци и стонове а някои и с не4леноразделната си ре4, а най-опасното е 4е не само могат да ти проглушат ушите ами и да те изнасилят посред бял ден,по мое вренме не беше така ***.. му стара аз съм 78 набор
16
2
 
12
 
! Отговори
Васил Петров преди 13 години
Какви ваканции, какви 5 лева. От неграмотни младежи ми е писнало.То верно, че ги натоварват много децата с програмата, която е писана от хора, които и понятие си нямат как да поднесат матеряла в главите им. Такива сметки, каквито си правят, обаче няма да минат.Цялата ни образователна система е за под ножа!При нас кадърни хора не можем да си намерин 1:15 е горе-долу успеваемоста.То като е тъпо и не знае - не го вземаш на работа. Да ходи да копа с лопата някаде и да вади пари.
15
2
 
2
 
! Отговори
анонимен1912 преди 13 години
Тези хора в ред ли са?Има си годишен норматив от учебни седмици е учебни часове, които трябва да се покрият. За 1-ви и за последен клас, учебните седмици са 31За 2-ри, 3-ти и 4-ти класове е 32 /Тридесет и две/ седмициЗа 5-8 клас е 34/Тридесет и четири/ седмициЗа 9-11 клас е 36 /Тридесет и шест/ седмициКак ще се разполагат ваканациите, замиси от случая. Учениците печелят, когато колкото се може повече празници се падат в делник
14
2
 
5
 
! Отговори
да !!! преди 13 години
negramoten ychenik си и такъв ще си останеш - да ви е честито !Нямада харчим пари за вас !
13
1
 
8
 
! Отговори
Щудентин преди 13 години
Днес ти е забавно, утре като продаваш вестници на някой ъгъл на мен ще ми е забавно... такъв е животът :)
12
4
 
10
 
! Отговори
интеграция ! преди 13 години
Как така само три ваканции - школото да се закрие , децата да са в безкрайна ваканция - те и така нищо не научават , да се женят, да раждат и да бачкат - като *** си сънародници !
11
10
 
2
 
! Отговори
negramoten ychenik преди 13 години
Pensiii q si lqgaite i ostavete ministerstvoto da otgovarq za vaknaciite ;] sedite po cql den po forumite i komentirate i se pravite na mnogo umni i gramotni elate vie da ni prepodavate u4iteli po forumite ...
10
6
 
15
 
! Отговори
ne na tiinowete преди 13 години
abe kwi u4enici sa twa be- maloletni prostitutki i gei narkoman4eta , da mrat do edin
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дългата лятна ваканция е лесно - пращаш ги на село, при баба и дядо, да пасат овцете.
8
2
 
24
 
! Отговори
до там я докарахте преди 13 години
Я карайте най-добре само на ваканции - и без това сте на предпоследно място по грамотност - само Румъния е след вас....
7
16
 
7
 
! Отговори
еее преди 13 години
А токова дълга лятна ваканция не предлага условия за мързел и безпризорцина?....как може лятото да намират родителите начин да намират начин да си гледат децата,така могат да го правят и през зимната ваканция.Идеята е да се съкрати ДЪЛГАТА лятна в-я и тези дни да се ползват през зимата.
6
1
 
19
 
! Отговори
:))) преди 13 години
А сега ще ревнат че лятото нямат време да работят като сервитутки и слугинаж по летните курорти :)
5
5
 
33
 
! Отговори
Щудентин преди 13 години
Върхът на глупостта. На всеки два месеца - почивки. Тъкмо да влязат в ритъм и прекъсват. Искам и аз така - на всеки два месеца работа, да ми дават по една седмица отпуск. Ще ме огрее ли? Лятото - два месеца почивка, зимата - половин месец.Разглезени са децата. 50 години нямаше проблеми да се учи по тоя начин и колко световни шампиони имаме по учебни дисциплини, ама нейсе - здраво е, трябва да го поправяме докато се развали.
4
6
 
30
 
! Отговори
8-ия ден от Вярна преди 13 години
И като тръгнат на училище още в горещините и все още в "плажно време" - пак ще протестират....На днешните деца не им се учи - повече от видно е...
3
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С тези ваканции се чудя кога ще ходят на училище? Или изобщо, защо да ходят на училище? Колко е хубаво да са *** и безпризорни! По-малко образовани хора, по-лесно управляема членска маса!