Ваканции през два месеца, на школо от 1 септември

НПО-та са изпратили предложенията си до Игнатов
7 яну 2011 22:26,
232
Ваканции през два месеца, на школо от 1 септември
Снимка: Булфото

Неправителствени организации предлагат учебната година да започва от 1 септември, ваканцията за Коледа и Нова година да е от 16 дни, както и през всеки два учебни месеца да има ваканция от по девет дни.

Предложението за този нов модел на ритмично редуване на периоди на учене и почивка през учебната година е изпратено на министъра на образованието Сергей Игнатов.

Новият график предлага да има ваканции от девет дни през ноември (около 1 ноември), както и ваканция от последните почивни дни на февруари до първите почивни дни на март.

Третата ваканция може да бъде от последния уикенд на април до първите почивни дни на май или от 1 май до първия понеделник след 6 май, за да влязат и двата празника във ваканцията.

Още по темата

Графикът предвижда, както и досега, учебната година да завършва на 15 или 30 юни.

16-дневната коледна ваканция ще разходва не повече от 9 учебни дни, защото ще включи уикенда, празниците по Коледа и Нова година.

От асоциация „Родител“ изразиха опасенията си, че началото на учебната година от първи септември има своите плюсове, но и минуси.

Оттам напомниха, че част от родителите водят децата си на по-евтина почивка от 1 до 15 септември и с новия график ще се наложи по-отрано да планират отпуските си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още по темата: учебна годинаваканции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за химията, биолигията, физиката не е задължително да има оборудване, а желание за учене. никой според мен не иска от вас да разбирате всичко, защото такъв човек все още не се родил. от вас се иска да се научите да мислите, ако мислите, че на запад е по-лесно, много се лъжете.
81
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи ние трябва да се примирим с това,въпреки,че то няма да ни помогне нито да израстнем като високо-образовани хора, нито да научим нещо. Е заради хора като Вас учениците са неграмотни, не искат да учат и искат пожече ваканции.
80
2
 
2
 
! Отговори
намръщен преди 13 години
Каква да е системата?
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
интересно е като пишеш "ние" какво точно имаш в предвид, надявам се не защото си говориш на "ВИЕ". освен това това тук не се ли счита за контакт?
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не си разбрал/а какво имах предвид.Не е нормално един учител да обяснява задачите на учениците си като им рисува "картофи" или "кофи" по дъските и им казва "еми тва ви е решението" или път да реши една задачка и да каже "тва ви в урока,кой разбрал,разбрал..Другия час изпитвам" и да се смее под мустак. Също така училищата не разполагат с достатъчно оборудване за предмети като биология и химия. Е как тогава се иска от нас да знаем и разбираме всичко, а и да ни е и интересно?
77
1
 
1
 
! Отговори
бивш даскал преди 13 години
Извинявам се, печатна грешка - до Ученичка по повод 83
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
изненадващо всички ученици започнаха да разбират от "образователна система" и искат да я оправят. май забравяте, че първо за вас по закон докато не навършите пълнолети отговарят единствено и само родители, ностойници, попечители, учители, но не и ВИЕ. законът не е предвидил възможност ВИЕ да гласувате, защото според него все още не можете да поемате отговорност, тогава за какво точно говорите. вашата роля в "образователната система" е да учите, ако разбирасе го можете, но не и давате мнения по
75
0
 
5
 
! Отговори
бивш даскал преди 13 години
До 93Това е голям виц. Откакто въведоха делегираните бюджети, минава кьораво исакато, защото един ученик е около 1000лв. Тук е унизяването спрямо ученика,броят го все едно е добитъ:(((( Трябва да буташ. Иначе ще си вземе отпусното ище иде в друго училище Още по-лошо е, ако има паралелка пред разпадане. Тогава какно става.....
74
7
 
3
 
! Отговори
ученичка преди 13 години
Аз лично смея да твърдя,че съм си много права ракета. Нищо не ти дава право да казваш кой какъв е,при положение,че не си го срещат,не го познаваш,нямал си контакт с него и т.н. Дано ти не си останеш с това впечатление,а пък "ние" как ще си останем си е "наша" работа!
73
0
 
7
 
! Отговори
ddd преди 13 години
ае всеки говори за ваканции а за учене никой не говори
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
би ли бил по конкретен, как точно искаш да ти направят, например математиката по-интересна, може би материала по тази дисциплина, ще бъде поднесен по-интересно като преподавателя ти изиграе еротична сценка, напушен до козирката и напит, или с един еротичен покер в класната стая?
71
3
 
3
 
! Отговори
ученичка преди 13 години
Казваш така,защото вероятно не знаеш какво става в училищата.Е аз уча в едно такова "елитно" училище, а и знам как е навсякъде другаде, така че не наричай нас криви ракети.В твоята метафора всъщност Космоса наистина е крив и тои е нашата образователна система.Учениците могат да бъдат много по-стимулирани да учат,ако системата е различна!
70
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо си мислиш,че това е стереотипът на учениците в България? Има толкова много ученици,които искат да учат,но това което се учи в училище по програма,няма как да бъде интересно. За да е интересно, то трябва да се поднесе по интересен начин, а не учителят влиза,изплюва няколко думи и ти праска двойката.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на кривата ракета космоса и пречи!!!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лигльовци, като искате дълги ваканции, айде на борсата там търсят всякакъв ниско платен персонал. вместо да се чудите с какво да се непиете, надрусате или сбиете, можеше да се опитате да научите нещичко, все ще вие от полза...
67
8
 
5
 
! Отговори
ученичка преди 13 години
А какво да кажем за учителите,които всячески се опитват да направят така,че учениците да се издънят и да останат на поправителен и които изпитват върху материал,който не е предаден и дори го няма в учебниците? Всички обвинявате учениците,а не се запитвате защо повечето не искат да учат и нямат стимул..При такава система това няма как да стане,защото дори на директорите не им пука какво става в училище.Всеки си гледа интересите, а после ние сме виновни,че не видиш ли,сме неграмотни.
66
3
 
0
 
! Отговори
gen4o преди 13 години
Takaaam na zapad otdavna e taka.Vakancii prez opredelen period razbira se ot nqkolko dena lqtna vakanciq 1 mesec i na 1 septemvri na u4ili6te.Nai posle i tova 6te se vavede i v na6ata malka darjavi4ka.Redno e malkite pi6lemeta i razglezenite piklivi momi4enca da vkusqt kakvo e u4ili6ten jivot-ne po staro mu, a po na6i dni demek 21 vek.Ne stava samo s 4alga i alkohol trqbva i akal.To dne6nata mladej sa pulen proval-prosti4ko kazano gre6ka na prirodata.Neka ne se obijdat podobni ekzemplqri za6toto
65
0
 
5
 
! Отговори
kur za negramotnite преди 13 години
Правилният изказ и граматика са въпрос на себеуважение, без значение дали човек пише във форум или някъде другаде... За съжаление (искрено) от написаното от теб до тук се съмнявам някога да можеш да разбереш какво точно имам предвид...Все пак винаги и навсякъде има нужда от нискоквалифициран т.е. нископлатен персонал.
64
0
 
13
 
! Отговори
Малинка преди 13 години
Деградира цялата културно-образователна система ,което ще ни доведе до колапс.Няма мотивация за учение и успехи,стимула липсва.Преобладава мързела.Ще дойде време, няма да има кой да ни произведе хляба.
63
1
 
1
 
! Отговори
windows - minus 7 преди 13 години
ne naistina napuskam foruma zashtoto shte preinstaliram windosa 4i4ko bil mi bygna starata wersiq, nemash halturist--- ne nemash a nqmash towa ne ti e na selo pri drugite nenugni mutrqgi i otrepki mutra=utrepka kulturist