Видеонаблюдение в детските градини, искат родители

Идеята след скандала с учителката, която запуши уста на дете
24 окт 2015 14:31, Петя Славова
33
Видеонаблюдение в детските градини, искат родители
Снимка: архив, Булфото

Да има видеонаблюдение в детските ясли и градини, настояват родители след скандалния случай с учителката, която залепи лепенка на устата на дете.

Още по темата

Възпитателката, причинила болка на 5-годишния Кристиян, който отказал да яде кашкавал, получила само забележка, съобщава Нова тв. Ако обаче в забавачката е имало камери, които да уловят тормоза, едва ли учителката е щяла да се размине само с порицание, смятат родителите на момченцето.

Идеята за камери в детската градина раздели мнението на родители и педагози. Някои майки и бащи също не искат децата им да бъдат под непрекъснато наблюдение. Против идеята застанаха и голяма част от педагозите, тъй като смятат, че това е унизително и стресиращо за учителите.

В някои частни детски градини отдавна има подобно решение за контрол от страна на родители. Камери трябва да има, но не във всички ясли и градини, казват от Агенцията за закрила на детето. Дали обаче камерите ще предотвратят тормоза е под съмнение.

 Според експертите картината, която камерите предават, трябва да се следи от независими наблюдатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
10
 
! Отговори
Белите страни преди 8 години
От МОН да направят справка на колко деца се пада една учителка в детската градина в Холандия, Германия, Испания, Англия, Дания, Новегия, Австрия и т. н. Навсякъде на 6 деца се пада една учителка и това се води група. Дори в САЩ са 12 деца и 2 учителки да не говорим за помощния персонал. Само и единствено в България на 32 деца се пада една учителка. Това е трагично! Как е възможно това? Който е родител знае как се гледат деца ами група от 30 деца си е съдизъм сорямо учителите!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им дадат по една пръчка. Само боя изгражда. А родителите на съд заради това че децата им са ***.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като има камери, за какво са възпитателите, всеки да си следи детето и по дистатанционното да го поощрява или наказва, било с ток било с бонбонче. Къде отиде уважението към тези призвани хора възпитателите, ех .... идиотска страна
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като ви чета се чудя къде са сбъркали вашите родители. Когато започнеш да се грижиш за дете тогава коментирай , защото още много неща не са ти ясни. Лигльовци били... 4-5годишно дете е нищо повече от дете да не казвам, че са пораснали бебета, които още нищо не им е ясно.
19
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В харифата няма да има детски градиниМайките да си стоят в къщи и да си гледат децата
18
8
 
13
 
! Отговори
123 преди 8 години
Каквото било едно време, вече е минало. Сега светът е различен и техниката е важна част от ежедневието ни. След като има възможност за онлайн връзка, защо да не е възможно идеята да стане реалност. Разбира се, тогава с децата ще останат да работят само онези учители, които не се притесняват действията им да са публични. Това ще затвори пътя и за неоснователни претенции на някои самозабравили се родители.
17
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко сте смешни свашите претенции относно децата ви като че ли вие имате само и те са наи добрите не виждате ли че с вашите леготии един свестен учител вече няма дадоиде вие където имате такива претенции бихте ли се съгласили да станете учител на 30 малки лиглъовци за 500 лева още на другият ден щеси тръгнете като посрани бактън вече от вашите кухи претенции
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еи маики *** като искате децата ви да живеят в парник отглеждате си ги тези лекенца вкъщи не занимаваите цяла България с вашите простотии когато пораснат тези малки лекенца ще бъдат завършени егоисти неспособни за нищо никои не е длъжен да ги пази тогава от суровата деисвителност наречена живот тогава вие ли пак ще ги дондуркате
15
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Принципно е ясно как трябва да бъде - навсякъде в детската ясла или градина, а също и в училището, трябва да има камери, където има деца и всеки да може по интернет да види какво става там. Само в тоалетните и съблекалните камерите да записват без да се пуска записа по интернет и само ако се налага записът да се преглежда от специални хора. Разбира се против ще бъдат биещите шамари лелки в детските градини и ясли, както и некадърните учители.
14
5
 
22
 
! Отговори
Раа преди 8 години
Съгласна, но само ако има и камери по домовете, та да е ясно какво възпитание се дава там.
13
5
 
26
 
! Отговори
Честито преди 8 години
Колкото по-истерично придирчиви стават родителите, толкова по-малко добри учители ще остават в градините и училищата. Качествените кадри са оправни, няма да се съгласят на тормоза и ще си намерят друга, по-благодарна работа. До няколко години и 55-60-годишните верни на службата ветерани ще се пенсионират. В крайна сметка родителите ще получат нежеланото, но заслуженото от повечето от тях. Вече го получават. Да им е честито.
12
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз когато бях малък ако направех магария на училище се молех да не научат родителите ми че ме чакаше още по-голям пердах в къщи! Какво ревете срещу учителките, които възпитават лигаветата ви, които вие като майки не сте възпитали!
11
11
 
17
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
Заради едно тиксо ххаха боже боже.
10
5
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ммм, да...Камери в родилното, камери в детските ясли и градини, камери в училищата, камери на улицата, камери в автобусите и метрото, камери в магазините, камери на раб. място, камери... ами то няма да остане обществено място, където да няма камери.Съвсем като по Оруел. Когато четях тази книга, ми се струваше нереално, но сега се убеждавам, че животът започна да тече точно по нея.Я вземете, та инсталирайте по една камера на всеки човек, та да се вижда в даден момент какво прави всеки от нас.
9
10
 
12
 
! Отговори
Бърнинхем/АЛ преди 8 години
Слаба ракия сте в БГ! Естествено, че трябва да има камери.. Имат си акаунт родителите и се логват онлайн когато си пожелаят, особено ако име мъчно за рожбата...от 10-тина години имаме камери в нашия малък кънтри град...
8
5
 
27
 
! Отговори
полудяхте преди 8 години
Не сте добре, идеята е ужасна. Откъде накъде ще има камери и ще се гледа какво правят учителите и децата. Идеята може да се роди само в главите на болни майки-квачки. Има си други начини за контрол. Камерите нито ще спрат простотията, нито агресията.
7
5
 
27
 
! Отговори
Охохо преди 8 години
Напълно съгласен съм , точно след 1 седмица родителите ще искат премахване на камерите , за да не си гледат срама :) Oсвен това да им се налагат и глоби , ако не са си възпитали децата на елементарно възпитание
6
6
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
На това му се вика *** бигбрадърщина! Децата също имат нужда от лично пространство извън погледа на родителя, имат нужда от собствени тайни. Как ще се чувстват тези родители ако в дома им се сложат камери и децата или някой друг има достъп да ги наблюдава постоянно, ще им хареса ли ?
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази майка ще остане в историята с нов тласък за разглезваето на "съкровищата". Така се произвеждат кифли и педа???лчета които утре като го закъсат за цигарки, алкохол и дрога ще налагат родителите си, че не им ги осигуряват.
4
2
 
9
 
! Отговори
. преди 8 години
Петя Славова, от известно време ми прави впечатление ужасната ти пунктуация... Още в заглавията. Редактирайте ги малко тия текстове! Правилата са елементарни!