МОН публикува отговорите от НВО по математика в седми клас

Вижте кои са верните решения
Обновена: 21 юни 2024 15:41 | 21 юни 2024 15:41, Красимир Ангелов
3
МОН публикува отговорите от НВО по математика в седми клас
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката (МОН) публикува теста и верните отговори от днешното национално външно оценяване по математика в края на седми клас, съобщи пресцентърът на МОН.

Днес седмокласниците решаваха общо 23 задачи - 20 от тях бяха с избираем отговор, и три - със свободен.  

По вариант 1 работиха седмокласниците на изпита от националното външно оценяване по математика. Вариантът беше изтеглен тази сутрин в Министерството на образованието и науката от Зина Соколова от вестник "Аз-буки" в присъствието на служебния заместник-министър на образованието и науката Емилия Лазарова.

Очакваше се 59 414 ученици да се явят на изпита днес. Той започна в 9:00 ч. и се състоя в 1665 училища, в които има общо 5430 зали.

Тестът и верните отговори към него може да се видят ТУК.

Максималният брой точки от изпита е 100. Резултатите от изпита ще бъдат обявени до 2 юли.

На 19 юни седмокласниците се явиха на националното външно оценяване по български език и литература. Те имаха общо 26 задачи в теста, като във втората част на изпита писаха преразказ по разказа "Изборът" на Кристин Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Родител"С всяка изминала година, все по-лесни изпити....."Колко грешки има в поста?
2
2
 
1
 
! Отговори
айре бе преди 1 седмица
Супер се справи детето - спомни си ти какво си знаел и можел на 14 г - нашия седмокласник гони 90те точки и на двете матури и то при положение че от 5 клас е в една от т.нар. елитни гимназии в София и му спукаха гьона последните месеци от учене по история, география, физика и кво ли още не немам забележки бате за постигнатото децата са ни екстра, могат много повече от нас на тяхната възраст
1
2
 
2
 
! Отговори
Родител преди 1 седмица
С всяка изминала година, все по-лесни изпити. Каква е целта?! Увеличиха им времето, намалиха задачите с открит отговор....в цитата по БЕЛ от една българка, даже дадено пояснение какво значи една от думите, срам, срам!!!!Поне да спрат да дават пари за частни уроци родителите, ми то при тия елементарни матури няма смисъл, ако това е целта.?!