Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата

От РЗИ забранили разпространението им заради скандално съдържание
Обновена: 27 фев 2019 12:04 | 27 фев 2019 09:05,
343
Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата
Снимка: bTV

Сексуалното образование влиза в клас ударно. Брошури за ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между образователни и здравни институции в Ямбол. Проблемът - снимка, която придружава текста за болести, предавани по полов път, е всъщност с двама мъже. Брошурата е издадена от здравното министерство и се разпространява от РЗИ-Ямбол. Просветното министерство обаче забранява разпространението на брошурата сред учениците.

Въпреки забраната ученици на 14 и 15 години са стигнали до брошурата. Тя се нарича "Любов без последствия" и е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците. Едно от училищата, в които са раздадени тези брошури е Езиковата гимназия в Ямбол.

Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предадени по полов път, на лекция.

Още по темата

"Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път. Има девет бройки,които не са раздавани и не са били при учениците", обясни пред bTV Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците.

"В началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде и официалното писмото",  посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят,че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите.

"Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили! Отзад на самата брошура стои министерството на здравеопазването, подписано. Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции , и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма...”, казва директорът Йордан Милков.

"От здравното министерство ни ги изпратиха и ги получихме с много други дипляни. Единственото , което пишеше за тях беше – МСМ, което ние после разчетохме. След като стана скандала разбрахме,че това е мъжe, правещи секс с мъже ...Истината е ,че когато видях и аз бях скандализирана, снимките са абсолютно непристойни за такава публика", смята и директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Директорката на РЗИ твърди,че брошурите не са стигнали до учениците.

"Значи в Езикова гимназия не са ходили наши представители и не са раздавали. Нямам обяснение как са попаднали там", заяви д-р Лиляна Генчева.

Обяснението идва след минута, когато една от служителките в РЗИ признава, че лично е раздавала.

"Не мисля, че има нещо скандално. Децата знаят много и дори на малка възраст си позволяват много неща... Аз мисля, че съдържанието на тази брошура е като на всички други, които аз разпространявам”, посочва д-р Румяна Русева от РЗИ – Ямбол.

Нагледните материали стигнали и до Математическа гимназия, но директорът ги унищожил.

"В една от брошурите, която беше озаглавена "Игра за напреднали", се описваше как правилно трябва да правят орален секс... Аз съм ги прибрал и нещо повече - изгорих ги", обясни директорът на математическата гимназия в града Евгений Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 62Може би за агресията трябва да се погледне семейството, в което живеят учениците.Ама не - при проблем с учениците винаги са виновни учителите...
59
3
 
29
 
! Отговори
Картофчо преди 5 години
Служителкато от РЗИ, която е подвела явно нарочно ръководителите си и твърди: "Не мисля, че има нещо скандално", е редно да се уволни дисциплинарно и без право да работи в държавни структури. тя явно е на заплата и в момента към някоя неправителствена организация, въпреки че на държавните служители това им е забранено!
58
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли са образователните програми на МОН? Затова ли им вдигат заплатите постоянно? Резултат е масово неграмотни и агресивни ученици през последните години.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 42Я съм друг ама като нямаш мозък за 2 стинки и не разбираш от тези работи ( може би щото си хомо ) ходи си в Англия ( страната на инцестите ) и не пиши тука глупости. Не ти е стената във фб ... излагаш се
56
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще излезе втората част-Любов с последствия, с двете известни мацки на корицата? Да се надяваме да е преди евровота.
55
9
 
1
 
! Отговори
шепот преди 5 години
След като всички формати ги имат нателефона,какво ще им каже брошурата.Брадясват на12год.Във време оно ,дедите са ги разделили.Мъжка гимназия,съответно девическа.Щом тогава е имало силно обществено мне-не,значи решението е било добро.
54
3
 
16
 
! Отговори
Кач преди 5 години
Една жена в магазин за филми. Търся порно филми. -Мъж с мъж на 1-вия етаж, Жена с жена на 2-рия. Ама аз искам мъж с жена. -Аа тогава Научната фантастика е надолу по коридора.
53
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако на снимката бяха две лeсбийки нямаше да има никакъв проблем.
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси рекламата си удрят Срам нямат! Да се рекламират малки деца. Мислещи само за тяхната угода баси нарцисите...
51
10
 
4
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
До АнонименАхам...дойдохме ли си на думата- излизане от НАТО и ЕС...оо и Путин да ни анексира към РУсия, нали?Да ни построи и един хубав мост.Тогава всички русофили...ще получите оргазъм от проникването на вашия идол.Един въпрос по темата, към русофилите във форума:Абе, вашата необятна любов към Путин...не е ли, също, вид хомосексуализъм??
50
3
 
16
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
Не виждаш ли снимкаата на брошурата бе, джендъре, както и разказите на свидетели?
49
4
 
6
 
! Отговори
Новия Световен Ред преди 5 години
До Аз Тя само сега започва. До 10 години няма да има пол в родилните домове, личните карти и шофьорските книжки. Населението на земята ще бъде редуцирано до 500млн бели. Всичко е решено много години назад, сега само берат плодовете. Последните дни са вече преброени.
48
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВяраНито за напечатани, нито са разпространени.
47
5
 
31
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Всички по веригата , от най-ниско ниво, та до министъра да бъдат уволнени. Никой нищо не знае, а как са отпечатани и разпространени?
46
4
 
32
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Джендъризанцията върви по план!!!
45
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето го.Интернет гърми за някаква несъществуваща гей брошура.И в следващия момент се появява пост:"трябва да излезем от ЕС и НАТО"Типична русофилска хибридна пропаганда.Баба Радка от село Кирпичево ще се върже 100%.
44
5
 
7
 
! Отговори
Новия Световен Ред преди 5 години
До Ивана Докато връзката мъж - жена не бъде обявена за незаконна.
43
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става въпрос за права на хомосексуалисти и толерантност, става дума за развращаване не децата. Децата много добре знаят какво прават хомосексуалистите, има интернет сайтове, виждали са и са грамотни. Тук става дума, че на децата официално се представя, че хомосескуалузмът е нещо нормално, както нормалните полови отношения, но трябва да се внимава за болести.
42
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да излезем от ЕС и НАТО възможно най-бързо. Човек трябва да е сляп, за да не вижда, че Бългаия изчезва. А ако сме толкова слепи, значи си заслужаваме да изчезнем.
41
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина ли съществува тая брошура?Някой виждал ли я е?Питах 20 ученика от различни класове и училища. На никой от тях не е показвана въпросната брошура или подобна.Нещо фейкнюз ми се струва цялата работа.Интернет гърми за гейската брошура, а никой не я е виждал.