Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата

От РЗИ забранили разпространението им заради скандално съдържание
Обновена: 27 фев 2019 12:04 | 27 фев 2019 09:05,
343
Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата
Снимка: bTV

Сексуалното образование влиза в клас ударно. Брошури за ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между образователни и здравни институции в Ямбол. Проблемът - снимка, която придружава текста за болести, предавани по полов път, е всъщност с двама мъже. Брошурата е издадена от здравното министерство и се разпространява от РЗИ-Ямбол. Просветното министерство обаче забранява разпространението на брошурата сред учениците.

Въпреки забраната ученици на 14 и 15 години са стигнали до брошурата. Тя се нарича "Любов без последствия" и е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците. Едно от училищата, в които са раздадени тези брошури е Езиковата гимназия в Ямбол.

Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предадени по полов път, на лекция.

Още по темата

"Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път. Има девет бройки,които не са раздавани и не са били при учениците", обясни пред bTV Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците.

"В началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде и официалното писмото",  посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят,че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите.

"Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили! Отзад на самата брошура стои министерството на здравеопазването, подписано. Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции , и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма...”, казва директорът Йордан Милков.

"От здравното министерство ни ги изпратиха и ги получихме с много други дипляни. Единственото , което пишеше за тях беше – МСМ, което ние после разчетохме. След като стана скандала разбрахме,че това е мъжe, правещи секс с мъже ...Истината е ,че когато видях и аз бях скандализирана, снимките са абсолютно непристойни за такава публика", смята и директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Директорката на РЗИ твърди,че брошурите не са стигнали до учениците.

"Значи в Езикова гимназия не са ходили наши представители и не са раздавали. Нямам обяснение как са попаднали там", заяви д-р Лиляна Генчева.

Обяснението идва след минута, когато една от служителките в РЗИ признава, че лично е раздавала.

"Не мисля, че има нещо скандално. Децата знаят много и дори на малка възраст си позволяват много неща... Аз мисля, че съдържанието на тази брошура е като на всички други, които аз разпространявам”, посочва д-р Румяна Русева от РЗИ – Ямбол.

Нагледните материали стигнали и до Математическа гимназия, но директорът ги унищожил.

"В една от брошурите, която беше озаглавена "Игра за напреднали", се описваше как правилно трябва да правят орален секс... Аз съм ги прибрал и нещо повече - изгорих ги", обясни директорът на математическата гимназия в града Евгений Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се открият отговорните и да понесат последствия за развращане и въвличане в гей педофилия.
159
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП като дойдат на власт ще забранят гей-парадите и ще тропнат на американското посолство. Гласувайте за БСП.
158
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво толкова, някой е спретнал едно европроектче, усвоил е някакви парици, а брошурите така и ще си изгният по складовете.
157
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г ./ ЕЙОВЕ отЕ ВРОПА заР АЗВРАТ на Б ългария Това и *** не си го позволяваха. Комуниста само на закрито си го практикуваше тези работи ,а тия извратени гербаджий и го правят и че се хвалят и искат и другите да са като тях.Прав е директора "подписано от МЗ" означава че това е одобрено и спуснато като заповед,няма думата някъв даскал да кажеш НЕ ! тОВА НЕ Е БРОШУРА А ЧИСТО П./Р/НО-арестуват хора за такива снимки,министъра подбужда непълнолетни .
156
5
 
20
 
! Отговори
джеб преди 5 години
Резултатът от 10 години ГЕРБ на власт, начело с мъжага номер 1...симитлийски. :D
155
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Развращаването на населението в колониите е нормална политика и винаги е провеждана от Запада в колониите си.
154
11
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО ХАРЕСВАМ ИНИЦИАТИВАТА!!!ЕДИН СЪУЧЕНИК В 9-ТИ КЛАС ТАКА СЕ БЕШЕ ПРИСТРАСТИЛ КЪМ ЛЪСКАНЕТО, ЧЕ АКО МУ ДАДЕШ ТАКАВА БРОШУРА ЛЕЛЕ!ВСИЧКИ НЕПЪЛНОЛЕТНИ В 9-ТИ КЛАС ТРЯБВА ДА ИМАТ ТАКАВА БРОШУРА!!!НИКОЙ ДА НЕ ЗАСТАВА НА ПЪТЯ НА ПРОГРЕСА :D
153
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с най-прости думички: това на брошурите е разврат. На учениците им се показва, че е напълно в реда на нещата да бъдат развратни, и не само това, ами и да предпочетат еднополовия разврат. Не мога да проумея как е възможно някой да го оцени в положителна насока? Защо смятаме, че ще покажем на света колко сме модерни чрез разврат. За това ли се борим, това ли са Европейските ценности?
152
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Социализъм ще ми пропагандира-отречен и от създателите му в Русия."Китай се управлява авторитарно от комунистическа партия и прилага социалистически модел на развитие. За 30 години от бедна страна се превърна в световна икономика номер 1.
151
2
 
7
 
! Отговори
до ЕВРОПА преди 5 години
В ГЕРБ нали всички са многополови, как така ще сме в периферията на ЕВРОПА!
150
1
 
6
 
! Отговори
ай преди 5 години
Неприятно е, но има и по- важни неща. Така ще се спират вече китайците щото стоките им ще са произведени в не гейфрендли държави. Така, че това е икономика и ЕС дължи част от богатството си и на това- подобно на екологията, забрана на детския труд, връщане на тираджиите при жените им на 20 дни и прочие изобретения за контрол над конкуренцията.
149
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продадохте националната ни идентичност. Гледам коментарите и умирам от смях. Та не беше ли точно мутрата Методиев Борисов , който си свали гащите пред хамериканската сгган? Много мина,мъничко остана.тоа филм сме го играли. трай още няколко месеца. и твойто време ще дойде . И семейството си готов да продадеш за тиа скапани пари.
148
7
 
10
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Народа обича да обвинява тези неща, че са виновни за това, че детето му е хомосексуално. Другия вариант, той да е създал такова дете е много болезнен :D
147
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 130При социализма България беше сред 30те най-развити страни в света и 27ма по стандарт на живот.
146
26
 
4
 
! Отговори
Европа преди 5 години
ДОКАТО НЕ СТАНЕМ ИЗЦЯЛО МНОГОПОЛОВИ КАКТО Е В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ ЩЕ СИ СТОИМ В ПЕРИФЕРИЯТА НА ЕВРОПА И ЩЕ СИ МРАЗИМ ХОМОСЕКСУАЛНИТЕ, КАТО Е В РУСИЯ.
145
14
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 5 години
а по-добре ли е утре да се хакнат с някой спинозен батко щото нямат представа как да се пазят. Не си заравяйте главите в пясъка! Хлапетата правят неща и то съвсем не са безопасни. Аз влязох се регистрирах в онлайн платформа за андроид която предлага запознанства между хомосексуални с цел интимни срещи и след 2 часа се бях уредил със 17 годишен който предварително ме излъга, че е на 18. Искам да ви кажа, че момчето и дума не обели за предпазни средства! Нека има превенция! Да ограмотим децата!
144
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива просветителски деяния трябва да се санкционират от закона.
143
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновни са БСП които ни вкараха в ЕС по времето на Станишев. Гласувайте за ГЕРБ да ни извади от ЕС.
142
9
 
2
 
! Отговори
До 130 преди 5 години
Явно си невръстен д.р.и.сльо,нищо не живял и нищо не видял,за да напишеш такава вьпиюща глупост.На колко годинки си бе юнак и как ти намира мляко мама и тате през онези ,,хубави години" НА ЛУКАНОВ,ПОПОВ,БЕРОВ И ВИДЕНОВКакможе да сравняваш онези ужасяващи години когато милион и полвина от 90та до 97 излетяха и не се върнаха .Видял хлапака,живял, питай преживелите бе пубере пъпчив! Социализъм ще ми пропагандира-отречен и от създателите му в Русия.
141
2
 
9
 
! Отговори
?! преди 5 години
Явно аз съм ненормална, защото не съм експериментирала като малка еднополов секс. А бе човечеството и въобще живота са ненормални, защото съществуват благодарение на хетеросексуални отношения.