Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата

От РЗИ забранили разпространението им заради скандално съдържание
Обновена: 27 фев 2019 12:04 | 27 фев 2019 09:05,
343
Любов без последствия – брошури на МЗ с гей съдържание в школата
Снимка: bTV

Сексуалното образование влиза в клас ударно. Брошури за ограмотяване на учениците предизвикаха скандал между образователни и здравни институции в Ямбол. Проблемът - снимка, която придружава текста за болести, предавани по полов път, е всъщност с двама мъже. Брошурата е издадена от здравното министерство и се разпространява от РЗИ-Ямбол. Просветното министерство обаче забранява разпространението на брошурата сред учениците.

Въпреки забраната ученици на 14 и 15 години са стигнали до брошурата. Тя се нарича "Любов без последствия" и е издание на Министерството на здравеопазването. Тя е богато илюстрирана и е предназначена за сексуално възпитание на учениците. Едно от училищата, в които са раздадени тези брошури е Езиковата гимназия в Ямбол.

Директорът на гимназията обяснява, че осмокласниците са се запознали с рисковете от заболявания, предадени по полов път, на лекция.

Още по темата

"Самите брошури бяха получени някъде в началото на декември, може би между 5-10 декември, защото по план на класните ръководители трябваше да има една беседа, в която поканихме представител на РЗИ, мисля, че доктор Русева беше, изнесе една беседа за болестите, предавани по полов път. Има девет бройки,които не са раздавани и не са били при учениците", обясни пред bTV Йордан Милков, директор на Езиковата гимназия в Ямбол.

Брошурите са прибрани след спешно писмо от Регионалния инспекторат, че заради скандалното им съдържание не трябва да стигат до учениците.

"В началото бе едно обаждане дали в училище има такива брошури и каква е съдбата им и да не ги разпространяваме, после дойде и официалното писмото",  посочи още директорът на гимназията.

Реакцията на институциите се оказва закъсняла. Децата твърдят,че нагледните материали стояли на масата в коридора и самите осмокласници ги раздавали на по-големите.

"Как може да забраняваме нещо, което предварително са го одобрили! Отзад на самата брошура стои министерството на здравеопазването, подписано. Те са минали през утвърждаване, минали са през съответния контрол на министерствата, пристигнали са по официален ред чрез институции , и когато картинката се оказва неадекватна или провокативна, започваме с писма...”, казва директорът Йордан Милков.

"От здравното министерство ни ги изпратиха и ги получихме с много други дипляни. Единственото , което пишеше за тях беше – МСМ, което ние после разчетохме. След като стана скандала разбрахме,че това е мъжe, правещи секс с мъже ...Истината е ,че когато видях и аз бях скандализирана, снимките са абсолютно непристойни за такава публика", смята и директорът на РЗИ – Ямбол д-р Лиляна Генчева.

Директорката на РЗИ твърди,че брошурите не са стигнали до учениците.

"Значи в Езикова гимназия не са ходили наши представители и не са раздавали. Нямам обяснение как са попаднали там", заяви д-р Лиляна Генчева.

Обяснението идва след минута, когато една от служителките в РЗИ признава, че лично е раздавала.

"Не мисля, че има нещо скандално. Децата знаят много и дори на малка възраст си позволяват много неща... Аз мисля, че съдържанието на тази брошура е като на всички други, които аз разпространявам”, посочва д-р Румяна Русева от РЗИ – Ямбол.

Нагледните материали стигнали и до Математическа гимназия, но директорът ги унищожил.

"В една от брошурите, която беше озаглавена "Игра за напреднали", се описваше как правилно трябва да правят орален секс... Аз съм ги прибрал и нещо повече - изгорих ги", обясни директорът на математическата гимназия в града Евгений Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партньорката на сръбската премиерка й роди дете миналата седмица. Я пак за сръбските ценности?Това разцепи мрака!!!
179
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като става въпрос за образоване на младеща за секса ,ориентацията и предпазните средства ,къде е частта с материали за хетеросексуалния полов акт ? Тая акция да не се окаже финансирана от гей нпо(не правителствена организация)? Друго освен за гейове не виждам . Това си е подбудителство ако някой цивилен възрастен покаже такива снимки на деца полицията ще го арестува. Министъра на образованието разпостранява порно материали на деца и не е арестуван и осъден. ГЕРБ =РАЗВРАТ
178
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно обратните са окупирали всички ръководни постове в Европа и от там посредством НПО-та прокламират и налагат извратените си нрави като нещо нормалноВ процъфтяваща Русия НЕ ПОДБИРАТ!! Содомия, Садо - Мазо, никрофили канибали, с надуваеми кукли, вАбше не ми гАвАри!
177
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОва отделно ... Ама кога ще учат и КАК се прави качествен секс. Моля ви се - половината момичета са като умрели риби. Само седи и пръхти... То все едно затоплена секс играчка ръгаш.
176
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всички общества има болни хора. Проблемът е, когато болестта и извpaщението започнат да се пропагандират като нещо нормално.Разлепете в Ямбол снимка с домашния адрес и телефон на д-р Румяна Русева!!!
175
1
 
14
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
До Европейски ценности2Партньорката на сръбската премиерка й роди дете миналата седмица. Я пак за сръбските ценности?
174
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Европейски ценности2"САМО ИМ ПОГЛЕДНЕТЕ СПОРТА И СПОРТНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ"Да бееее! Аз спорт ям и спорт работя! Спорта е последното нещо, което ме интересува, когат средната заплата, която стигам едвам покрива сметките, наема и транспорта ...
173
1
 
1
 
! Отговори
Saru преди 5 години
До АнонимеНАз си падам по Ерик видео :)
172
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно обратните са окупирали всички ръководни постове в Европа и от там посредством НПО-та прокламират и налагат извратените си нрави като нещо нормално. Не съм против обратните, стига да не ми натрапват сексуалността си. Но това което правят не е възпитание в толерантност, понеже обществото е толерантно, а налагане и подтикване на децата към разврат, с което те вече са проблем! Широко разтворените им задни части трябва да бъдат обуздани!
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяах на 14-15, щях да откажа, да вярвам на всички възрастни и да мисля по-старите поколеия за ПЪЪЪЪЛНИ ПИБЕЦИ ... няма сми.... брат.
170
5
 
12
 
! Отговори
Европейски ценности2 преди 5 години
... СЪРБИТЕ БЯХА СМАЗАНИ ОТ БОМБАДИРОВКИ. С "БЕЗВРЕДЕН" И "ПРИЯТЕЛСКИ" УРАН. РАЗЦЕПИХА ИМ ДЪРЖАВАТА. И ПАК СА ПО - ДОБРЕ ОТ НАС ! ... САМО ИМ ПОГЛЕДНЕТЕ СПОРТА И СПОРТНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ И ЩЕ ВИ СТАНЕ ЯСНО КЪДЕ СА ТЕ И КЪДЕ СМЕ НИЕ ! ... Знаете ли що ? ... ЩОТО СА УЛТРА НАЦИОНАЛИСТИ И НЕ СИ ПРЕДАВАТ СТРАНАТА ЗА НАЛАГАНИТЕ "ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ" ... !!! СПАЗВАТ САМО ТОВА , КОЕТО СМЯТАТ ЗА ДОБРЕ ! А не като нашите НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ тук вече 29 години "КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ" ! НЕ НАРОД СМЕ ... А..
169
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОМОН в братска Русия какво ги прави тиа пичове, ех че си нямаме и тука едни такива.
168
9
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЕТО ТОВА Е ЕДНА ДОБРА ИНИЦИАТИВА!!БЕЗПЛАТНИ ПОРНО СПИСАНИЯ :D СУПЕР ЯКО!!!БРАВО БРАВО БРАВО ДА СЕ РАЗДАДАТ НА ВСИЧКИ 9-ТО КЛАСТНИЦИ!!!!!
167
5
 
18
 
! Отговори
Европейски ценности преди 5 години
Какво има ?!?! ... Нали това са новите ХАмерикански и ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ , които се налагат все повече и повече ?!?! ... Що протестирате ?!?! .... Нали се барате ... "големи Европейци" ... Искат да Ви вкарват в "чакалнята" на ЕС с 300 - 350 евро месечна заплата !!! ... Нали всички мълчите , като стадо овце , и каквото Ви кажат по поръчковите медии ... Това е "истината" ... за вас ?!?! ... СЪРБИТЕ ГИ СМАЗАХА ОТ БОМБАДИРОВКИ. С "БЕЗВРЕДЕН" УРАН. РАЗЦЕПИХА ГИ. ОБАЧЕ ПАК СА ПО ДОБРЕ ОТ НАС !!! ....
166
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПри социализма гейове нямаше.СамоГеорги ПарцалевЕмил ДимитровВаско кеца...При социализма имаше гейове и всички знаеха кои са и никой не ги закачаше за това.При социализма нямаше гей-паради.При социализма нямаше гей-пропаганда в училищата и по улиците.При социализма пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна.
165
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живков да беше жив да види сега в какво се превърна труда на цяло едно поколение.
164
12
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО!!! САМО ТАКА!!! СТЪПКА НАПРЕД В ПРОГРЕСА И ЕВОЛЮЦИЯТА!!!НО МОЖЕШЕ ДА ИЗБЕРАТ ПО-ГОТИНИ МОМЧЕТА :D БЕЛ АМИ :D
163
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни е мястото в ЕС и НАТО. Вече толкова години ни подритват и винаги сме на опашката, хора втора категория, второ качество стоки - това сме за тях, слуги и черноработници. Трябва да се мисли как по-леко да стане излизането от ЕС и НАТО прехода към Русия и евразийския съюз, има начини това да стане цивилизовано и положителните резултати ще се усетят веднага.
162
3
 
8
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Брееей, голямата работа! не се учудвам на подобни работи, след като Цветанка рискова в предаването си за н-ти път кани един директор на училище, дето преди 2-3 години му бяха пуснали снимки, дето си развява масуря...
161
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При социализма гейове нямаше.СамоГеорги ПарцалевЕмил ДимитровВаско кецаБил си 27 по стандарт на живот ама само в Работническо дело.А иначе магазините празни и нарязани вестници във външния нужник.