Учителите да свикнат с новия тип деца и мисленето им

96 деца прекрачиха училищния праг на 22 СУ "Георги Раковски"
16 сеп 2024 13:38, Анисия Иванова
40

96 деца прекрачиха училищния праг на 22 СУ "Георги Раковски" в четири пълни паралелки, готови да започнат новия си образователен път.

"Всяка година е различна, но имаме стъпки, които следваме, трудности, които преодоляваме. Всички наши колеги са професионалисти и на тържествата всички са доволни," каза директорът на училището Елена Кърпачева пред "България сутрин".

Тя акцентира на необходимостта учителите да се адаптират към новите типове деца и съвременните методи на преподаване.

"Учителите трябва да свикнат с новия тип деца и новото мислене. Те трябва да преподават по-атрактивно, защото децата имат много информация и не само трябва да пишат на дъската" обясни тя в фира на Bulgaria ON AIR.

Въпреки че винаги има трудности, включително неремонтирани стаи поради недостатъчно средства, училището остава в добро състояние и е готово да посрещне новата учебна година.

Директорът изрази надежда за успешна и спокойна учебна година: "Пожелавам на всички здрава, успешна и спокойна година."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: образованиеBulgaria ON AIR
Още от Образование
Кинезитерапевт: Проверете за сколиоза у детето чрез прост тест
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
4
 
! Отговори
Класика преди 1 ден
Пълни глупости !Децата са такива каквито са родителите !!!!!!А родителите са нагли,невъзпитани,без чест ,без достойнство,без доблест- хора възпитани в комунизма и после изтървани на свободния пазар !И по младите родители израсли под сянката на изнервените свои родители родени в раздвоено време ! И родителите наркодилъри и родителите от бюрокрацията на Боко и Шиши - разделени на изнервени ,нагли,бандити,връзката,отчаяни - родители с възпитание от село ,продали къщите си ! Какви да са децата?
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Като чета коментарите, тая другарка май никой не я е разбрал какво иска да каже. Много е лошо така когато човек остане неразбран :)))
36
0
 
10
 
! Отговори
Стар Даскал преди 2 дни
Учениците трябва да свикнат с училището, а не обратното!
35
0
 
9
 
! Отговори
Жиката преди 2 дни
Алооу директорката,я си хвърли дипломата.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е, нямало било пропаганда, пък ми пишете за нов тип(?) деца. Ъъъ, а и те не мислят, телефоните им мислят вместо тях
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До АнонименДа, учителите не трябва и Не са маймуни за забава. Но и образованието не означава ваучер за препитание,Това БЕШЕ. Образованието е култура и цивилизованост.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До АнонименОбучението и възпитанието на подрастващите не трябва да е " фастфуд.Вкусно, красиво , бързо, но без хранителна стойност. Политиката на ЕС в момента е за масово затъпяване и денационализация. От родителите зависи да вземат нещата в свои ръце.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А къде отива задължението на учителите да учат и възпитават? Защото родителите са абдикирали и тяхното е най-по-най и още по-по-най. Може би трябва да има вече училища за най-деца и такива искащи да учат.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
"Трябва да преподават по-атрактивно" _ редовната фраза, която по същество е абсолютно вредна!!! Атрактивно в приросата е тоя, което е предназначено бързо да умре. Повтарям - да умре! Всичко, което трябва да е дълготрайно, всичко, не е ярко, не е привличащо вниманието. Затова чак сега има масово училища, защото е трудно ТРУДНО да се гледа и да се вижда света. Човек вижда,само това, което разбира и донякъде познава, ползва.Почти всичко друго пропуска покрай себе си, ако не е животозастрашаващо.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма нови "типове" деца , а истанбулска конференция !
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ние, родителите, които сме имали свестни учители, как да свикнем с новите заплатаджийки, които само са завършили за учителки и нищо друго?!!!
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А бихте ли казали кои са новите типове деца конкретно, защото е трудно да се нагаждаш към нещо, което никой не знае как да дефинира! Достъпът до информация е полезно нещо и не води до измения на личността, но виж - системното занемаряване на възпитанието, седенето с часове пред екрана, необщуване в семейството, са неща, с които никой учител не може да се справи.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Казва се не "новият тип деца", а "новият *** деца". Аз ли да ви уча?
25
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Чалгажийско образование подготвя паколението за сервиторки и общи работници. Кайто знае чужд език ще емигрира.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В детската градина имаше някои учителки над 50 г. Спомням си, че едната казваше, че е била 15 години детска учителка преди 9 септември. Тя как ли се е нагаждала към новия тип мислене, да ни разказва за партизаните и да осмива бабите, които ходят на църква? После, в началните класове сред учителките имаше една, за която се знаеше, че вече е на пенсионна възраст. Значи и тя 12-15 години е била учителка, докато над черната дъска е бил портретът на Царя. Все пак, някак успяха да ни учат и възпитават
23
1
 
18
 
! Отговори
Родител на две преди 2 дни
С новите деца ще свикнем, но как да свикнем с новото мислене? Как да свикнеш с нещо, което го няма?!
22
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Всъщност зад цитираното "изказване" не стои никакво конкретно съдържание. С какво конкретно трябва да "свикват" учителите? И какви са точно децата днес, че да се налага това? Наличието на информация не означава нищо, в тази връзка. Такава е имало и навремето, само че в други източници. Безсмислено изказване. Безсмислена статия.
21
1
 
24
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 2 дни
Боже какви глупости...и то от директор на училище ?!??
20
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Има всякакви деца - всичко зависи от семейството, дали са израстнали в цивилизовано семейство с ценности, или в такова с комунистическо потекло. Но за жалост у нас след мутренската епоха съвсем стана бульон.
19
7
 
6
 
! Отговори
Ели преди 2 дни
Не знам какви са децата около вас, че така ги обиждате, но ако това е средата Ви, то по-добре я сменете. Децата на моите познати въобще не са такива крeтенчeта, за които се говори в коментарите.