Връзват ни газа с Гърция, ама догодина

България иска да получи част от отделените от ЕК пари за газовата криза за изграждане на връзки с Румъния и Гърция
38
Връзват ни газа с Гърция, ама догодина
Снимка: БГНЕС

Проектирането и изграждането на газопровод между България и Гърция при Хасково-Комотини може да се направи за около година, като България е готова да поеме изграждането, обяви министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Министерството събира информация от предприятията за щетите от проблемите с доставката на природен газ, каза още Димитров.

В момента под наблюдение са 152 фирми и те са обявили загуби за 8 383 330 лева на ден.

“Има и косвени загуби, обслужването на банкови кредити е затруднено, не се изпълняват търговски договори и тези неща също трябва да се отчитат, посочи министърът.

Според него предявяването на иск за щети е въпрос с изключително висока юридическа сложност и с него не трябва да се бърза.

“България разчита да получи част от отделените от ЕК пет млрд. евро за газовата криза, най-вече за изграждане на връзки с газопреносните мрежи на Румъния и Гърция, допълни министър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Другарю Петър Димитров, а питахте ли другаря Путин дали можете да се вържете за гръцката, а съответно и с турската газопреносни системи? Пояснение за незнаещите Гърция получава част от своя газ от Турция, а също така и Гърция и Турция имат терминали за втечнен газ и сега им дреме на капаците, че някакъв руски *** спрял газа.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
abe ei! mrysen komunist s tranzistor! Obratno pri bratushkite v sibir v lagera na golemiq brat Stalin! KOMUNISTI MRYSNI I MIRIZLIVI ! ! !
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво, бе! Само как "сваляте правителството" от меките си кресла пред компютрите си на топличко. Кефите ме, *** прости! А аз днес висях на студа пред Украинското посолство на протест! Не че нещо грандиозно съм направил, но поне НЕЩО ПРАВЯ! А вие само си чешете пръстите! Що ви нямаше днес там, бе! СТРАХЛИВИ ***! !
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Природния газ или метана е най лекия въглеводород и той се втечнява при минус 163 по целзий. Пропан-бутана който се продава във бутилки се състои от по тежки въглеводороди и се втечнява при по високи температури, той се получава като страничен продукт от преработката на нефта в бензин, керосин, дизел и т.н.
13
0
 
0
 
! Отговори
jiko преди 15 години
Kogo ste razigrava Putin?
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пропан+бутан = смес от два газаметан - природен газ
11
0
 
0
 
! Отговори
ZZ преди 15 години
Izgeljda 4e i 33 si pomisli sastoto nesto. Ku4e v 4ekmedje :)
10
0
 
0
 
! Отговори
ZZ преди 15 години
Tatko kaza che ste mi kupi kolelo, ama drugia pat :)
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой може ли с няколко думи да ми обясни каква е разликата между "пропан бутан" и "газ". Защото цял ден слушам *** спорове на колеги, а чесно и аз незнам какъв е "верния" отговор.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тате каза,че ще ми купи колело,ама друг път
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По тъпо животно и в зоопарка няма!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
B55 преди 15 години
Пепи трябва да те съдят тебе ама в международен съд за корупция и ущърб на държавата и народа . Как е възможно да се произнасящ толкова неграмотно ама по всички въпроси касаещи поста ти . За гафовете ти като министър да не говорим . Като преподавател си чист виц .
5
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
сичкото комунисти на съд, начело с костов, ющенко, буш и другите дет изпълняват комунистическия манифест....
4
0
 
0
 
! Отговори
Анчо преди 15 години
Ами през лятото - на куково лято. :)))
3
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
Дано има Господ - за всички ви комунисти мръсни ще има страшен съд! цчл народ мизерства, дано Бог ви гледа!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според него предявяването на иск за щети е въпрос с изключително висока юридическа сложност и с него не трябва да се бърза.Как да се бърза бе другарю Димитров, дори максимално трябва да се забави докато се ЗАБРАВИ.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
komunisti-umreteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee