След яхтите - лимузините. Спецчасти ровят колко и на кого са

"Трябва да се види как са забогатели тези хора", посочи прокурор Роман Василев
5 апр 2009 19:00,
55
След яхтите - лимузините. Спецчасти ровят колко и на кого са
Снимка: БГНЕС

„Разбирам желанието на обществеността да се интересува по казуса с отвличането на бизнесмена Киро Киров, но мога само да кажа само, че се работи добре по случая”, каза пред БНР зам.- градският прокурор на София Роман Василев.

„Разследването е във всяка страна е тайнственост. Коментирането в медиите и в обществото води до конфликт между работещите по разследването и обществеността”, посочи прокурорът.

„В европейските страни на хората извършили отвличания се гледа като на терористи и се водят преговори. Но да се стигне до това трябва да имаме сериозна воля. Към настоящия момент не може да се каже, че този род престъпления имат своя бум, както е в Мексико или ЮАР, но тенденцията трябва да бъде спряна. Това е важно за обществото и правоохранителните органи трябва да докажат това”, посочи Роман Василев.

„Няма проблем между МВР и прокуратурата, аз ръководя отдела за борба с организираната престъпност”, напомни прокурорът.

Василев обяви, че СДВР са натоварени със задачата да разследват собствениците на скъпи коли, „но това не значи, че трябва да преследваме богатите хора”.

„Трябва обаче да се види как са забогатели тези хора и това е част от изпълнението на мерките. Това е практика и в европейските страни”, посочи той.

Прокурорът обяви, че се проверяват хората с доходи над 500 хиляди лева, като се използват способите за откриване дали незаконно са придобити тези средства.

Така след акцията "яхта", сега е на ред "лимузина"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Писна ми от неграмотни форумни драскачи! Ако толкова държите да творите пиштете книги. Не проумявам защо все повече хора и все по-неграмотни умират да дават мнение...
33
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като сте тръгнали да им прибирате всичко ,да не забравите да им приберете любовниците щото и те са реални гласоподаватели,анякои умеят и *** да правят.
32
1
 
0
 
! Отговори
Пак преди 15 години
Абе-е кой тръгнал да проверява!? Този Роман Василев със заплатата си не може да си купи само един от ръкавите на костюмите си! (един костюм на Briioni струва между 3000 и 5000 евро). Съвсем ни взимат за !
31
1
 
0
 
! Отговори
ПАК преди 15 години
Като проверяваха тези с яхтите, да не би нищо да излезе на яве!Аман от демагози! Да ги махаме най-после!
30
1
 
0
 
! Отговори
raylight.blog.bg преди 15 години
щом не разровиха въпроса с имотите на Доган, за които имаше доказателства
29
1
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
В Германия като си купиш нещо за 5000 евро и на другия ден системата проверява дали изкарал парите. Тук наистина всичко е презиборни кьорфишеци.
28
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
TOVA SA GLYPOSTI,ZA6TO ZABLYJDAVAT NARODA???BSP DA VYRNE PARITE
27
1
 
0
 
! Отговори
mitko преди 15 години
Знам, че да си купиш яхта за 800000 евро /влизал съм в такава яхта/ трябва да си внесъл солидна сума данъци в държавната хазна, но защо проверката не е направена при регистрацията на яхтата ,
26
1
 
0
 
! Отговори
Нико преди 15 години
Да-дааааа, текат някакви заглавия за проверки, само,че досега май без резултат, но иначе често се въртят в нета и в медийното пространство и както винаги са единствено и само предизборна агитация.Естествено,че няма да научим веднага, защото нали знаете тайната на тези неща защото са изключително важни и секретни, дори даже след 20 години няма да се оповестят :) Абе щом Сергейчо искаше да се свали мониторинга на съдебната властза какви акции въобще говорим, какъв съд, каква държава...Само да се молим да не дойде нова национална катастрофа, че незнам вече
25
1
 
0
 
! Отговори
svoboden преди 15 години
az sum na tvoeto mnenie. Nie bulgarite sme ovce, nakudeto ni natiriat tam otivame. Inache kato haidutite v kruchmata na strandjata peem revolucionni pesni i se kulnem che sme patrioti, no vsushtnost sme nishto. Stado ovce, koito lesno se lujat i manipulirat ot politici misleshti samo za sobstvenite si interesi. I ednite i drugite sa MASKARI.
24
1
 
0
 
! Отговори
Kapitan Petko Voivod преди 15 години
neka da proveriat i hotelite po moreto, s kakvi pari sa postroeni. Az mislia s parite otkradnati ot pensionerite, koito cial jivot sa rabotili za da imat spokoini starini. Tova e jestoko debeloochie i dibelizum, hora bez syvest i alchnost. Az shte buda bezkraino shtastliv, ako syboriat hotelite po moreto, postroeni s kradeni pari ili ako ima edin Kapitan Petko Voivoda sega da otide i da im vzrivi hotelite.
23
1
 
0
 
! Отговори
hey преди 15 години
Не знам дали помните 2та прокурори, които се топяха взаимно - единият - дал, другият - взел.... 20000евро, така и не се разбра колко апартаменти и къщи имат в България и чужбина .... и въобще!Та, мисълта ми е - тези ли ще разследват, нерегламентирани и невероятни доходи, или те, самите, ще бъдат разследвани и от кого???? Или пак ще кажем старата поговорка "Гарван, гарвану.... " и т. н.
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
КАТО ПРОВЕРИХТЕ ЯХТИТЕ КАКВО УСТАНОВИХТЕ??? НИЩО НАЛИ ВСИ4КО Е НАРЕД.
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
stana s yahtite???? sigurno vsichki sobstvenitzi imat chisti dohodi!!!?!?!?! samo shte si menkame temite - yahti, koli, kyshti...i t.n. no bez rezultat.... i pak se poluchi - za koy li pyt - kuchetata si layat - kervana si vyrvi.....
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХОРА,СЪБИРАЙТЕ СИ ТАКЪМИТЕ ЗА ЧУЖБИНА,ТУКА НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.
19
1
 
0
 
! Отговори
Другаря преди 15 години
Абе то забогатели по честен път има ли бе?Преди 20 години през социализма всички бяхме еднакво бедни. После разрешиха да се краде държавното имущество за да се формира първоначалното натрупване на капитала за да минем в капитализма. Е не за всички а само за "наши хора". И сега продилжава да е така. В това именно е трагедията на България че няма кой да затвори страницата на първоначалното натрупване на капитали (кражбата) щото тези дето са на власт те са си и крадците. А пък тея показни акции са смо срещи някой дето са използвали ситуацията за да забогатеят и те ама не са от "наще хора"
18
1
 
0
 
! Отговори
хххх преди 15 години
А ХОТЕЛИТЕ КОГА ЩЕ ПРОВЕРИТЕ?
17
1
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
За огромно съжаление идват пак годините на мутрите 96-97г. запо4ват пак рекетите, кражбите и далаверите дето да жървим напред се връ6таме назад ужассс ,но това е и с една дума да кажа това е България
16
1
 
0
 
! Отговори
baimile преди 15 години
Всичко е комунистически прах в очите на народа ... за пореден път ... все пак идват избори
15
1
 
0
 
! Отговори
Пор, но граф преди 15 години
И кво ся? Останаха няколко месеца до изборите и червените *** се активизираха - започнаха да вършат неща, които трябваше да се започнат още в началото на мандата им. А и да има разследвани, народа си знае, че осъдени така или иначе няма да има...

Спонсорирани публикации