След яхтите - лимузините. Спецчасти ровят колко и на кого са

"Трябва да се види как са забогатели тези хора", посочи прокурор Роман Василев
5 апр 2009 19:00,
55
След яхтите - лимузините. Спецчасти ровят колко и на кого са
Снимка: БГНЕС

„Разбирам желанието на обществеността да се интересува по казуса с отвличането на бизнесмена Киро Киров, но мога само да кажа само, че се работи добре по случая”, каза пред БНР зам.- градският прокурор на София Роман Василев.

„Разследването е във всяка страна е тайнственост. Коментирането в медиите и в обществото води до конфликт между работещите по разследването и обществеността”, посочи прокурорът.

„В европейските страни на хората извършили отвличания се гледа като на терористи и се водят преговори. Но да се стигне до това трябва да имаме сериозна воля. Към настоящия момент не може да се каже, че този род престъпления имат своя бум, както е в Мексико или ЮАР, но тенденцията трябва да бъде спряна. Това е важно за обществото и правоохранителните органи трябва да докажат това”, посочи Роман Василев.

„Няма проблем между МВР и прокуратурата, аз ръководя отдела за борба с организираната престъпност”, напомни прокурорът.

Василев обяви, че СДВР са натоварени със задачата да разследват собствениците на скъпи коли, „но това не значи, че трябва да преследваме богатите хора”.

„Трябва обаче да се види как са забогатели тези хора и това е част от изпълнението на мерките. Това е практика и в европейските страни”, посочи той.

Прокурорът обяви, че се проверяват хората с доходи над 500 хиляди лева, като се използват способите за откриване дали незаконно са придобити тези средства.

Така след акцията "яхта", сега е на ред "лимузина"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Еееейййй, нЕма да ги пипате! Хората съвсем честно са си ги изкарали парите! Хотели, яхти, коли за милиони - всичко им е честно и прозрачно! Трябва ли да ви разказвам как? Вие си знаете! Купили една ябълка за 1лв, продали я за 2лв, купили 2 за 2лв, продали ги за 4лв и така докато станали 10, 15млн лева :)
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
''Трябва обаче да се види как са забогатели тези хора''трябва да видят и другите, как са забогатели щото искат и те
12
1
 
0
 
! Отговори
Стария преди 15 години
Не се хващайте на предизборната въдица! С кампанийни дейности не може да се управлява едно общество и то когато не е ясно кое ще е следващото правителство. В навечерието на изборите ни хвърлят прах в очите. Защо тези проверки се извършват епизодично, а не регулярно? Това означава, или че съответната администрация не си е вършила съвестно работата, т.е. правителството признава слабостите и некадърността си, или че предизборно се опитват да ни гъделичкат с тезата - тези, които си купуват яхти и коли са лошите, те са виновните за безизходицата, в която се намираме. Знам, че да си купиш яхта за 800000 евро /влизал съм в такава яхта/ трябва да си внесъл солидна сума данъци в държавната хазна, но защо проверката не е направена при регистрацията на яхтата , а се прави сега. Това подсказва какви са намеренията на управляващите. Резултатите, вече 20 години ги чакаме и все не идват. Отново тридневното чудо!Този плосък ход на тройната коаклиция не и прави чест.
11
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как ни баламосват и си мислят ,че им вярваме?Лошото е ,че няма оправия за простосмъртните българи.
10
1
 
0
 
! Отговори
Егати преди 15 години
Собствениците на среден бизнес - брадва в гърба. Това е официалната политика на държавата. ВИНАГИ ще намерят едно неспазено членче при проверката. ВИНАГИ ще има за какво да се хванат, и да го ползват за повод - да закопаят хората.Полицейщината в България скоро ще надмине и американската ... горко ни.
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!!!Е ,тогава да видиш ,че БГ ще е най богата европейска даржава.Гърците не могат да се начудят как тук има толкова луксозни коли.Казват,че там само директори на големи предприятия се возат в такива.
8
1
 
0
 
! Отговори
Luboto преди 15 години
A ne triabva li sled vsiaka akcia da se kajat kakvi sa rezultatite ot neia. Taka zvu4i vse edno tezi akcii sa samo iziavleniq pred presata za vdigane na reitinga na otdelni vedmostva - "Akcia iahta", "Akcia limuzina" to kato Bonevata "Komar" no ne vijdame ottogava da sa namaleli nezakonno zabogatelite "dobre oble4eni" biznesmeni
7
1
 
0
 
! Отговори
Невярващ на олигархи преди 15 години
Предизборен дрън-дрън!
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ефтин предизборен популизъм ... проверяват и като установят, че 90% от яхтите и лимузините са на приближени до властта хайдуци и какво ще правят ? ще им ги вземат ама друг път. Най-много да падне жертва някоя дребна случайна риба, която не си е платила рекета на Доган или на Бойко.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разследването е във всяка страна е тайнственост." И тоя прокурор не е много остър... Можеше направо да каже "тайнство".
4
1
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 15 години
ЗАЩО НЕ ПРОВЕРЯТ ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ ЗА ХОТЕЛИТЕ,ЗА ФАБРИКИТЕ И ЗА СТРОИТЕЛИТЕ НА НОВИТЕ СГРАДИ И БИЛДИНГИ А СА СЕ ХВАНАЛИ С НЯКАКВИ КОЛИ ПАК ПРЕД ИЗБОРЕН ПИАР.ПИСНА НИ ДА НИ ПРАВЯТ НА .
3
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Омръзна ми да чета и слушам,комисията Кушлев това,ДАНС онова и накрая нищоооооо.Всичко чисто и точно.Докога!Докато не вземем да изметем крадливата пасмина,като първо вземем откраднатото.Да ама те са окупирали всичко/парламент,министерства,съдилища/.Законите ги създават те,така ,че да ни крадът до гроб.И се сменят,едните крадци си отиват,другите идват на тяхно място.Морала им ,само до изборите.
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АМА КАК СДВР? СДВР Е ПОДДЕЛЕНИЕ НА МВР. ВСИЧКИ МЕДИИНИ *** ОБАЧЕ ЗАЯВИХА, ЧЕ ДАНС ПРОВЕЖДАТ НОВА "СПЕЦАКЦИЯ". ИЛИ ДАНС ПРАВЯТ НЕЩО САМО КОГАТО ИМА УСПЕХ? ИНАЧЕ - ЕТО ТАМ МВР ДА СЕ ОПРАВЯ. СЛУЖБАТА НА СТАНИШЕВ ИМА НЕЧУВАН МЕДИЕН КОМФОРТ, А ДОСЕГА С НИЩО НЕ Е ПОКАЗАЛА ЧЕ ЗАСЛУЖАВА ПОХВАЛИТЕ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЗАПЛАТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ.
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като толкова много ги проверяват някакъв ефект да има? Само шум и прах в очите на простолюдието ! А забравих... и показност пред Европа,че се борим с корупцията и незаконно забогатялите !

Спонсорирани публикации