След кючека и пиянствата край НДК зам.-министър вън от МВР

УВО за Румен Андреев, наказват полицаите, кълчили се на сръбско
30 май 2009 13:04,
135
След кючека и пиянствата край НДК зам.-министър вън от МВР
Снимка: БГНЕС

След шумния купон в ресторант „Континентал плаза” снощи премиерът Сергей Станишев ще одобри предложението на министър Михаил Миков за освобождаването на заместник-министър Румен Андреев.

Останалите служители, които са участвали в празненството, ще бъдат наказани, коментира премиерът.

В същото време Венцислав Рангелов, шеф на служба „Контрол на общоопасните средства” (КОС), ще бъде предложен за изключване като член на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и като зам.-председател на синдикалното дружество при Столичната дирекция на вътрешните работи.

Днес ще се проведе заседание на Управителния съвет на синдиката. Той ще се запознае с фактите около скандалния рожден ден на Рангелов, пищно отпразнуван снощи в софийски ресторант, посочват от синидката.

Недопустимо е в деня на национален траур заради трагичния инцидент на връх Бакаджика край Ямбол висши полицейски служители, бизнесмени и спортисти да се забавляват шумно с песните на сръбската звезда Мирослав Илич.

Подобно действие е в разрез с морала и ценностите, които защитава СФСМВР. Уронен е престижът на министерството и е нарушен етичният кодекс на МВР.

Синдикалистите ще настояват за спешна проверка, която да изясни кои висши полицейски служители са присъствали на празника и доколко е вярно, че рожденият ден е бил обявен като благотворително мероприятие за събиране на средства за деца на загинали полицаи, какви суми са събрани, кои са дарителите.

Очакваме адекватна реакция от ръководството на МВР – установяване на цялата истина, а не потулване и замазване на случая, категоричен е председателят на СФСМВР Иван Павлов, настояват от синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
0000 преди 15 години
какво им берете кахъра.... днес ще ги уволнят. след като минат няколко дни и се позабрави ще ги назначат другаде...
74
0
 
0
 
! Отговори
finbel.blog.bg преди 15 години
кой плаща това тържество? не мисля че човек с заплата 1000 лева може да си го позволи. а, полицайте и толкова не взимат. е, кой тогава?
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мишков, твоите хора пак се ***
72
0
 
0
 
! Отговори
pege преди 15 години
***, а плачат само за високи заплати. Мам..........ката им долна и корумпирана.
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
по нова телевизия имаше развлекателна програма,ама видяхте ли колко лицемерно тъжни бяха лицата им...
70
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
По нова телевизия имаше развлекателни програми.Ще има ли санкции?
69
0
 
0
 
! Отговори
zver4etooo преди 15 години
"Уронен е престижът на министерството и е нарушен етичният кодекс на МВР."КОЙ? нещо не разбрах... МВР никога не е имало етичен кодекс(опаа може би в някоя прашасала папка 2-3 листа хартия... може би това е морален кодекс на МВР), за престиж да не говорим... аз като бях малка възпитаваха у мен респект и доверие към служители на МВР, по днешному "куки"... сега обаче плюя на всички... ако някога това е било престижна професия, чест и дълг, сега ме е страх... извинявам се на честните полицаи, вярвам че има и такива, но господа и дами от с-мата на МВР, вие сте си виновни, че сте така оплюти от народа
68
0
 
0
 
! Отговори
vazrasten преди 15 години
Trudno mi e da si predstavia kak se pravi banket kato tozi ot kade sa tezi pari? I o6te pove4e v denia na nacionalen traur.Za 4 god Stani6ev da svar6i ne6to kato horata
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Боже , Боже , министър с твърда ръка и мьек изговор - фани ,па си гласувай за ньего ,аре няа а казвам кво си мисля ,че може да ме четат малки деца....
66
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 15 години
"Уронен е престижът на министерството и е нарушен етичният кодекс на МВР"Леле ... ама МВР си мислят, че още имат някакъв престиж?!
65
0
 
0
 
! Отговори
naroda преди 15 години
познайте къде работи той ? И защо се потули случая с книжките ......и се мълчи, мълчи и чакаме няколко дена да позабравим ......
64
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе ,нискоинтелигенти индивиди ,всички действия на администрацията са продиктувани от предстоящите избори - така наречената кумова срама .Станишев не ти е никакъв господин - той си ти е другар на тебе..
63
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
Всяка мутра с няколко дела има законен пищов разписан от служба кос, а за Венци няколко хилядарки са му само джобните, Вальо Топлото е като сомалийско сираче сравнение с това корумпирано полицайче.
62
0
 
0
 
! Отговори
john преди 15 години
кинти от валшивите шофьорски книжки ..... Аре нема ли да почерпи..??
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Gadove mrusni, mazni deto okupirat vlastta v Bulgaria... Pozdraviavam gospodin Stanishev
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е на това му се вика министър на място и с твърда ръка...
59
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
Нищо не става от събралите се там @
58
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
10 000 може да му е струвала резервацията на ресторанта, ама за цялото оливане са му отишли доста повече.
57
0
 
0
 
! Отговори
jumbo преди 15 години
Значи за едната веселба - зам. министър изхвърча, а за скапаната състема за купуване на книжки и още по-гнусната състема за техническите пунктове - реакция никаква ....ТОВА Е СБЪРКАНА ДЪРЖАВА ....
56
0
 
0
 
! Отговори
СССРейчо преди 15 години
Цената на такова оливане е над 10 000 лева, барабар с чалгаджията Илич !!! С милиционерска заплата това е НЕвъзможно, нали ??????????????????????????