Македония пусна Спаска Митрова на свобода

23-годишната жена прекара два месеца зад решетките
8 окт 2009 11:30,
95
Македония пусна Спаска Митрова на свобода
Спаска с дъщеря си Сузана. Снимка: ВМРО

Задържаната преди повече от два месеца Спаска Митрова е на свобода.

Тя е била пусната от централния затвор "Идризово" рано тази сутрин, съобщи БНР, цитирайки майка й.

Митрова, която има и българско гражданство, бе задържана заради спорове с бившия й съпруг около издръжката на детето й.

Нееднократно българските власти отправиха остри протести от хуманни съображения Митрова да бъде пусната на свобода.

Още по темата

В продължение на два месеца президентът на Македония Георге Иванов обаче твърдеше, че няма да използва извънредното си право за помилване, защото 23-годишната жена била осъдена правомерно.

Тогава в нарочна декларация МвнР на Скопие написа:

"Очакваме българските власти да се дистанцират от тази класическа манипулация с човешки съдби, тъй като отношенията между двете приятелски страни не трябва да бъдат заложници на хора, които искат покритие за своите семейни разногласия и престъпни действия". 

Според македонската страна случаят със Спаска води своето начало от 2007 година, когато срещу нея е заведено производство за отнемане на детето.

Тогава жената е осъдена условно.

След неколкократно обжалване от нейна страна македонският съд отхвърля жалбите.

В края на 2008 г. обаче е присъдена тримесечна ефективна присъда за опит за отнемане на малолетно дете от съпруга й – сръбски гражданин.

Опитите за обжалване отново се оказват неуспешни и поради тази причина младата жена е вкарана в затвора на 29 юли 2009 г., за да бъде изпълнена присъдата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Енесай преди 14 години
Тия които си ги видял идващи от Турция са си имали лична карта не защото знаят български, защото са родени в българия. Помислете малко, българия си имаше цар който не знаеше български но това не попрече да стане цар на българия.
64
0
 
0
 
! Отговори
ДО СЕЛО преди 14 години
И ОТ СЪВРЕМЕННИЯ СЕЛЯНИН СЪЩО
63
0
 
0
 
! Отговори
ОТ СЕЛО преди 14 години
ЕЙ, ТОВА ОТ МАКЕДОНЕЦ ПО ГАДНО НЕМА, ДАЖЕ ТУРЦИТЕ ПО-ДОБРЕ СЕ ОТНАСЯТ КЪМ ЖЕНИТЕ СИ И ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛНО, ЧЕ СА ЕДНО ГАДНО ПЛЕМЕ КОЕТО НЕ НИ ТРЯБВА. ЗАТОВА ГОСПОД ГИ Е НАКАЗАЛ САМИ ДА СЕ ОПРАВЯТ. ВСИЧКИ ВОЙНИ И БЕДИ НА БЪЛГАРИЯ СА ОТ ТАЗИ ПРОКЪЛНАТА КАМЕНИСТА ЗЕМЯ. ДОБРЕ ДОШЛИ НА ВСИЧКИ МАКЕДОНКИ В БЪЛГАРИЯ, ВЗЕМЕТЕ ПО ЕДИН СВЕСТЕН РАБОТЛИВ БЪЛГАРСКИ МЪЖ ОТ СЕЛО И НАРОДЕТЕ ДЕЧИЦА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.
62
0
 
0
 
! Отговори
БЕЙБИ преди 14 години
ТИ ИМАШ ЛИ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК?
61
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Още си спомням едни новини (по BTV или Nova бяха) по време на изборите в България, когато интервюираха ( по скоро правиха опити за това) пристигащите с автобуси граждани на Турция - и много от тях се видя че изобщо не знаят български, но имаха български лични карти и идват да гласуват за български парламент, докато на Спаска Митрова са отказвали 4 години да и дадът българска лична карта.
60
0
 
0
 
! Отговори
ke umra za nadenicat преди 14 години
*** im makedonska ne im li pisna da kradat istoria
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Малко са водещите като Енчев, които едновременно да притежават качества като компетентност, стил, дикция, речников запас, смелост и оперативност.Лошото е, че не могат да го гледат повече хора.Да го пуснат в свободен, ефир, па нека се изложи щом е некадърен, както някои казват тук. Велизар ако не става, кой по - става - Баречето ли ?
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
много прости и неграмотни хора са коментирали тук,занимавайте се с нещо от което разбирате не коментирайте неща ,от които и представа нямате-"ГОВОРИ КАТО СЪЩИНСКА МАКЕДОНКА"???А КАК ДА ГОВОРИ-КАТО СЪЩИНСКА РОДОПЧАНКА!!!
57
0
 
0
 
! Отговори
зъбатия преди 14 години
Ше я пуснат не еми, българска ръченица ше тропат на бос крак...хи...
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Снимката е подбрана добре, така че да предизвиква умиление. Само, че пак жената си има налудничав вид. Според мен трябва да й се направи щателен психологически тест преди да й се дава детето. Наистина има нещо налудничаво във физиономията й.
55
0
 
0
 
! Отговори
зрител преди 14 години
кАКВО ЛИ ЩЕ ПЛЯМПА ТАЗИ ВЕЧЕР РАЗУЗНАВАЧА ПОДЛИЗАР ЕНЧЕВ ?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
идва денят за доклад относно готовността на БЮРМ да започне преговори за членство в ЕС ,затова се правят на добри македоноидите!А относно за това що за "држава" е БЮРМ е красноречив факта,че "академиците" им създали макоПЕДИЯТА,/т.н. Македонска Енциклопедия/заради която за малко да избухне война в БЮРМ са УВОЛНЕНИ!!Представяте ли си за какво иде реч!отсега нататък "бой" до тотално размазване на македонистката идеология,пък ако искат нека и за марсиянци се обявят-НО ПЪРВО ИСТИНАТА В УЧЕБНИЦИТЕ!
53
0
 
0
 
! Отговори
hit преди 14 години
дреме ми на патката........
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ПИСНА МИ ОТ ТАЗИ СПАСКА ПИСНАААААААААА МИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
51
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
За сравнение - на изборите се оказа че много граждани на Турция които не знаят дори няколко думи на български са получили български лични карти - и съм сигурен че не са чакали 4 години като Спаска Митрова за това.
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много е ясно, че ще я пуснат.Въпроса е, че България няма никаква заслуга за това и никой не му дреме от нас.Иначе реагираме като при либийския случай - голяма защита и след това като ги пуснаха солидна доза помия, ха-ха-ха-ха !
49
0
 
0
 
! Отговори
dqdqdqdq преди 14 години
Крайно време е да спрем да се делим на българи и македонци. Всички сме един народ. Исторически събития са ни разделили, както и безмозъчни политици, които се придържат към това разделение. А и да не пропуснем Великите сили (т.нар. ЕС), които имат главна роля в това разделение.
48
0
 
0
 
! Отговори
Жълт картон преди 14 години
къде сте БХК...айде да ви видим сега клатиурковци... ето ви нарушени права ето ви жертва....ще направите ли нещо в защита на жената.... само *** права ли ще защитавате
47
0
 
0
 
! Отговори
**** преди 14 години
Абе аман от тази ламя
46
0
 
0
 
! Отговори
Севастократор преди 14 години
АнтиБойковеца Енчев,по СКАТ,е интересно как ще запълва мижавото си предаване тази вечер.Чуди се,кой да кани и какво да изсмуче от пръстите,за да плюят срещу ГЕРБ и премиера.Явно изпълнява поръчка на Валери Симеонов,а той "прави услуга",срещу мъни,най-вероятно,на руснаците.