Проверено. Министър Дянков длъжник на НЗОК

Финансит №1 отказа да назове сумата, която ще внася
7 ное 2009 07:33,
171
Проверено. Министър Дянков длъжник на НЗОК
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков съвсем случайно разбрал, че е длъжник на здравната каса.

"Аз съм напуснал страната през 1989 година и когато чукнах ЕГН-то си, се оказа, че дължа пари на здравната каса.

От закона, с който се запознах, разбрах, че трябва да платя в крайна сметка сума за здравни осигуровки от 2007 година до сега.

Не лесен обаче е пътят, по който трябва да направя плащането. Оказа се, че трябва да предоставя акта си за раждане. Той беше в САЩ.

Дойде миналата седмица, но аз имам намерение да извървя целия път и да разбера колко време ще ми отнеме плащането на здравната осигуровка. Според моя преценка, това ще е няколко седмици", разказа Дянков при снощната си среща си с бизнесмени в Добрич.

Министърът обаче не пожела да назове колко точни дължи на НЗОК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дянков, ако може, плати си осигуровките в някое село в провинцията. За всеки месец поотделно. Щото в София ем е лесно, ем е безплатно. Но в провинцията за всеки превод банките искат по 6.50 лв.В провинцията дори в сибанк искат по 2,50 лв на превод, който в София е безплатен за гражданите.То както е тръгнало само софиянци ще могат да ползват здравна помощ, а тези от далечните села - кучета ги яли.
60
1
 
2
 
! Отговори
juno reactor преди 14 години
ДЯНКОВ Е НАЙ-ДОБРИЯ ФИНАНСИСТ СРЕД РАЗНОСВАЧИТЕ НА ПИЦИ И НАЙ-ДОБРИЯ РАЗНОСВАЧ НА ПИЦИ СРЕД ФИНАСИСТИТЕ.ТИ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ПИЦИ Е РАЗНЕСЪЛ ИЗ ПЕРСОНАЛА НА СВЕТОВНАТА БАНКА ЗА ДА СТИГНЕ ДО ТУК А ????ЗАВЪРШЕН *** И КОМПЛЕКСИРАН *** !!БЕЗСМИСЛЕН И МАЛЪК ЧОВЕК.............МОКЪР ГЪЛЪБ !!!
59
1
 
2
 
! Отговори
Петър преди 14 години
И защо трябва да плаща за 2007-*** година като не е живял тука и не е ползвал здравни услуги. Ще обясни ли някой?
58
1
 
2
 
! Отговори
На дали преди 14 години
А сефте , винаги гледат да минат метъра !
57
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 14 години
тц тц от къде ги изнамират все едни такива ***. САЩ си е плащал тука не ще. Дянков не знаее ли ,че системата в бг е "солидарна" т.е обществото издържа и плаща за комунистически изгъзици като него. Свикнали са някой друг да им плаща сметките, такива са.
56
1
 
2
 
! Отговори
мими преди 14 години
някои хора не расъждават тука, като не живееш постоянно в България, защо да плащаш на здр. каса, или да се облагат двойно, един път в Бг и един път в страната в която живеят...нищо престъпно не е направил човека...само се е натопил в кашата на тази скапана държава...
55
1
 
2
 
! Отговори
Георгиев преди 14 години
Живея в чужбина повече от 18г.Наложими се да се прибера в БГ.за смъртта на един от родителите...да подчертая,че си плащам застраховка в страната ,която живея,та като се прибрах се сблъсках с някой институции и ми поискаха здравна застраховка ..е представих,но не ми я признаха,че е от друга държава ,която е и член на ЕС...а и никога не съм посещавал лекар или някакви лечебни услуги в БГ....и се чудя защо беше тоя рекет и кой е тоз закон който,ще ме принуждава да плащам за нещо което не съм ползва
54
1
 
2
 
! Отговори
% преди 14 години
Този на луд ли се прави? Като не си в страната 183 дни не дължиш осигуровки Как като се е запознал със закона го е изпуснал това, стига и в САЩ да не ги е плащал- тогава трябва да избира къде да ги прати, естествено- че в БГ ще му е по евтино. Отива н НАП и предоставя документ от които е видно, че 183 дни от еди коя си година не е бил на територията на БГ. И дължащите суми се изчистват. И за тези, които не знаят всички дължащи суми вече минават през НАП- данъци, глоби и т.н., издръжки за деца- НАП е осведомен за всяка стотинка дължаща се към държавата. Какви седмици ще му отнеме? Пак се прави на интересен. Да каже на секретарката си да му напише 2 платежни нареждания едното за главница, другото за лихви и да си плати на банката на приятелката на ББ, и всичко е ОК. За 3 дни докато се осчетоводят парите и всичко е приключило- кви седмици го гонят и какви чудеса.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Уважаеми Г-н Дянков, след като си платите дължимото на здравната каса, ще могат да Ви префасонират гласеца от нежно-женски в мъжествено-мъжки.
52
1
 
2
 
! Отговори
БАТ БОС-КО преди 14 години
Браво бе министърче.Само от теб може да се очакват такива работи.Ами до 2007 къде ще плащаш вноските.Може би в щатите,ако и там не си бил нелегално.
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това каза на кръглата маса председателят на Надзорния съвет на СиБанк Цветелина Бориславова. Тя присъства на форума като представител на частния сектор, уточниха организаторите на събитието от парламентарната исономическа комисия заради проявения интерес към дълогодишната приятелка на министър-председателя Борисов.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не са само осигуровките, ако КАТ те набара, можеш да плащаш САМО през СИбанк, тъй като МВР е ВЪРЗАНО за тази банка!
49
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 14 години
Ако сте осигурени в държава от ЕС, не е нужно да плащате здравна застраховка на 2 места :) или ако вече сте платили и на двете ви връщат парите от едното място :)
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пица, пица и ти ми се правиш на чиста вода ненапита!След като документите ти са в САЩ, чий го дириш в България?Ние си имаме достатъчно лаладжии и пицари!
47
1
 
2
 
! Отговори
do umen kotarak преди 14 години
ti slu4aino da ne si Ivan Kostov ?
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На прокуратурата !
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе то и ти не си от най-грамотните,но нейсе.....ще ти го простим ,защото иначе верни неща си казал.):):
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
г-н Дянков ако не сте си избирали личен лекар ,защо трябва да плащате?Аз живея в чужбина от 2001 и не съм посещавала лекар на прибирането ми в България което е било 10 дни в годината и през 2005 ми поискаха около 500 лв с лихвите.Има един объркващ закон който гласи ,че ако не си избереш личен лекар служебно те разпределят излиза че НЗОК плаща на лекарите за бройка пациенти месечно и след това изнудват хората за тази грешка!
43
1
 
2
 
! Отговори
УМЕН котарак преди 14 години
Драги форумци:Престанете с този НОИ и осигуровки,Е-е-е-х 43:Що не ходиш в банката да си изпратиш колет за САЩ или да си купиш хляб!НОИ е за едноНАП за другоНЗОК за третоА неплащането на осигуровки е престъпление ......
42
1
 
2
 
! Отговори
Plamen преди 14 години
Evala na dnes bg, mnogo puty si misleh da se vurna v bg, blagodarenie na vashite forumi niama da e skoro , a na vsi4ki vas dali e ministar ili 4isti ulitzi toi e donesal mnogo pove4e pari v Bg ( drug e varianta dali ne se e vurnal za da iznasia ) ko se zanimavate s zdravnite mu osigurovki - polovinata pisheshti tuk ne sa ia plashtali ili ia plashtat roditelite im. te ot BG horata kradoha 4e 4ak za vnutzite imat vie se zanimavate za nai mnogo 1000 leva

Спонсорирани публикации