Хората искат справедливост, прозря Цветанов

Доверието в МВР няма да се върне само с послания, смята министърът
24 ное 2009 11:31, Красимир Ангелов
51
Хората искат справедливост, прозря Цветанов
Снимка: БГНЕС

“Хората искат да има справедливост, защото те дават гласа си за определена политическа сила и смятат, че тя ще защитава интересите им”.

Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при представянето на новия директор на полицията в Габрово Денислав Донков.

“Обществото живее тежко, хората са отчаяни от 20-годишния преход, всеки знае случаи на корупция и говори за тях, но осъдени няма”, подчерта дясната ръка на Бойко Борисов.

По думите му МВР иска да върне доверието на хората към институциите, но и институциите трябва да отговарят на обществените очаквания. 

Цветанов подчерта, че ръковдният състав на областните дирекции на МВР е обновен 80-85 на сто и от това вече има конкретни резултати.

“Новите директори на областни дирекции на полицията са назначени единствено на базата на професионализма”, обяви Цветанов.

По думите му държавата трябва да промени съществуващото законодателство така, че да изведе полицая като една особена “категория – част от изпълнителната власт, която е защитник на общността и се ползва с доверие, но и същевременно носи по-голяма отговорност за делата си”.

“Доверието в МВР няма да се върне с послания, говорене и писане на стратегии, а с реално свършена работа. Когато обществото усети, че полицията вече не е репресивен апарат, а стои близко до него, доверие ще има”, прогнозира Цветанов.

В заключение той бе категоричен, че държавата трябва да гарантира на органите на реда защита и сигурност, но който полицай наруши загона, трябва да понесе и по-тежка санкция от обикновените хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
ZEMLQNIN преди 14 години
`` всяко правителство държава е заговор съзаклятие против свободата на човечеството`` Хр. Ботев !!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това го е прозрял на 3 дневния курс в САЩ когато стана експерт .......*** не по лошо *** оле ама той и министър ...
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
zvetanov varvi na gara," SAYBESH"V RUMANIJA.LIZEMER
26
0
 
0
 
! Отговори
...до кога? преди 14 години
За съжаление много неща са лесни но както казваш трябва не толкова смелост колкото желание да се направят... Хората са ги измислили и премислили ама на нашите не им харесват ...За какво ние компетентна полиция, данъчна администрация или съдебна система ? Да се бъркат където не им е работа ? Не благодаря ... ББ на думи е голям, но капацитета му е обратнопропорционален на устата
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И С К А М Е Д Е Й С Т В И Я Н Е П Р И К А З К И Д Е Й С Т В И Я
24
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Незнам дали има по - голямо чесане на езици от това на днешните управляващи. Господин Цветанов, ние тия неща си ги знаем, и си мисля, че хората Ви избраха не да им ги казвате пак и пак и пак, а да направите нещо по въпроса. Станишев виновен за едно, Доган за друго, Костов за трето, ама на Вас и Сидеров не Ви харесваше до преди 3-4 месеца, а сега стана пръв приятел . Спрете да се занимавате с глупости и започнете да работите, Народа има нужда от дела, не от клоуни.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БОЙКО КАКВО СТАНА С ПОВИШАВАНЕТО НА СТАНДАРТА НА БЪЛГАРИТЕ????? ЗАЩО ВДИГАШ ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА,ХРАНИТЕ,АЛКОХОЛА,ЦИГАРИТЕ???? НИМА ЗАРАДИ ТОВА ГЛАСУВАХМЕ ЗА ТЕБ???? КАКВО СТАНА СЪС ЗАПЛАТИТЕ БОЙЧЕ??? В АНГЛИЯ ИМАТ СЪЩИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВА,ХРАНИ,ПРОМИШЛЕНИ И ТЕКСТИЛНИ СТОКИ А ЗАПЛАТИТЕ ИМА СА ОТ 10 ДО 20 ПЪТИ ПО ВИСОКИ. КВО СТАНА БЕ БОЙЧЕ
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СРАМ И ПОЗОР ЗА НАШАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА, БЪЛГАРИЯ НЯМА СЪД НЯМА СЪД НЯМА СЪД НЯМА СЪД НЯМА СЪД НЯМА ПРАВОСЪДИЕ
21
0
 
0
 
! Отговори
полицай преди 14 години
вътрешните работи.Той като е толкова словохотлив да посочи кога е нарушила ЗДв.П и да разпореди на служителите на КАТ да предадат материалите по преписката -АУАН ,или каквото имат на шефа на ДАНС и да започват с проверката , после дисциплинарката и установяване на нарушението и айде по живо по здраво уволнение и повече няма да правим така -да минаваме на червено и с поведението си да уронваме престижа на държавните институции.
20
0
 
0
 
! Отговори
Свиреп преди 14 години
Стига дуднене !!! Има един, ЕДИНСТВЕН изход. Изрива се ЦЕЛИЯ състав на МВР, ама заедно с чистачките. Провеждат се конкурси от външна /не българска комисия/.Състава на МВР се редуцира шест пъти до 10 000 човека. Заплатите се увеличават три пъти. Всяка година състава на МВР преминава тестове за пригодност - физическа подготовка, основи на правото, западен език. Не издържалите МОМЕНТАЛНО се освобождават. Всичко е просто - стига някой да има дупе да го направи !
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато става въпрос да се вдигат данъци,акцизи власта е първа,но когато става въпрос за повишаване на жизнения стандарт на Българина власта я няма никаква.ПИТАМ АЗ: ГОСПОДА ОТ ГЕРБ ,АЗ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС,КАКВО СТАНА С ПОВИШАВАНЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ? КАКВО СТАНА С ОТВАРЯНЕТО НА РАБОТНИ МЕСТА? ЗАЩО В КРИЗА ВИЕ ПОВЕЧЕ НИ СМАЧКВАТЕ??? КАТО ВДИГАТЕ ЦЕНИ НА ЦИГАРИ,АЛКОХОЛ И ХРАНИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ? СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ВАС. НАИСТИНА
18
0
 
0
 
! Отговори
полицай преди 14 години
За редовия полицай ,обикновенно се провежда дисциплинарно производство когато мине на червено.И после го наказват с уволнение за уронване на престижа съгласно етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.Глобата си е отделно.Така ,че имаме законен повод да образуваме една проверка и да съберем данни ,че г-жа Цветанова е извършила освен нарушение на ЗДв.П и дисциплинарно нарушение според закона за държавния служител.Шефа на ДАНС да не се ослушва ами да снеме обяснения от министъра на
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
На вниманието на всички форумци и съграждани: Ако имате дъщери моля не ги пускайте в община Горна Оряховца,защото Престъпника изнасилил 16 годишното момиче на стадиона и пребил приятеля е бил пуснат на свобода.Ето това доказва как ГЕРБ се бори с престъпноста и как поредния НЕКОМПЕТЕНТЕН съдия пуска злодей на свобода.Ето заради това България ще бъде оплювана от Европа и света,най-вече заради нашата СРАМНА СЪДЕБНА СИСТЕМА. П.С СРАМ И ПОЗОР ЗА СЪДА И ПРОКОРАТУРАТА
16
0
 
0
 
! Отговори
ха преди 14 години
След като ББ стана премиер и ЦЦ стана вътрешен министър битовата престъпност, особено по селата се увеличи многократно. Явно престъпниците знаят, че нещата не само няма да се затегнат но дори и напротив - ще се охлабят още повече. Ако не вярвате разпитайте хората живеещи в по-малките села и махали.
15
0
 
0
 
! Отговори
TT преди 14 години
Както се казва ... от твойте уста в божиите уши ... действайте действайтееееееее стига само по медиите сте дремали и се хвалите на всяка крачка. Не щем хвалене ... когато усетим и видим че правите това което трябва за държавата сами ще ви похвалим ... и пак ще ви изберем ... спокойно ... само си вършете работата както трябва и всичко ще е наред.
14
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
искат и яснота.що жената на тоя мутраген си мисли, че може да минава на червено?гаси полицайката е и тя, щом нарушава законите.....пък и ми се хвали, че я били глобилиа ве ейййййй, ТЯ не трябва да нарушава законите, а не да минава на червено и да си плаща 50 лева....
13
0
 
0
 
! Отговори
Младеж преди 14 години
ето това вече звучи добре!
12
0
 
0
 
! Отговори
Гражданка преди 14 години
От всичко на света, най-мразя ОБОБЩЕНИЯТА! И като чуя или прочета думите "всички ченгета са прости, мързеливи и корумпирани" побеснявам...НЕ СА ВСИЧКИ! Съпругът ми работи в системата на МВР и НЕ Е нито ***, нито мързелив, нито корумпиран, а най-свестния човек, когото познавам. А има и други такива. Моля Ви, не слагайте всички под общ знаменател. Иначе съм "ЗА" да се прочисти системата. И работещите в нея го искат.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато законите са с еднаква сила за всеки гражданин на България, тогава ще си дойдат нещата на място. А не, този е депутат, отнзи е мутра другия кмет и им се кланяме до земята и дай бай Коце да накажем, че е най лесно и няма кой да ходатайства от високо за него. Спрете ходатайствата, имунитетите и всякакви превилегии.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кой го казал, КОЙ, ааа, гоцката при оня *** славито. Лика прилика. Сега разбрах кво ше работи гоце след мандата - комик при слави!