Хората искат справедливост, прозря Цветанов

Доверието в МВР няма да се върне само с послания, смята министърът
24 ное 2009 11:31, Красимир Ангелов
51
Хората искат справедливост, прозря Цветанов
Снимка: БГНЕС

“Хората искат да има справедливост, защото те дават гласа си за определена политическа сила и смятат, че тя ще защитава интересите им”.

Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов при представянето на новия директор на полицията в Габрово Денислав Донков.

“Обществото живее тежко, хората са отчаяни от 20-годишния преход, всеки знае случаи на корупция и говори за тях, но осъдени няма”, подчерта дясната ръка на Бойко Борисов.

По думите му МВР иска да върне доверието на хората към институциите, но и институциите трябва да отговарят на обществените очаквания. 

Цветанов подчерта, че ръковдният състав на областните дирекции на МВР е обновен 80-85 на сто и от това вече има конкретни резултати.

“Новите директори на областни дирекции на полицията са назначени единствено на базата на професионализма”, обяви Цветанов.

По думите му държавата трябва да промени съществуващото законодателство така, че да изведе полицая като една особена “категория – част от изпълнителната власт, която е защитник на общността и се ползва с доверие, но и същевременно носи по-голяма отговорност за делата си”.

“Доверието в МВР няма да се върне с послания, говорене и писане на стратегии, а с реално свършена работа. Когато обществото усети, че полицията вече не е репресивен апарат, а стои близко до него, доверие ще има”, прогнозира Цветанов.

В заключение той бе категоричен, че държавата трябва да гарантира на органите на реда защита и сигурност, но който полицай наруши загона, трябва да понесе и по-тежка санкция от обикновените хора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Браво Цецо. На думи стои добре, ако го реализираш цена няма да имаш!
8
0
 
0
 
! Отговори
евстати преди 14 години
Полицая трябва да е образец за обществото.Той трябва да бъде 24часа на разположение на малоумния си началник ,да не пие алкохол а само бианоболи за да е като Ал Бънди.Да знае по четири пет езика -западни.Да може да живее с 500лв. заплата. Да е винаги съгласен с началника си и да понася наказанията които му налагат и без да е виновен.Да обича престъпниците като ближния си , да помага на управляващите да крадат колкото може повече , да бъде образец за другите.Да се превъплащава в ченге под прикрит
7
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
Ами действайте тогава! Аман от празни приказки. Имало резултати, ама нещо никой не ги вижда. Милицията и мафията са дружки и докато това не се промени няма да последва нищо положително
6
0
 
0
 
! Отговори
Изнервен гражданин преди 14 години
Тия явно са *** толкова време не разбраха ,че с акций като СВЕТЛИНА ,Зимни Гуми ,Гражданска няма да ни накарат да верваме в ченгета!ВАЖНОТО е да има ефективни акций срещу МУТРИ с влезли в сила присъди .Явно не им стиска да се *** с богати по лесно е с бедния народ .Каза го снощи в шоуто на Слави и г-н президента Първанов .
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич е Цветанката!
4
0
 
0
 
! Отговори
brrrrr преди 14 години
Тия ченгета все искат някакви привилегии, някакъв особен статут. А са толкова прости и мързеливи, че и корумпирани. Аман
3
0
 
0
 
! Отговори
И Аз на Вас преди 14 години
"Хората искат да има справедливост" - откога трърдя, че Цветанов е българския Конфуции. От добрите му и умни очи лъха чиста, неподправена мъдрост
2
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Верно ли бе Цецко ... ух на батьо физкултурника, та той можел и да мисли?
1
0
 
0
 
! Отговори
krass преди 14 години
Dai boje! Ama 06te ne sam videl 4estno 4enge.