"Тракия" – тотално блокирана от тютюнопроизводители

И в двете посоки движението по магистралата е спряно
21 дек 2009 12:32,
140
"Тракия" – тотално блокирана от тютюнопроизводители
Снимка: Булфото

Затворена за движение и в двете посоки е магистрала "Тракия" при разклона за гр. Карлово.

Причината са продължаващите протести на тютюнопроизводителите.

Въведен е обходен маршрут – Стара Загора–Чирпан–Плодовитово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На мястото са близо 3000 протестиращи от Южна България, една част от които пристигнаха с трактори.

"До 4 декември предадохме тютюна и сега очакваме държавата да плати своя дял в цената му", обяви Юлиян Кенански", председател на Съюза на частните тютюнопроизводители.

По думите му протестът е организиран, след като е станало ясно, че държавните премии, които се изплащат на килограм предаден тютюн, ще бъдат изплатени едва през лятото на 2010 година.

Той допълни, че тютюнопроизводителите заплашват да блокират и митницата на ГКПП Илинден, ако още днес не бъдат изплатени исканите 180 млн. лева премии от бюджет 2010 г.

Още по темата

"Както бяха преведени пари на фермерите и другите браншове, така и ние имаме право да получим пари, иначе ще фалираме", допълни Кенански.

Всеки момент при протестиращите се очаква да пристигнат министърът на земеделието Мирослав Найденов и зам.-министър Цветан Димитров, които пътуват към мястото на протеста. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
V преди 14 години
Малка, само малка деманстрация от страна на Доган към Бойко на какво е спосбен. Все пак той предложи един вид коалиция....
17
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ПЛАМЕН ОТ ВАРНА освен етническа нетолерантност е хубаво да имаш и малко акъл.ДЪРЖАВАТА е взела тютюна. ДЪРЖАВАТА не иска да плати на тези, които са произвели тютюна, обещаната цена, и им казва, че ще ПЛАТИ ДОГОДИНА ЛЯТОТОкакви турци, какви 5 лева, какви трети светове?
16
0
 
0
 
! Отговори
ПЛАМЕН ОТ ВАРНА преди 14 години
писна ми от етническата ви толерантност ,аз не съм толерантен към ТУРЦИ ,НЕКА ТОВА ДА СЕ ЗНАЕ, ТУРЧИН НА РАБОТА В МОЯТА ФИРМА НИКОГА НЯМА ДА ВЗЕМА ,ЗАЩО ЛИ ? АМИ МРАЗЯ ГИ ДАЖЕ ГИ НЕНАВИЖДАМ ,ТОВА СА ХОРА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ,*** И ГЛУПОВАТИ ДОСАЖДАЩИ МИ С ТЕХНИЯТ ИСЛЯМ И КОЧ БАЙРЯМ
15
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
не измествайте темата.държавата е взела стоката. сега казва, че ще плати СЛЕД ПОЛОВИН ГОДИНА.не виждам какво ви е виновен ни доган, ни кой да е друг.бойко би трябвало поне малко от малко да се засрами, ама от мутра къде срам....
14
0
 
0
 
! Отговори
ГОГО преди 14 години
*** СИ ТИ БЕ ***,КАКВО ИСКАШ ОТ БОЙКО ОТ НЕГОВИЯ ДЖОБ ЛИ ДА ТИ ГИ ДАДЕ ДА ГИ ДАДЕ АХМЕД ДОГАН ДА МУ КАНФИСКУВАТ ВСИЧКО И ДА СЕ РАЗПЛАТЯТ НА ХОРАТА.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този кенански е завладял няколко пловдивски села и прави каквото си изка там
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защо юлиан кенанки не си признае как използва труда на хората и какви мизерни заплати им дава за сметка на това тои живее в разкош и кара лъскави коли и тои приближен на доган това е ясно
11
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
само един коментар ще направя, за мислещите:1. държавата, чрез булгартабак е прибрала тютюна.2. държавата (след решение на мъдрата МалкаПица - *** дянков) прибира печалбата на булгартабак.3. бойко казва - пари няма, дадохте стоката сега, ще ви дадем парите СЛЕД лятото.4. обяснете ми къде в тази ситуация има друг виновен, освен *** мухобойков, още по-големия *** малкопицест дянков и журналистите, които бойкогъзоблицничат.
10
0
 
0
 
! Отговори
Vik преди 14 години
Ясно е, че този протест не е в интерес на боршинството граждани. Но това е проява на Гражданско общество! Браво за организацията!!! Не съм на ясно с това какво е обещано, но е редно хората да знаят какво ще получат като събсидия още преди да е започнала сейдбата и да си правят смутка да сеят или не, а не да се поставят пред свършен факт при смяна на правителство. Така че нека им се изясни за догодина още сега за да няма изненади отново.....
9
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 14 години
Покажете им снимките които показахте сутринта по BTV- на Ахмед Доган на суперлуксозната яхта купена с техните пари! И доколкото знам тя не е само една, за сараите и останалите имоти да не говорим.
8
0
 
0
 
! Отговори
Фес преди 14 години
Хубаво е да ни се дават пари за да произвеждаме отрова и да тровим народа
7
0
 
0
 
! Отговори
Пешо S-класа преди 14 години
Всички пари искат... Скоро няма да се оправи държавата, голяма бедност е настанала.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Както бяха преведени пари на фермерите и другите браншове, така и ние имаме право да получим пари, иначе ще фалираме"Алооооо Кенански, субсидията която са получили другите фермери си я получил и ти, тя е за площ. Тук пищите за допълнително плащане което го няма никъде.
5
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Бойко,Бойко,какви взе да ги дрищиш,Бойко.Дай на хората пари,не да се правиш на медийна звезда,*** смотан.Утре и Булгартабак ли ще продадеш за 1 евро.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те са с хеликоптера, не ги мисли. Чакат само Дянков да измисли ставката на кой налог да вдигне, та да плати премиите на хората.
3
0
 
0
 
! Отговори
петрол преди 14 години
Протеста си ема причина. И Миистерството явно се е заело, по въпроса. но защо блокират пътя, за да не могат да преминават пътниците? А тютюно-производителите, ще възстановят ли загубите от напразно изразходвано гориво, докато се връщат и заобикалят авомобилите? Май загубите, от гориво ще надхвърлят исканата от тях премия. А вредните емисии? Така не се уреждат нещата, а се изпращат представители до Министерството.
2
0
 
0
 
! Отговори
Бойко Трифонов преди 14 години
Ае спрете се да пишете глупости, Има ли значение Българи Турци... в дна държа сме, заради такива коментари има изблеци на омраза към различните етноси. Тука става въпрос за прехрана на хора за семейстава който се чудят как да си искарват прехраната а не за това какви сме .
1
0
 
0
 
! Отговори
. преди 14 години
а, ей сега ще дойдат...

Спонсорирани публикации