Тютюнопроизводители блокират "Тракия"

Протестиращите искат още днес 180 млн. лв. премии
21 дек 2009 11:13,
129
Тютюнопроизводители блокират "Тракия"
Снимка: Булфото

Над 3000 тютюнопроизводители се събраха на протест край автомагистрала "Тракия".

За 15 минути те блокираха пътя за Пловдив край село Труд. В момента за движение се отваря само едно платно.

Те са се наредили на едното платно и всеки момент заплашват да блокират автомагистрала "Тракия".

Протестиращите пристигат с бусове и автобуси от Разградско, Кърджалийско и всички краища на страната.

Те очакват край село Труд, където са се събрали, да пристигнат министър-председателят Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, министърът на финансите Симеон Дянков.

Протестиращите заплашват да блокират митница Илинден, ако още днес не бъдат изплатени исканите 180 млн. лева премии от бюджет 2010 г.

"Както бяха преведени пари на фермерите и другите браншове, така и ние имаме право да получим пари, иначе ще фалираме", каза председателят на протеста Юлиян Кенански.

Около 1500 са протестиращите, очаква се бройката да се увеличи на 3000. Те образуваха флангова линия и с плакати, на които пише "Държавата печели от тютюна", "Държавата за едни майка, за други мащеха".

Четири общини от Гоце Делчевско в момента протестират пред митница Илинден. Там се изчаква решението на правителството и ако то не е в полза на тютюнопроизводителите, ще бъде блокирана магистрала "Тракия" край село Труд.

"Следващото действие е затваряне на митница Свиленград, както и на митница Илинден", каза Веселин Димитров, производител на тютюн от Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
ММ 53 преди 14 години
Да ямя не! Сега ще започнат големите локуми! Ама вижте те тия виновни ония виновни и мънкане имънкане....Едно е ясно според ЕС до кпая на 2009 г.всичко трябва да е платено.ТОЧКА Иначе баш по Нова година ще блокират митниците,защото глдният не вярва на СИТИЯ
122
0
 
0
 
! Отговори
ПП23 преди 14 години
ПИШИ НА БЪЛГРСКИ 1 1 1
121
0
 
0
 
! Отговори
Гери преди 14 години
до:МаринМаринееее ти не си ли чувал, че тютюна се ползва за много по-полезни неща освен за пушене, като за лекарства например....тогава да спрем и да се лекуваме...
120
0
 
0
 
! Отговори
Гери преди 14 години
До: .I. и Анонимен (34)Хората, които отглеждат тютюн, отглеждат и домати, краставици, чушки и др. зеленчуци, с които се храним ние българите!Бъдете бладодарни, че ги има тези работливи хора и работят в толкова тежки условия, че никой от тук писалите не би издържал!!!Кой българин ще стане в 3ч. по нощите ше иде да бере тютюн и да го ниже до 22ч.Ние сме свикнали на 8ч работно време и мързелуваме.така,че хората до стотинката си заслужават тези пари и аз ги подкрепям.УСПЕХ НА СВИЧКИ
119
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 14 години
Кви субсидии кви 5 лева ? и то за тютюн вреден за здравето, който трябва да се забрани както наркотиците. Тези не стига че тровят народа с тютюн, че и субсидии искали...алоо не сте ли чували че навсякъде в Европа пушенето се забранява, тютюн вече няма да се отглежда.
118
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
ako ne sa turtsite gladni shte umrete
117
0
 
0
 
! Отговори
WWWWWWWW преди 14 години
до говедарина........ Не ги е изял Доган парите датео ги праща Европа на тютюнопроизводителите. До сега защо не бяха изхарчени ей така . А всяка година всеки си получаваше премиите един месец след приключването на изкупната кампания. Сега дай да се разберем. Това е най трудоемкото зем. производство. Като неможе да се сее нещо друго на тази земя поне не пустееше. ЕХ бате Бойко ,прости реши че може дахарчи безразборно и за тези хорица пари няма....Той пожарникаря откъде да знае тези работи
116
0
 
0
 
! Отговори
tiutunevia big boss преди 14 години
6to ne gleda6 ti krastavici i domati be lainar4e takova ti znae6 li kak se raboti toia tiutun aaa estestveno 4e 6e si iskat parite horata znae6 li kolko sa rabotili za tqh a ne kat teb huiova glava 6matka ela ako iska6 az ti dam edni krastavici
115
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 14 години
До 110 /Търтей/ти си обърни сателитната чиния за да видиш как живеят хората в Анадола,а не като нас тука-- народа мизерства и работи без пари.А управниците само грабят ,а в Турция мислят за народа си и не им крадат от парите и и не се подиграват с мизерния селски труд.Защо не подкрепя нито един гражданин труда на селянина?
114
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
122 я се опитай да отглеждаш тютюн и тогава приказвай ама не ти стиска а това че ЕС не искат да произвеждаме и да изнасяме не само тютюн а всичко и с тяхно дирижиране разсипаха цялата икономика на Бг
113
0
 
0
 
! Отговори
До 112 преди 14 години
евтини са на бабати шортитетук изкупна цена + премия са около 5лва навсякъде другаде започват цените от 5-6 евро
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич, вносният тютюн одавна е по-евтин от нашия. Субсидии за тютюнопроизводителите има само и единствено за да си държи Дуган бей раите в подчинение. За толково години в управлението, можеше да преориентира производството, да ги научи на модерно земеделие.... ама простите тютюнопроизводители по-лесно се маниполират.
111
0
 
0
 
! Отговори
Говедарин преди 14 години
до 101 - :)))))))))))))) Па те явно добре съ пъпкуват щом надхвърлиа 300 млн.Иначе е ясно, че у нас бендзин, рикийка и цигаре колко и скъпи да станат, се ше се купуват...
110
0
 
0
 
! Отговори
Търтей преди 14 години
Производството на тютюн е умиращ бизнес, субсидии ще има още някоя и друга година и край. Някой трябва да обясни на тези хора, че е време да променят начина си на препитание. Да променят продукта който произвеждат. Новини на турски си имат /все още/ да вземат да гледат, да завъртят сателитните си чинии към Европа, не към Анадола... Да видят, че светът се променя...
109
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 14 години
Такава ни е държавата,бих казала. За какво залъгват народа. Уж ще има премии за 2009, а сега изведнъж няма. Кой ли взе тез парички? После хората виновни,да не са отглеждали тютюн! Заблуден народ :)
108
0
 
0
 
! Отговори
pissed off преди 14 години
Ей на това му се вика легален наркотрафик
107
0
 
0
 
! Отговори
тя преди 14 години
На кой му пука за тия пари,нали трябва да се правим на много знаещи,коментираме без да сме на ясно.
106
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
На мен също ми направи впечатление, и това правителство май ще се О*ере ( с извинение) А някой пита ли се,къде отиват другите 80млн?
105
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Искай,няма нищо лошо в това! Нали всеки се бори за себе си!
104
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
а и само на мен ли ми прави впечатлениече `обичания` от народа бойко не смее да се покаче лично, а праща някъв министър - ента дупка на кавалада преговаря :)