Мозъкът на Октопода е в кабинета на Станишев!

Размислите на Александър Томов за Кремиковци
11 фев 2010 08:32,
106
Мозъкът на Октопода е в кабинета на Станишев!
Снимка: БГНЕС

"Не мога да кажа нищо за „Кремиковци“ преди септември 2007 г., когато бях назначен за изпълнителен директор. Тогава заварих кабинет на Алексей Петров, със секретарка в завода. И след известно време Митал ми заповяда да му взема кабинета", каза Александър Томов бивш изпълнителен директор на металургичния ггант.

"До този момент влиянието на Петров е било голямо, но негови фирми пряко в ръководството не са били забелязани от мен", допълни той.

По думите му официалната длъжност на Алексей Петров е била съветник на Управителния съвет и затова е имал кабинет в "Кремиковци".

"Причината да го накарам да напусне кабинета си, беше, че не бе ясно каква точно дейност извършва той", уточни още Томов пред БНТ.

Според него, когато става дума за частна кампания, частният собственик решава – не може да се говори за източване, когато частният собственик го е източил. "Предприятието беше доведено до много сериозна финансова криза", категоричен е Александър Томов.

"Октоподът" опира във висшата държавна власт“. Попитан къде обаче е мозъкът на "октопода", Томов бе категоричен: "Директно в кабинета на Станишев, т.е., в кабинета на Станишев се вземат някакви решения, които после се спускат надолу и изпълняват", каза той.

На въпрос дали е жертва на "октопода", Томов каза, че при такива ситуации, водене до несъстоятелност на едно такова предприятие като „Кремиковци“, очевидно се търси виновник, който да поеме всичко и в случай удобен е бил точно той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
15
 
! Отговори
jro преди 14 години
61, това са глупости ... И преди , и до момента , в който го затвориха комбината работеше с ВНОС на руда от Русия и други стра . Просто едно време съветите са дали мнение да се построй кремиковци с единствената цел да си осигурят още един пазар на рудата ...
61
1
 
22
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Цяла България обича и вярва на Лупи! Лупи - най-честният човек в историята на човечеството! Сащо Апашо Президент!
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не го плювайте ,защтото ще излезе прав! Вместо Кремиковци да работи и произвежда за бг пазар и да има износ ще си внасяме желязо от Турция.
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
мани се бе мазник гяволе комунистическо
58
1
 
26
 
! Отговори
Европата ама не преди 14 години
Абе на тоя човек единствените размисли ако бяхме бяла страна трябваше да бъдат как да го е.ът по малко съкилийниците! Но понеже съдебната ни система работи на 6 сега е на свобода и ръси бисери по медиите с надеждата да размъти водата около себе си !
57
0
 
17
 
! Отговори
помня преди 14 години
Тоя се опита да си купи индулгенция, като призова привърженниците си да гласуват за Шменти Капели. Като че ли са повече от двама-трима.
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Mea Culpa
55
1
 
31
 
! Отговори
Светла преди 14 години
Айдеее и тоя стана страдалеци репресиран. Ще падна от смях.
54
2
 
39
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Рaботниците се тровеха в това Кремиковци за има няма 1000лв, а други крадяха денонощно милионите, отиваха в касите на БСП и част от тях в доячите на Кремиковци, без да влагат и стотинка в завода
53
3
 
22
 
! Отговори
мозъкът на станишев преди 14 години
не е в кабинета на станишев, а в главата на станишев е "мозъкът"Другарю цирков артист 51: Но пассаран ;)
52
0
 
30
 
! Отговори
Бивш служител преди 14 години
Аууу! Горкичкият той станал невинна жертва! Алооо Лупи, а докато ни се хилеше мазно в дирекционна зала не се имаше за жертва, нали! Обаче като видя дебелия край и изведнъж се сети, че "лошият" Митал те използва, а ти доброто момче, дори идея си нямаше. Ха-ха-ха!
51
2
 
27
 
! Отговори
MJ преди 14 години
Тоя къде се обажда бе?? Той е следващия...***!
50
6
 
24
 
! Отговори
СВЕТ преди 14 години
Драги ми смехурко (30), не виждам как хора, които могат да откраднат много повече, по много по-лесни начини ще се занимават с разни отвличания, откупи и рекети ! Не си заслужава просто ! Надали точно Станишката, а особено Първанката са пряко замесени ! Възможно е обаче наистина да има близки до тях хора, които да го правят !
49
1
 
24
 
! Отговори
Карина преди 14 години
Алексей получи върхът в кариерата си, да върти на пръстта си цяла новосъздадена агенция за сигурност от Станишев вкл. с възможността да манипулира изборния процес в страната. Та е безспорно, че Недосегаемите там следва да се търсят.
48
1
 
22
 
! Отговори
Dan преди 14 години
Този все се прави на всезнаещ и на невинна жертва едновременно! Имам чувството, че утре ако изкочи новина за "Дупката в Царичина", той пак всичко ще знае до последният детайл и ще говори с разбиране.... ама си и вярва... От време на време му завиждам...живе е си в собствен свят в който той е герой, а и е докопал някое и друго милионче... Няма ли вече да го приберат на топло?
47
1
 
25
 
! Отговори
00-00 преди 14 години
КАК МОЖЕ ДА НЕ ВЯРВАТЕ НА ЛУПИ. ВИЖТЕ ТЕЗИ ЧЕСТНИ СИНИ ОЧИ? ТЕ НЕ ЛЪЖАТ. ВЯРВАМ НА ВСИЧКИ НАШИ ПОЛИТИЦИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 21 ГОД. ВЯРВАМ ЧЕ, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ОПРАВЯТ И ЗА В БЪДЕЩЕ-ОТЗАД.*** ГОЛЕМИ.ЗАЩО ЛИ БОГ НИ НАКАЗВА С ТЯХ?.
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Херувимка!
45
1
 
20
 
! Отговори
евролъжицата преди 14 години
А като лапахте кифтетата не ревахте ,другарю Томов.
44
3
 
17
 
! Отговори
Muci преди 14 години
V tazi dargava vsichko mirise.
43
4
 
21
 
! Отговори
неразвит преди 14 години
А бе няма ли кои да го прати в панделата тоя Лупи там да се дупи,шот ни писна от *** с голяма уста..