ОТОМАН на Юзеирови се ражда на Разпети петък

Братята очакват да съберат около 500 учредители
23 мар 2010 07:38,
387
ОТОМАН на Юзеирови се ражда на Разпети петък

Братята Али и Юзеир Юзеирови ще създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

А стартът на начинанието ще бъде даден с намаз (молитва) в Томбул джамия - Шумен.

Али Юзеиров твърди пред в. “Труд” как и през ум не му минало, че учредяването съвпада с християнския празник.

По-скоро нарочно искали създаването да е в петъчен ден, защото тогава традиционно е голямата мюсюлманска молитва.

Братята очакват да се съберат около 500 учредители на Обединението за толерантност, морал и алтернативен напредък.

„Точно тези стойностни неща трябва да се разчитат в съкращението ОТОМАН”, твърди Юзеиров.

В учредителната декларация на ОТОМАН се казва:

"Нашата главна цел е чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло".

Още по темата
Брататя Юзеирови – Али и Юзеир, станаха популярни в българските медии към края на миналата година.

През ноември те се опитаха да регистрират партията "Мюсюлмандемократичен съюз", а три месеца по-рано привлякоха вниманието към себе си и с организацията "Български червен полумесец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
2
 
! Отговори
nekromanga преди 14 години
Като е толкова хубаво в турция и като е толкова голяма бъдеща икономическа сила, защо не си в туция бе ***, що дириш тук.Защо турция се ОПИТВА от 1963 да влезе в ЕС, ама не може, защо 50% от население то е по д прага на бедноста.Цървулче, смотано когато аз съм лекувал турски деца къде беше ти бе, като ни пратиха да помагаме заради земетресението къде беше?И МОЛЯ ВИ, престанете да им обръщате внимание на тия двамата,че те страдат от липса на внимание, избиват комплекси.
239
3
 
4
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
МНого са ни ритали,не само те.Такава е съдбата на войника.Ама и ние сме ритали много.Но по-добре да те ритне кон,отколкото магаре.Въпреки всичко,сега си пия кафето в града на Константин,разположен на два континента,откъдето дедите ми са изритали неверниците.
238
5
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Откога чакам да ни изгоните,че да се отървем от тази мизерия,получавайки статут на бежанци в Турция.Аре почвайте.
237
1
 
8
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Аха ... ама от 11 Руско - Турски войни, братушките ви наритаха кратуните 10 пъти! А не се залъгвай че не сте под робство ... под робството на ДЬОМНЕТАТА сте откак ви има!
236
1
 
2
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Ти пък не си българин,а трако-гърко-македоно-славянин.
235
0
 
2
 
! Отговори
пушката преди 14 години
До Черния ИбрахимОтивай на КапапЪ Чарши да се пазариш! Тук не ти е мястото!ВЪН или ще берете ядовете на Априлското възстание!!!Не съм фен на Атака, АЗ СЪМ ФЕН НА БЪЛГАРИЯ!
234
0
 
4
 
! Отговори
до 257 преди 14 години
Има един проблем ти не си Турчин :)))).Ако мислиш ,че греша *** в Турция да ти кажат какъв си *** предател!
233
1
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Такива сме си ние.Затова правим империи и нямаме нито един ден под ничие робство.Затова семето ни ще се множи.С блага дума не става-става с ятаган.
232
0
 
5
 
! Отговори
Nosferatu преди 14 години
Турците са най-нехуманният човешки вид"..Какво е редовното състояние на 8 или 10 милиона души от подчинените племена, които в продължение на 15 човешки поколения робуват на турцитеВ основата на кланетата в България не лежи нито слабост, нито случайност, нито невежество, нито случайна ярост..Те са израз на на духа и политиката на турското правителствоТо изчерпва всички средства на едно зло по-скоро сатанинско, отколкото човешкоЩе се опитам да направя, накратко и най-общо, преглед на турското племе - каквото е било то и какво е сега. Въпросът тук не се заключава само в мохамеданството. Ние имаме тук работа не с кротката мохамеданска раса в Индия и не с образованите испански маври. Още от онзи черен за човечеството ден, когато кракът им за първи път стъпи на европейска земя, те са олицетворение на най-нехуманния човешки вид. Където и да са се появили, навсякъде са оставяли след себе си широка кървава диря и където и да е прониквало тяхното господство, цивилизацията е загивала и изчезвала. Навсякъде те представляват власт на грубата сила, в противоположност на властта, основана на закони"Уйлям Гладстон, "Българските ужаси и Източния въпрос", Пловдив, 1881 г.
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо всеки път като се заговори за Доган или за ДПС, тези двамата влизат в новините?
230
2
 
5
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Ще живееете като ядете турски домати и турски лук,пак ще дъфчите турска дъвка,пред турския телевизор,а турската пералня ще пере,докато си пиете турското кафе.Сутрин ще си обувате турските обувки и ще се качвате на турската кола.През деня пред турския лаптоп,ще псувате Турция и турците.Мале,мале......,по-добре мълчетеДо 2040-та Турция става единствена суперсила в регионаТурция е започнала да набира сила и до 2040 г. ще бъде една от четирите основни сили в света, като ще бъде абсолютно доминираща сила в своя регион. Това е мнението на Джордж Фридман, директор на центъра за стратегически прогнози "Стратфор", често наричан ЦРУ в сянка. Фридман беше цитиран от няколко турски издания вчера.Според него процесът на икономическа и военна хегемония на Анкара в региона вече е започнал и в бъдеще влиянието на страната ще покрива границите на някогашната Османска империя. Най-забележима още отсега е доминацията, която Турция има над мюсюлманските държави около себе си. Страната обаче изгражда и стратегически партньорства с Албания и Сърбия на Балканите и Грузия и Азербайджан в района на Кавказ.По думите на Фридман Турция не би трябвало да се притеснява толкова от противопоставянето на светското и религиозното начало в страната, тъй като в крайна сметка тя е категорично светска и модерна страна и няма да бъде сполетяна от участта на Малайзия. Очакванията на анализатора са до 2020 г. Турция да е 10-ата най-силна икономика в света.Теорията на Фридман, който скоро издаде книга "Следващите 100 години", предрича също, че през 2050 г. е възможно да има подобие на световна война, в която държавите ще се присъединяват или по оста Турция - Япония или по САЩ - Великобритания - Полша - Китай.Междувременно турските медии съобщиха, че държавната нефтена компания ТРАО е открила находища от 10 млрд. барела нефт и 1.5 трилиона куб. м. природен газ в Черно море. Вече има подписан меморандум с американската "ЕксонМобайл" (ExxonMobil) за разработването им. Според властите тези резерви ще стигнат на страната за следващите 40 години и ще премахнат зависимостта й от чужди източници. Метро свърза европейската и азиатската част на ИстанбулЕвропейският и азиатският бряг на Истанбул вече са свързани и с метролиния над Босфора. Тя беше открита във вторник от турския премиер Реджеп Таийп Ердоган.
229
2
 
10
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯГлава първаОСНОВНИ НАЧАЛАЧл. 11.(4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт.
228
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Полагай си го като дойдат танковите бригади да не бягаш. *** за алах.
227
0
 
6
 
! Отговори
до 250 преди 14 години
Кво бравиха в Турция ве да лижат *** с Калина Крумова!!!АТАКА НЕ Е ПРОТИВ ТУРЦИТЕ АТАКА Е ЗА ПАЧКИТЕ ТОВА Е ИСТИНАТА ВОЛЕНЧО СЕ ПРОДАДЕ!
226
4
 
7
 
! Отговори
пушката преди 14 години
Ще ни завладяват ли? ВЪН или ще берете ядовете на Априлското възстание!!!Не съм фен на Атака, АЗ СЪМ ФЕН НА БЪЛГАРИЯ!
225
3
 
5
 
! Отговори
до 245 преди 14 години
Ходи се скрий ве подлого Атака патриоти майко мила продажни мишоци няма вече балами да ви се вържат!
224
2
 
5
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Не знаех,че спаменето е работа,но по всичко изглежда,че за тебе е така.От много време лалаш тука и не съм видял,да си казал нещо умно.Но гарантирам,че си мислиш,че си много умен.Гарантирам,че спамиш от някой държавен компютър в работно време.Опротивяло ми е от такива *** като тебе.
223
4
 
4
 
! Отговори
No Pasaran! преди 14 години
АТАКА готви протести срещу нова протурска партияБратя Юзеирови събират *** в Шумен за създаването на ОТОМАНАТАКА ще организира протести, с които да посрещне в Шумен учредителите на партия ОТОМАН на скандалните братя Юзеирови. Вчера патриотите гласуваха единодушно специална декларация против основаването на протурската партия. "Не случайно на Разпети петък, в навечерието на най-големият християнски празник Великден за поред път се върши гавра с потъпкване на християнските ценности и неспазването на българските закони. Създаването на партията е демонстрация, че ислямският радикализъм е над християнството и ще допринесе напрежение в Шуменска област", се казва в декларацията на АТАКА.
222
1
 
3
 
! Отговори
TUR4IN преди 14 години
237 " Но тази жена не ми е прислуга (както ти би искал) " Da no ti oshte ne si dorasal da znae6 i razlikata mejdu prislugata i jenata ,koyato idva da ti 4isti.Edva li moje6 i da si pozvoli6 prisluga.Ok ako si rekal "Истината боли" .
221
1
 
5
 
! Отговори
Мк преди 14 години
Защо изобщо им се обръща внимание на тези смешници? Те искат просто да са в новините и го правят чрез провокации. Медиите трябва просто да спрат да пишат за тях

Спонсорирани публикации