ОТОМАН на Юзеирови се ражда на Разпети петък

Братята очакват да съберат около 500 учредители
23 мар 2010 07:38,
387
ОТОМАН на Юзеирови се ражда на Разпети петък

Братята Али и Юзеир Юзеирови ще създадат своята партия ОТОМАН навръх Разпети петък (2 април).

А стартът на начинанието ще бъде даден с намаз (молитва) в Томбул джамия - Шумен.

Али Юзеиров твърди пред в. “Труд” как и през ум не му минало, че учредяването съвпада с християнския празник.

По-скоро нарочно искали създаването да е в петъчен ден, защото тогава традиционно е голямата мюсюлманска молитва.

Братята очакват да се съберат около 500 учредители на Обединението за толерантност, морал и алтернативен напредък.

„Точно тези стойностни неща трябва да се разчитат в съкращението ОТОМАН”, твърди Юзеиров.

В учредителната декларация на ОТОМАН се казва:

"Нашата главна цел е чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло".

Още по темата
Брататя Юзеирови – Али и Юзеир, станаха популярни в българските медии към края на миналата година.

През ноември те се опитаха да регистрират партията "Мюсюлмандемократичен съюз", а три месеца по-рано привлякоха вниманието към себе си и с организацията "Български червен полумесец".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


387
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
4
 
! Отговори
kiko преди 14 години
Вие "турците" приятел сте чисти Българчета,които ги е срам да си го признаят.Щото имате мислене от преди 500 години и неможе да го промените.
259
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 14 години
До бедняка :***,тази държава не е ли и твоя?Не се ли дупиш и продаваш и ти?Ей аман от *** парчета неспособни да мислят сами
258
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До: Кара Ибрахим1) Научи се да пишеш грамотно2) Не съм от село (това не е важно)3) Компа ми не е на лизинг4) и 5) НЕ смей да ни наричаш братя, качи се на каруцата си и отивай да се хвърлиш в Босфора, че никой не иска да те гледа и чува повече!
257
1
 
2
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
М. Дринов писа по повод тюркобългарите: "Ние приемаме Шафариковото мнение, че /българите/ са от тюркско потекло. При това ние бързаме да забележим, че нас твърде малко ни занимава потеклото на тези българи, защото този си няма мястото в историята на нашия народ, който не е техен потомък и няма нищо общо с тях, освен името, което случайно прие от тях." /М. Дринов, Съчинения, т. I, 1909,
256
1
 
2
 
! Отговори
бедняка преди 14 години
що не се обедините всички българи, пък ние турците, също ще гласуваме за оня Сидеров, той да ни управлява, пък, нали Сидеров искаше да изгони турците от България, така официално и ние ще бъдем граждани на ........друга държава и България да остане чиста *** държава защо не можете................?защото сте жалки, много слаби и ще се дупете на всеки, без армия, без икономика, и сте за продан, барабар с населението
255
1
 
3
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Изтъкнатият български историк Страшимир Димитров: "Скъпи мои земляци...Аз последователно съм изтъквал, че не можем да смятаме тюркоезичното българско население за анадолски пришълци, за чуждо тяло у нас. В своята маса те са коренно българско население. Обяснявал съм, че българската народност още през средновековието се състои от два етнически компонента. Първият е на хуноезичните/тюркоезични/ българи /или прабългари, както обикновено ги наричаме/, които дават името на държавата ни и на народността ни. В тази народност се вливат през ХI-ХIV в. и установили се у нас части от племената на узи, печенеги и кумани, чиито езици са много близки до езика на българите, което улеснило бързото им побългаряване и включване в състава на българската народност.Обяснявал съм,че тези българи никога не са били изцяло славянизирани, а си остават през цялото средновековие съществена хуноезична /тюркоизечна/ съставка на българската народност. Поради това всеки знае,че днешните Делиормански турци са потомците на прабългарите...Османското нашествие заварва българската народност не само като славяноезична, но и със значителна хуноезична /тюркоезична/ част, обитаваща предимно източните предели на българската етническа територия.Именно,тези тюркоезични основатели на България са днешните български турци." /Димитров, Стр., Тюркоезичието, стереотипите на мислене и националното помирение, Раб. дело, бр. 7 от 01. 08. 1990 г./.
254
1
 
2
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Когато чета коментарите, неволно си правя извода:1) в България са останали само идиоти2) нормалните хора не пишат по форумитеАко т. 1 е вярно, за съжаление, България (българите) са си направили харакири Защото, толкова духовно празен българският народ не е бил даже под османско иго.Ние турците ще се оправим, вие братя българи ще се оправите ли някога?
253
0
 
3
 
! Отговори
engin преди 14 години
ave ти пък тука сме родени вече не се знае колко поколения тази държава е наша колкото и ваша а такива *** има както между нас така и между вас кво сега
252
1
 
2
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Хубаво бе бабо,вие пък защо им се връзвате.Да правят каквито си искат партии и да ги наричат както си искат.Какво променя това?Тях ги има,защото вие се дразните.Спрете ли да се дразните,след 1 година никой няма и да се сеща а тях.Ние,турците само им се хилим.Ние пак ще си гласуваме за ДПС.Аз мисля,че чрез тях някой се опитва да разедини турците.Помисли ли за това?Затова държават ги толерира.
251
0
 
2
 
! Отговори
ИнчХай преди 14 години
До: Кара Ибрахим Отивай в Анадола да те режат ***, мазен ***! И престани да хвърляш отровата си във виртуалното пространство на БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
250
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ей, читаче, вземи да прочетеш история и да видиш че през цялото робство България е произвеждала 60% от храната на цялата Османска империя. Петстотин години сме ви носили на гърба си, направихме ви бели хора поне едно благодаря да бяхте казали. Вкъщи нямам нищо турско-само японско. А тия резерви от нефт хахахаха светът в момента изразходва 85 млн барела на ден, което означава че 10 млрд ще стигнат за около 100 дни кви 40 години те гонят не знам. Гледам чел си Фридман,да беше чел Чомски или Тойнби
249
1
 
4
 
! Отговори
до 268 преди 14 години
Иска да стоите тук защото не сте Турци!Това ,че се кланяте на алах ,и си бръснете задниците не ви прави Турци!
248
1
 
2
 
! Отговори
engin преди 14 години
е намират се свестни хора още в българия значи
247
0
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
И кой ще ги храни после тия ***?
246
0
 
2
 
! Отговори
engin преди 14 години
а друг е въпроса кои кого ще изгони както върви накрая *** ще ни изгонят маи всичките аха
245
0
 
5
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Уважавам обикновените турци, но тия двама братя се подиграват с България. Как не се намери един разумен човек, един прокурор да се сети, че тия двамата с действията си подклаждат етническо напрежение в България и съгласно Конституцията и българските закони може да им се отнеме дори българското гражданство и да бъдат "помолени" да идат в друга държава да създават партия ОТОМАН. Напромер в Турция - нали и имената им са такива (българските имена окончават на -ов, -ев)...
244
0
 
2
 
! Отговори
engin преди 14 години
ami ako ni izgonite stavame politiceski bejansi с тъкъв статус европа америка кеф
243
1
 
2
 
! Отговори
Кара Ибрахим преди 14 години
Защото Турция иска да стоим тука.Затова не приема емигранти отникъде.На емигрантите не им признава дипломите и не им дава гражданство.Приема единствено бежанци.На които от следващия ден им дава гражданство и сбогом мизерия.Тъй че,ако ще ни гоните,нямаме нищо против,давайте.Не ни е страх,ние това и искаме.
242
0
 
3
 
! Отговори
минчо преди 14 години
Хей анадолски циганино...гнусен крастав *** !!!
241
1
 
2
 
! Отговори
до Кара Ибрахим преди 14 години
Не мога да разбера защо трябва да ви изгоним за да ви приемат в Турция нещо не зацепвам светни ме!Колкото до трако-гърко-македоно-славянин,ако това е вярно, и ти си същото!