ВСС да спре с тайното гласуване, иска Цветанов

Според него критиките му към съдебната система били оздравителен диалог
13 апр 2010 12:34, Красимир Ангелов
63
ВСС да спре с тайното гласуване, иска Цветанов
Снимка: БГНЕС

“Висшият съдебен съвет трябва да спре да гласува тайно, за да се знае кой е дал доверието си за определен човек”.

Това призова министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като участва във форум за противодействие на корупцията.

Цветанов посочи още, че при назначения в съдебната система би било добре ВСС да има предвид информацията, събрана от оперативните служби срещу определени магистрати.

Той посочи, че при назначаването на високи постове в изпълнителната власт за кандидатите за тях задължително се правят справки в МВР и ДАНС.

Вицепремиерът призова неговите коментари за работата на съдебната власт да бъдат възприемани като конструктивен и оздравителен диалог, а не като тенденциозна политика.

“Нека прокурорите да са спокойни. Никой не е протягал ръка към тяхната независимост, нито е имал желание да ги влее в изпълнителната власт”, обяви още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
2
 
! Отговори
Красьо Черния преди 14 години
Предлагам да се гласува със смс-и - който пусне повече смс-и на моя телефон, него да изберем :)))
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
8, 9 i dr. такива, дето подкрепяте поредната глупост на Цветанов - гласуването е тайно за да НЕ МОЖЕ да бъде принуден гласуващият към определен вот - т.е. когато гласуването е тайно има шанс гласуването да стане по убеждения, а когато не е тайно, то задължително ще има изнудвани и принуждавани да гласуват в нечий интерес. То сега се гласува "в нечий интерес", какво остава при явно гласуване... Целта ЯВНО е магистратите да бъдат ПРИНУДЕНИ да гласуват според наредбите на правителството.
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мдааа и ще е втория президент след Медведев, който ще е пряко подчинен на министър претседателя, ако до година все още има държава България. Все пак миналото лято дни преди ГЕРБ да вземат власта България бе давана за пример ,че е се е справила най-добре с финансите в период на криза а сега само 9 месеца по-късно в Европа говорят ,че България е на прага на Гръцкия сценарий. ГЕРБеерите направо смляха бизнеса и държавата. Верно е сега има 20 човека повече в ареста ,но това не дава заплати и работа
19
3
 
3
 
! Отговори
Масларов преди 14 години
До Каменов:Защо тази злоба бе Каменаров?!..Или ти е по изгодно "специалистите" от ВСС да продължават неправенето на нещо и да получават за това и премии дори. Тая *** дето се нарои в България след преврата на 9-ти трябва да се спре по някакъв начин. Искам да живея в нормална държава.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има си причина гласуването да е тайно, но явно не е достатъчно да си министър, за да я разбереш... Трябва и акъл.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Предложението на Цветанов е смислено, обаче това предложение не го е измислил той. Сложно му е.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
13, плаща държавата, защото именно държавата е допуснала назначаването на виновните. А понякога именно държавата е виновна - приела е закон, който води до нарушаване на човешките права по начин, който позволява да се заведе дело в Страсбург - пример - опитите на ГЕРБ да вкара СРС като доказателства, при положение, че СРС НЕ доказват нито мотив, нито извършване, нито намерение. А и след плащането на обезщетенията НИЩО не пречи на държавата да си търси платените обезщетения от виновните.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не искам физкултурник профан.
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цветанов ако се кандидатира за президент догодина никой не може да му се опре
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И КОГА НАЙ СЕТНЕ ЗА ПРИСЪДЕНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ В СТРАСБУРГ ЩЕ ПЛАЩАТ ДИРЕКТНО ВИНОВНИТЕ СЪДИИ ,ПРОКУРОРИ А НЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ИЛ ДА ПЛАЩАТ ОТ БЮДЖЕТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ПОНЕ А НЕ ТА КА ОТ ОБЩИЯ КЮП ДА СЕ ПЛАЩА И ДА СЕ ШИРИ БЕЗОТГОВОРНАТА НИ СЪДЕБНА СИСТЕМА
12
13
 
9
 
! Отговори
Каменов преди 14 години
Физкултурника не е прочел и 1/100000000 от литературата дето са задължени специалистите във всяка една област да направят. Той си е най-обикновен папагал. Аз не познавам човек с добра академична подготовка, който да е станал доброволно милиционер, както куклата от снимката.
11
3
 
11
 
! Отговори
Калин преди 14 години
С това трябваше да започнете, тъмният избор на магистрати е укорим и осъдителен, нередно е по всички правила и норми на цивилизованото общество, за което уж се представяме. Начина по които бяха избрани главният прокурор, и лазар груев шефа на ВКС е със съмнителна легитимност, какво остава другите назначения!Вече е късно!
10
5
 
20
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Прав е! Отговорността, зав сяко решение и гласуване, трябва да е персонална. От това зависи съдбата на народ, дори и на света. Защото всяка постъпка на един човек, се отразява и на останалите. И в Парламента трябва да е персонално гласуването, а не да се крият, зад партии и електронни правителства. Ако робот ще ни заповядва, то аз не съм навит. А, когато всеки лично гласува, той застава зад думите си. И после няма право да се сърди никому, ако нещо се обърка, в живота.
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тук драскат много мръсни комунистчета!
8
5
 
24
 
! Отговори
Новината е добра! преди 14 години
Преди да хулите отново помислете! Предложението на Цветанов е смислено - нека да се знае кой за кого гласува във ВСС!!!
7
5
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 14 години
да, ама какво ще каже Бойко ?
6
14
 
8
 
! Отговори
нло преди 14 години
Докога МВР ще злоупотребява с СРС-проследяващ оптически лазар за тормоз.Следихме ги-наблюдавахме ги-подслушвахме ги и ги тормозихме.
5
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С теб сме Цецо!!!
4
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кликата на ББ иска да си назначи прокурорите които ще ги разследват след 6 месеца. Това го няма никъде.
3
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тъпчо и тебе българина ще те оплюе чакай малко като не осъдят тия дето уж ги ловиш.