Ромска мода – брак с 10-годишни

Причините: мизерията и липсата на образование
27 юни 2010 19:31,
374
Ромска мода – брак с 10-годишни
Снимка: Булфото

74% от ромите в България над 10-годишна възраст имат постоянен партньор, с който живеят заедно.

Това показва проучване за брачните нагласи сред ромите у нас, реализирано от Център "Амалипе".

Близо 54% от тези роми вече са сключили брак със своя партньор, а малко над 20% живеят на семейни начала без брак.

Средната възраст, на която ромите започват да живеят съвместно с партньор, е 18 години и 4 месеца.

При проучването, направено сред близо 3000 роми у нас, екипът на д-р Алексей Пампоров е срещнал 10-годишна девойка, която вече е била в съвместно съжителство с партньор.

Ромите, които не са сългласни с ранното партньорство, преди 16-годишна възраст, са повече от тези, които допускат такова, сочи обаче изследването.

Проучването е питало и дали ромите смятат, че е нормално родителите да изберат партньора на своите деца.

Само 38% от анкетираните мислят, че родителите могат да изберат партньора, без да питат децата си, 61% смятат, че момичето например може да избяга с момчето, ако родителите не разрешават да се омъжи за него.

Според екипа от изследователи на нагласите в т. нар. ромски махали най-значимият фактор за ранното начало на неформалните съжителства е образованието.

Друг важен фактор е финансовото състояние на домакинството.

В ромската общност сега се наблюдава сериозна трансформация от патриархат към модерност,  отчитат от "Амалипе".

"Превръщането на успели роми в модели за подражание е изключително важно за преодоляването на тази трансформация", каза Пампоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


374
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
12
 
! Отговори
РРР преди 14 години
Абе не те знам дали си скин-хед или ***, ама се научи да пишеш бе момче! На тая "шльокавица" дето ни мъчиш да ти я четем имаш на ред по 10 грешки поне. Едва ли имаш и 5-ти клас даже. Ако се имаш за фашист ти и представа си нямаш от идеологията на Хитлер. Едва ли си чел и (съмнява ме да можеш да четеш) "Моята Борба" на Хитлер даже. Не мога да те разбера какъв си. Само неграмотен *** може да пише така. Или си селски скинхед, израснал по интернати без образование и си в някой нетклуб сега
179
2
 
5
 
! Отговори
BG преди 14 години
214 vzemi edin kalkulator i smetni grubo 1 milion bezrabotni mangala po 120 kinta na na 4ovek vseki mesec kolkoo stavat tova e taka gore dolu da vidi6 sumata
178
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Или си *** или ти дават пари да "интегрираш" ***.
177
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** не се е интегрирал никъде през всичките си 6-7 века в Европа !Извод: Проблемът е в тях, не в българите.
176
2
 
8
 
! Отговори
BG преди 14 години
214 Ti si ***,estetsveno 4e ni kradat na6te danaci otivat za tehnite socialni pomo6ti,a te se plodat kato va6ki za da vzima6 o6te pomo6ti,ni6to nestava ot ciganskoto pleme stavat samo za tor no i v tova ne sam mnogo siguren
175
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз не виждам голяма разлика между средностатистическия българин и ***! Какъв ви е проблема? *** ви били крали! Хахахахаха, по голяма простотия не бях чувал! Първо се вижте колко сте нищожни и нецивилизовани, после коментираите ***! *** са ресурс, те трябва да бъдат интегрирани в обществото, за да започнат да носят ползи! за съжаление българина си е все същия лабилен и дезинформиран индивид с ретроградно мислене...
174
1
 
19
 
! Отговори
РРР преди 14 години
"Средната възраст, на която ромите започват да живеят съвместно с партньор, е 18 години и 4 месеца" Едно изречение по-нагоре ни обясняват, че 74% от *** имат постоянен партньор и живеят заедно... Хахахаха.. LOL!!! Не се гледат какво пишат даже : )) Е кажете ми как да ги интегрираме тези маймуни *** и турците в обществото? А и кому е нужно да се интегрират? под 14 годишна възраст се води педофилия. Ама за тях е нормално и на 10 да си "открадне" булката. На корабите и за Бангладеш!!!
173
1
 
15
 
! Отговори
WTF??? преди 14 години
Каки са тези "роми"?Някой може ли да ми разясни защо Българияе единствената държава,която нарича малцинството от циганис различно име от това.Роми НЯМА!!! И затова са виновни и българските медии,които им е по-удобно да ги пишат така,за да се изкарват по-либерлани,но това си е изкривен либерализъм,който единствено вреди!
172
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е съвсем вярно, итака ще продължава докато нашата държава се прави на че не вижда нищо! Защо не се намесят там разни комитети по защита на малцинствата,правата на ромите пардон на ***, а се появяват само когато трябва да бъде оплюто мнозинствито т.е. българите когато се опитаме да защитим от набезите на *** банди!
171
1
 
42
 
! Отговори
КЪДЕ ??? преди 14 години
Брак с 10 годишна си е чиста форма ПЕДОФИЛИЯ, КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА В МОМЕНТА ???
170
2
 
13
 
! Отговори
Verno li преди 14 години
Скандалната журналистка и собственичка на сайта Афера.бг. Според познати на перхидролната блондинка, която води предаване с неповторим диалект, алармират, че като минеш покрай нея, аромата е неповторим като на пор. Смрад голяма, чак да те задуши, въздух не можеш да си поемеш ако сте в затворено помещение с нея заедно. Край нея да минеш било направо ужасно мирише та се нетрае като бомбаж от консерва. Веске, не се чеши, а се пери и къпи!!!.
169
2
 
43
 
! Отговори
някой си преди 14 години
Докато не започнат да вкарват в затвора за по 5 години родителите, така ще бъде. Хем те няма да правят повече деца, които да ги гледа държават, хем околните ще се замислят какво правят с децата си. Щом децата им не ходят на училище - никакви помощи, никакви детски. Имам две деца и не взимам надбавки, защото дохода ми е с 2 лв. над нормата. Децата ми са пълни отличници, не пушат , не пият, не се друсат, не отсъстват без причина от училище и какво- плащам данъци, за да издържам *** с 15 деца.
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти си скандалната топ-журналистка на Варна, нали?
167
1
 
7
 
! Отговори
В. Томова, жерналист преди 14 години
Investor е собственост на Ирена Кръстева.
166
1
 
6
 
! Отговори
Суфти преди 14 години
Каквото искат да правят,само да *** по-често и по-бързо! П.С. Снимката кърти!!! ХАХАХА
165
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 14 години
има ли смисъл,вече?!!
164
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И как са сключили брак?пред коя институция се подписва с 10 годишно дете??? И къде е държавата която трябва да накаже *** педофили?
163
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
грешите, сайта е собственост на *** АД. Прочетете отдолу кой са собствениците
162
1
 
12
 
! Отговори
uioioj'oi преди 14 години
няма място за децата ни в детските градини, заради ромите!
161
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кога ще върнете синьото??? Гадно е това червено-кафяво? Или и вие сте от БСП като вашата собственичка в сянка Ирена Кръстева?

Спонсорирани публикации