Няма шофьорска книжка без завършен 10-и клас

Учениците до седми клас ще учат по цял ден
Обновена: 29 дек 2010 14:55 | 28 дек 2010 07:00,
160
Няма шофьорска книжка без завършен 10-и клас
Снимка: Булфото

Завършването на десети клас става задължително и без него няма да може да се получава шофьорска книжка, предвижда новият законопроект за училищното образование, пише „Труд”.

Текстовете предвиждат също учениците до 7-и клас да ходят по цял ден на училище. Предвидено е промяната да влезе в сила от учебната 2011/2012 г.

Целодневното обучение ще става постепенно и ще е по избор на децата и техните родители, обясни заместник -министърът на  образованието Милена Дамянова.

Тази година по цял ден в училище са първосласниците.

Финансирането на целодневното обучение вече е осигурено. 180 млн. лева от еврофондовете ще бъдат разпределени първоначално на 700 училища в по-малки населени места, в които има около 136 000 ученици.

Денят в училище ще бъде разделен на два модула – редовните часове и самоподготовка, към която ще има игри и извънкласни дейности.

Храната в столовете ще бъде платена от държавата, а училищата ще получат пари за да осигурят помещения за забавачката.

Родителите пък вече ще одобряват учебниците по различни предмети чрез училищното настоятелство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
8
 
! Отговори
Аз преди 13 години
В Испания учебните часове са по 60 минути без малки междучасия и се ходи на училище от 8:00 до 17:00
55
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 13 години
В Испания учебните часове са по 60 минути без малки междучасия и се ходи на училище от 8:00 до 17:00
54
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като дръпне две пендари от врата на *** отива и си купува книжка ***.Като продаде малко дрога ***,парите ги "инвестира" в шофьорска книжка.Като продаде нелегалният алкохол собствено производство,купува си книжка.Като вземе процентче от *** на Околовръстното , *** сводниче си купува книжка за да може да си върти "бизнеса"с кола....
53
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Osobeno v sofiyata.
52
2
 
20
 
! Отговори
правда преди 13 години
Най-сигурното нещо, е доброто изпитано старо.Занимални до 7кл. може да има,но те трябва да са по желание.Не е нормално децата да са в една среда цял ден.Уморително е.Що се отнася до учебниците,то те трябва да са на достъпен език написани,не на академичен,стилът също да се коригира.
51
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Редактора пак е пиян!!! -Редакторът пак е пиян!!! -правещият забележка за техническата грешка на редактора ,явно не е добре с правописа.
50
9
 
16
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Когато бях в началните класове, имаше така наречената *занимална*, на която ходеха само изоставащите ученици ----- Не беше обидно, не може всички да са отличници -----Времето за допълнително обучение беше може би около 2 часа /нямам точна представа / ----- Сега правилото, което се предвижда за стоене по цял ден в училище не ми допада - децата бързо ще *капнат* физически
49
7
 
3
 
! Отговори
alankulu преди 13 години
am pone znaqt pravilnika a ne sa kato muhi bez glavi da si karat po nqkakvi si tehni pravila
48
7
 
14
 
! Отговори
eva преди 13 години
Пълна лудост е целодневното обучение,та как ще се учипо разказвателин предмети?Аз например не мога да уча с други хора.Що се отнася до родителите- откага те станаха специалисти?Аз влизам ли в банката да давам съвети на банкерите и икономистите???
47
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти сляп ли си?
46
3
 
15
 
! Отговори
Дух преди 13 години
Абе някой виждал ли е *** да кара кола?
45
4
 
26
 
! Отговори
srr преди 13 години
Престъпление е в нашите условия децата да са по цял ден в училище.Това ми е професията и виждам колко са уморени от учебни занятия и занималня - от 7,30 до 17,30 ... Навън учат от 9,00 до 14,00 и това е наистина разумно.Колкото до учебниците - как ще ги одобрят родителите? Като ги прелистят набързо ли? Разбираш плюсовете и минусите на един учебник в процес на работа с него.Учебниците трябва да се пишат от действащи учители на достъпен и ясен език.
44
1
 
32
 
! Отговори
Коки преди 13 години
Аз ***-джери-***-ром не съм виждал в учебна кола, но съм виждал бая да карат.
43
2
 
21
 
! Отговори
ЕЙ преди 13 години
ДА ШИШО - БАКШИШО КЪВ Е ?? 80 % СА *** ШОФЪОРИТЕ ... ДА НЕ МИСЛИШ , ЧЕ ВСИЧКИ ИМАТ ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО А ? ПОВЕЧЕТО СА С ОСНОВНО.....
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нерде Ямбол,нерде Стамбул.......Къде точно е връзката между ***,които имат книжки а не могат да четат и царя?....Иначе даваш обобщения за цял народ....Народа е ***,а ти си умен.....Бооожеее,слез да си събереш верисиите....Въпросът за *** шофьори съм го повдигал и друг път,как аджеба става врътката,хем не могат да четат,хем с шофьорски книжки!?
41
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Тази година по цял ден в училище са първосласниците." - Редактора пак е пиян!!!
40
2
 
27
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
Неко да е виждал *** на шефиорски курсови? А всите имат книжки.
39
3
 
7
 
! Отговори
Toprealizator преди 13 години
Taka e! Vseki iska da jivee dobre, bez da se naprqga osobeno! Za sajalenie, tova e osnovnata 4erta na segashnoto pokolenie! Ujas! A bez obrazovani hora, syvsem shte zatynem! T.e. pravitelstvoto trqbva vsq4eski da se opita da vyrne obrazovanite hora ot chujbina v BG !
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В интерес на истината това е добре.Въпроса е,че дори и след завършването на 10 клас, пак ще има неграмотни "роми".Образованието не е това,което беше.Някога *** учеха наравно с българите и се ограмотяваха.Сега я ходят на училище,я не и вече имат дипломи,а че името не могат да си напишат това е друг въпрос.
37
0
 
40
 
! Отговори
Бъз преди 13 години
Някой от Вас да е виждал *** в учебен автомобил?Като не може да чете как си "взема" листовките?

Спонсорирани публикации