Няма шофьорска книжка без завършен 10-и клас

Учениците до седми клас ще учат по цял ден
Обновена: 29 дек 2010 14:55 | 28 дек 2010 07:00,
160
Няма шофьорска книжка без завършен 10-и клас
Снимка: Булфото

Завършването на десети клас става задължително и без него няма да може да се получава шофьорска книжка, предвижда новият законопроект за училищното образование, пише „Труд”.

Текстовете предвиждат също учениците до 7-и клас да ходят по цял ден на училище. Предвидено е промяната да влезе в сила от учебната 2011/2012 г.

Целодневното обучение ще става постепенно и ще е по избор на децата и техните родители, обясни заместник -министърът на  образованието Милена Дамянова.

Тази година по цял ден в училище са първосласниците.

Финансирането на целодневното обучение вече е осигурено. 180 млн. лева от еврофондовете ще бъдат разпределени първоначално на 700 училища в по-малки населени места, в които има около 136 000 ученици.

Денят в училище ще бъде разделен на два модула – редовните часове и самоподготовка, към която ще има игри и извънкласни дейности.

Храната в столовете ще бъде платена от държавата, а училищата ще получат пари за да осигурят помещения за забавачката.

Родителите пък вече ще одобряват учебниците по различни предмети чрез училищното настоятелство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
27
 
4
 
! Отговори
яаз преди 13 години
пак *** ви виновни, бре *** народ.Забравихте ли че си избрахте царю със средно образование.
35
8
 
3
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
Всичко опира до желанието на човек, дали ще учи или да кара с мисъл...
34
1
 
16
 
! Отговори
УЧИТЕЛ преди 13 години
ПРАВИЛНО
33
5
 
16
 
! Отговори
ха-ха преди 13 години
Тук е момента да се поговори за проблемите на българското училище...! Където учителите държат децата да научат нещо......учениците отиват в други училища където могат да завършат с преписване..! А няма ли ученици .....няма и пари....! Никой не иска да върви по трудния път--а гледа най-малкото съпротивление!!! Извода е, че всички учители трябва да си гледат работата.....което те не желаят!! И какво да се прави...?
32
15
 
10
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Абсюлютно си прав. " Книжка кола не кара ", казал народа.Познавам десетки висшисти / бакалаври, магистри, че даже и доценти/, които имат книжки, обаче на пътя са гола вода или пък направо не смеят да сядат зад волана.
31
0
 
41
 
! Отговори
друг преди 13 години
Хайде сега ми кажете какви изисквания има за да имаш деца .... никакви и това е най-лошото .Не е ходил на училище не може да чете , не може да мисли а има 3-4-5 деца ... И пари им дават да ги гледат , а те го смятат за заплата
30
1
 
46
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Преди гофини като бракувах кола в кат и до мен младо *** чакаше да си получи книжката.Като му подадоха да подпише някакъв документ то изтърси че е неграмотно и не може да чете и пише.Няма нужда от коментар.....
29
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А няма ли да въведат и home schooling официално, като в Щатите и Англия?
28
21
 
3
 
! Отговори
али преди 13 години
то нали затова си има теория и практика, да спрат корупцията вместо да мислят глупави закони и правлила. образованието не е критерий за това какъв шофьор ще си на пътя...
27
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az puk poneje sym si temerut ne razbiram kakvo mu e hubavoto na tova da te dyrjat po cql den v u4ili6te. 6te zaciklqt o6te v pyrvi klas.. jal mi e!
26
18
 
4
 
! Отговори
али преди 13 години
какви са тези глупости, още малко ще искат и висше с магисратура да отбележа "има депутати и министри със средно образование"
25
3
 
23
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
А какво ще правите с тези, които са без 10 клас и имат книжки? Предлагам поне да повторят изпитите по теория и практика.
24
3
 
30
 
! Отговори
дончо преди 13 години
на листовките до мен имаше един ***... той не мажеше да чете и да осмисли въпроса!!!
23
1
 
44
 
! Отговори
Идея преди 13 години
Така или иначе има около 14000 ***-шофьори. Тук някой пише, че никой не е виждал *** в учебна кола, и това е вярно. Има начин. *** - шофьори да минат на изпит, само по теория.
22
0
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
като гледам единствения *** си ти бе рогач
21
2
 
55
 
! Отговори
XXL преди 13 години
Най-сетне! Браво! Не може да срича и да кара кола - как чете знаците тогава? Не ги чете - и става меле! *** да се къпят и да влизат в училище!
20
1
 
50
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Еее,крайно време беше да се ...повиши ценза на т.наречените...водачи,защотосъвремените автомобили също станаха по...умни и изпревариха притежателите им в своето...развитие.
19
5
 
6
 
! Отговори
bez преди 13 години
Staj v pojarnata broi li se vmesto uchilishte?
18
5
 
6
 
! Отговори
aha преди 13 години
*** i turci da prigotvqt poveche parichki, a shefove i instruktori da si kupqt po golemi portmoneta za da ima kde da gi slagat!
17
14
 
1
 
! Отговори
Mango-ciganeishen преди 13 години
Sha sedim u uchilishteto dode ni nahranat i posle sha bqgame u kvartala da kradem! Da jivee БKП ! Da jiveqt balgarite za da ni hranat !A knishkata kakto prezidenta i ministar predsedatelq. Balgarite sha ni dadat pari za da gi imame.Ha! ha ! ha! Nai golqmia razvadnik na glupaci, tova e Balgaria ! Da juvei Balgaria !

Спонсорирани публикации