ДАНС: Гърмящите пейджъри не са влизали в България

Не са били и обмитявани
19 сеп 2024 09:38, Стела Стоянова
38
ДАНС: Гърмящите пейджъри не са влизали в България
Снимка БГНЕС, архив

Във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ пратки с комуникационно оборудване (пейджъри), които са взривени на територията на Ливан и Сирия, ДАНС съобщава, че през територията на България не са реализирани митнически операции с визираните стоки.

Не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

Това се казва в съобщение на Държавната Агенция "Национална сигурност".

ДАНС извършва съвмести проверки с Националната агенция по приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

БГНЕС припомня, че преди дни над 2700 бойци на Хамас бяха ранени, над 200 са в критично състояние, а поне 8 починаха след взривове на пейджъри. Предполага се, че още при производството им в Унгария в тях е бил заложен експлозив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: ДАНСпейджъри
Още от Наука
Здравето ни е в риск от пластмасови чинии и чаши
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Унгария е виновна, защото е приятел на Путин. Ние не сме виновни, защото сме евроатлантици.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Кучето не е заровено в Тайван, а е изядено в Тайван.
32
2
 
2
 
! Отговори
Не вярваме на ДАНС преди 8 часа
От две десетилетия израелските тайни служби са ,,партньори" на нашите. Разбирайте ДАНС е подчинена на МОСАД. Даже Алексей Петров-Трактора се хвалеше,че е оказал пълна логистика на евреите за софтуерното прилагане на нови технологии в нашите служби. Сещам се с Цанов,,Напред и нагоре",когато Трактора му показа разговорите,проведени година нСещате се какви неща могат да бъдат сътворени без даже нашите продажници изобщо да разберат, а и на такъв ,,партньор" разбирай шеф ,не може да се противореч
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
Унгария терористична държава ли е?
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 часа
До Гадняр 29 : Да ама не можеш да го докажеш :)
29
3
 
8
 
! Отговори
Гадняр преди 9 часа
Частите за пейджърите са произведени в Тайван. Тайван е съюзник на САЩ. САЩ от своя страна оказва постоянна подкрепа на ИзСраел. Защо се изключва американска следа в цялата схема? Думата МОСАД също не се споменава? Нищо, че цялата операция е ръководена от тях...!
28
0
 
0
 
! Отговори
От 24 преди 10 часа
Всеки е невинен, до доказване на противното! По това правило се различават "банановите републики" от правовите държави. Докато конкретен персонаж не е осъден от съд, и не му е издадена присъда от съд, се смята за виновен, и посегателството на живота му си е престъпление, и то - От най- тежките. Тероризъм! В този смисъл държави, които са издигнали такива действия като политика, са си терористични организации!
27
0
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 10 часа
1. Важно уточнение.2. Засегнати са произволни граждани.3. Дори когато е засегнат боец на хизбула операцията отново е терористична поради начина на изпълнение ако се докаже че е от цру или военно престъпление ако е мосад.4. Моята информация е че е цру
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Защо вменявате, че всички засегнати са "бойци на Хисбула" ? Най-различни хора са пострадали. Вие бойците на Хисбула лично ли ги познавате ?
25
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
има връзка, заплаха за националната сигурност, Ставаме ли мишена на Хизбула
24
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 часа
Аз, за всеки случай, от сега нататък ще купувам електроника САМО ПРОИЗВЕДЕНА В КИТАЙ, че току- виж ме объркали с някого. Това си е най- обикновен тероризъм, но под закрилата на "великите сили", или поне на част от тях. Изтребване на хора без съд и присъда, без оглед на невинни жертви... Изумен и отвратен съм!
23
0
 
2
 
! Отговори
Войводата преди 10 часа
1. Надявам се ще бъда разбран. 2. Нарича се приоритизиране. Има неща които са топ приоритет. По тях сме единни. След като мине топ опасността тогава пак се борим.3. Не е тайна кой съм и какво правя по света. САЩ са в ъгъла и правят грешни.4. Сега ние казваме това. Ние осъждаме взривовете който и да ги е провел и сме за МИРНО уреждане на проблема в близкия изток. И сме неутрални. Точка
22
0
 
10
 
! Отговори
Войводата преди 11 часа
1. Отново войната е война. Тя има правила.2. Тероризмът е тероризъм. По време на война се нарича военно престъпление.3. Спрете да прикривате цру защото тези лицемери ще ви подхлъзнат. Няма даже да имат гузна съвест4. Ние не може да участваме в конфликта в близкия изток. Не искаме да се пренесе тук 5. Поне малко акъл нямате ли. Сам ли съм?
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
И да са какво от това?
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 часа
Собственикът на фирмата в Тайван каза, че УНГАРСКАТА фирма си е платила, за да им ползва логото, произведени са в Унгария!!!
19
0
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 11 часа
Споко. Хизбула знае от кой ги е купила:)
18
1
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 11 часа
Моля службите тук да са по далнонидни.САЩ са бита карта.Винаги може да откажете незаконни операции както срещу мен така и срещу друг гражданин тук или по света.Стига вече с тази липса на достойнство.
17
0
 
9
 
! Отговори
Политкоректен преди 11 часа
Важното е, че световните медии са намерили унгарско-българска следа. Израел е напълно невинен, а отново злите унгарци и българи са го направили.
16
3
 
12
 
! Отговори
До коментиращи! преди 11 часа
Вие българи ли сте или чуждестранни агенти!? Защото ако сте истински българи няма да се топите и то без причина! За мое лично съжаление Унгария на Орбан провежда силна антибългарска политика на Балканите - РСМ и глобално! В конкретния случа, за да си спаси *** насочва огъня в друга посока, в нашата! Задължителна е силна ответна реакция от нашите служби!
15
1
 
4
 
! Отговори
Войводата преди 11 часа
Ами то само това оставашеТова беше терористична операция организирана от нашите партньори от цру. САЩ притиснаха Унгария като страна членка на нато да участва против волята сиЗа по удобно цру каза че са мосад малко прехвалена службичка зависеща 100% от цру

Спонсорирани публикации