Още не евакуират нашите от Либия

МВнР работи по различни варианти за изтегляне на българските граждани
Обновена: 22 фев 2011 16:47 | 22 фев 2011 14:05, Елка Василева
127
Още не евакуират нашите от Либия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителственият Airbus и осигуреният от държавната фирма „Техноекспортстрой” още един самолет с капацитет от 180 места, който се очакваше да пристигне в Триполи на 22 февруари около 12.00 ч. местно време, все още не са излетели за Либия.

От пресцентъра на Министерството на външните работи казаха, че се обмислят различни варианти за изтегляне на българите от Либия. Оттам не уточниха колко българи са пожелали да се евакуират от африканската страна.

По данни от понеделник регистрираните български граждани в Либия са 500, около 60 от тях с в Бенгази.

МВнР призова българските граждани в района на Триполи тези от тях, които имат в себе си задгранични паспорти и преценят, че няма рискове за личната им сигурност, да се явят на летището в Триполи към 12.00 ч. местно време.

МВнР препоръчва на българските граждани от района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. 

Още по темата

Според информация в чуждите медии от по-рано във вторник въздушното пространство на Либия е затворено. Летището в Бенгази не може да приема самолети, тъй като пистите са разрушени. На аерогарата в Триполи засега няма подобни проблеми.

Освен въздушния транспорт друг вариант за евакуиране на чужди граждани от Либия е морският, който е избран от Турция.

Междувременно руските агенции съобщиха, че Либия е разрешила кацането на самолети в Триполи, които да евакуират руснаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Да проверяват всеки...пътник по физиономия;не е изключено Кадафито ,да се...измъкне дегизиран,като български...гражданин.Това го каза Сашо Диковпо... канал3;то на него не може много да се...верва,ама в студиото спи човекаи може да има нееекои....попадения.
5
7
 
1
 
! Отговори
Боби Петков преди 13 години
Топалов изигра БЛЕСТЯЩО тази партия но ето и моя коментар за 6 партия; МНОГО добро начало за Топалов до 4 и до 12 ход когато с черните не направи ДВОЙНА рокировка ! още Както посъветвах Топалов в миналият ми коментар Топалов защото ДВОЙНАТА рокировка отслабва ДВОЙНО черните в края. С черните Топалов игра от ЗАСАДА и сгреши само на 18 ход когато отскочи НАДЯСНО с коня на бяло ? Топалов никога не потскачай с ЧЕРНИТЕ коне на БЯЛО защото Ананд получава веднага ПАНОРАМНА ГЛЕДКА на дъската. Аз бях наблизо и видях това на два пъти - веднъж на 90 и веднъж на 180 градуса. Топалов МНОГО ДОБРЕ изигра офицера НАЗАД и се блокира с черните в ЗАСАДА за да нападне ДВОЙНО ? На 31 ход можеше да използва ТЕОРЕМАТА НА ПИТАГОР и да препречи ПИОНКАТА на Ананд НА ЧЕРНО ? ------------------------------------------------------------------------------- Топалов никога не играй само с една ръка ИЗПОЛЗВАЙ и двете си ръце ! Прави ходовете си последователно - с дясната ръка играй САМО белите пешки , а с ЛЯВАТА ръка само ЧЕРНИТЕ ! Така Ананд ще се обърка окончателно ? Отстрани добре се вижда и, че Ананд ти ГЛЕДА постоянно в БЛАНКАТА в която записваш ходовете ! Топалов , не забравяй за Ариестидиевите Предания на Плиний затова използувай за записване на своите ходове критски ХИЕРОГЛИФИ или КЛИНОВИДНО ПИСМО но никога друг АЛФАБЕТ ! Две равни ИГРИ е МНОГО ДОБРЕ за ПРОБНА ИГРА срещу Ананд ? ДВА пъти сгреши на 25 ход ?
4
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм...демокрация ли? пълни глупости е всичко свързано с тая думичка...а че тоя е диктатор кръвожаден в това няма спор
3
3
 
31
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Ама как така още не са излетели!? Снощи приканваха българите в Либия да са на летището в Триполи днес на обяд в 12:00 ч. Вие подигравате ли се с хората ни там? Как така вчера ги призовавате да се придвижат до летището, а днес още няма самолет, а часа е вече 14:10!? Като се замисля по-добре да си стоят в Либия, защото и тя по-бързо ще се оправи след тези размирици отколкото БГ за 21 години.
2
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нема страшно! Дюнери нали има! Боко каза, че сме на 6 с арабите:) Пък и сега побеждава демокрацията в Либия:) Страх от демокрация ли има Боко:)
1
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това момченце Младенов беше от антуража на Надето , дето започна изтеглянето на медиците ни и така ги изтегляха 8 години. Имаме велика МВнР