Още не евакуират нашите от Либия

МВнР работи по различни варианти за изтегляне на българските граждани
Обновена: 22 фев 2011 16:47 | 22 фев 2011 14:05, Елка Василева
127
Още не евакуират нашите от Либия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Правителственият Airbus и осигуреният от държавната фирма „Техноекспортстрой” още един самолет с капацитет от 180 места, който се очакваше да пристигне в Триполи на 22 февруари около 12.00 ч. местно време, все още не са излетели за Либия.

От пресцентъра на Министерството на външните работи казаха, че се обмислят различни варианти за изтегляне на българите от Либия. Оттам не уточниха колко българи са пожелали да се евакуират от африканската страна.

По данни от понеделник регистрираните български граждани в Либия са 500, около 60 от тях с в Бенгази.

МВнР призова българските граждани в района на Триполи тези от тях, които имат в себе си задгранични паспорти и преценят, че няма рискове за личната им сигурност, да се явят на летището в Триполи към 12.00 ч. местно време.

МВнР препоръчва на българските граждани от района на Бенгази и градовете от източната част на Либия по възможност да не напускат домовете си. 

Още по темата

Според информация в чуждите медии от по-рано във вторник въздушното пространство на Либия е затворено. Летището в Бенгази не може да приема самолети, тъй като пистите са разрушени. На аерогарата в Триполи засега няма подобни проблеми.

Освен въздушния транспорт друг вариант за евакуиране на чужди граждани от Либия е морският, който е избран от Турция.

Междувременно руските агенции съобщиха, че Либия е разрешила кацането на самолети в Триполи, които да евакуират руснаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бунтът в Либия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
Прав си ина мен не ми пука ни за тук ни за там.
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е па на мен изобщо не ми пука! Българи и тук си умират от глад и здравно обслужване! Аман от ПР-ри!
24
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
da samo ruski samolet e kanal s rare6enie na nato i libia
23
15
 
1
 
! Отговори
Боби Петков преди 13 години
В 7 -та партия Топалов отново ще играеш с ЧЕРНИТЕ ? Но Топалов , ВИНАГИ ВНИМАВАЙ как ще ИГРАЕ ПРЪВ Ананд ? Топалов , ако Ананд блъсне пак ПИОНКА ДВА ПЪТИ за ПОВТОРЕНИЕ тогава още направи ДУПКА и мушни вътре ОФИЦЕРА . Аз тази съм я ИГРАЛ много пъти. После блъсни на ЕДНО квадратче ПЕШКАТА и играй ЦИЛИНДРИЧНО с ЦАРИЦАТА на БЯЛО ? С черните ИГРАЙ КРЪГОВО и ЦИФРОВО но ОТБРАНИТЕЛНО ! Топалов , НЕ БЪРЗАЙ да буташ ПИОНКИТЕ напред ДА НЕ ТЕ ИЗЛЪЖЕ ? Бутай ПИОНКИТЕ но винаги ПЛАВНО и ЦИКЛИЧНО САМО по ЕДИН ПЪТ ! На по ЕДНО КВАДРАТЧЕ ! Ще видиш как Ананд ще играе КОНЯ и после ще иска да те НАПАДНЕ ОТСТРАНИ ? Топалов ВИНАГИ ГО РАЗМИНАВАЙ и НИКОГА не ВЗИМАЙ ! ИГРАЙ на ЗИГ - ЗАГ ? После *** с твойта ЦАРИЦА НАДЯСНО за да ВЗЕМЕШ неговите ПИОНКИ пред ТОПА но на БЯЛО ? Топалов ПАЗИ СЕ от ВЕЧЕН ШАХ защото аз тази съм я ИГРАЛ. Внимавай на 25 ход ? УСПЕХ и ПОБЕДА !!! Вчера ти можеше също да ПОБЕДИШ , но не си ВИДЯЛ ? Аз в къщи разгледах, че ИМА ПРАВИЛЕН МАТ ? Но ти се съгласи на РЕМИ ? УСПЕХ днес !!!
22
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
kak da kacne samoleta kato za zatvorili vuzdu6noto postranstvo nad staranata al djazira daje kaza 4e suveta za sigornost e izdalo zapoved na nato da napravi demalitizirana zona predi vuzdu6noto postarnstvo na libia i voeno vuzd6nite sili na nato sa potvurdili 4e nima da dopusnat nakuv samolet da pripari do vuzdu6noot postarnstvo da ne se nagnetiava naprejenieto dopulnitelno
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма страшно ,нашите докато се натуткат ,арабите ще пратят всичките българи там към най близкото гробище Да му имам МВнР на България и министъра му .
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
15 - как ще избиват бре! Нали победи демокрацията!
19
3
 
16
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
"който се очакваше да пристигне в Триполи на 22 февруари около 12.00 ч. местно време, все още не са излетели за Либия"***Цялата им работа е такава!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
8 - Той още ще се разхожда, а ти може да се цаниш само за топкокрепач при него:)
17
8
 
5
 
! Отговори
. преди 13 години
не евакуират хората,защото чакат ГОЦЕ да дойде и да се снима с тях........
16
0
 
9
 
! Отговори
бай иван преди 13 години
на така наречения 24-часов телефон за връзка в Министерството на външните работи само по въпроси за Либия или не дигат или дава заето !
15
2
 
12
 
! Отговори
лине преди 13 години
Да ги пази Бог! Все пак, са наши сънародници, а ония са ненормални и са способни да избиват!
14
2
 
12
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Обмисляли начини за изтегляне.... Предлагам с въже да ги изтеглите, вашта верица некадърна.....
13
2
 
24
 
! Отговори
kapo преди 13 години
В момента още се чака Боко да дойде на летището и лично да лисне менче с вода пред самолета, обграден от камерите на всички телевизии.Имаме информация, че ПТС-ите са попаднали в задръстване и не могат да дойдата да снимат, затова се отлага полета.
12
8
 
1
 
! Отговори
Боби Петков преди 13 години
Топалов игра МНОГО ДОБРЕ но ето и моето мнение; Топалов, НИКОГА НЕ СЕ ОПИТВАЙ да вземаш ЛЯВАТА бяла пешка! Тя е САТЕНИЧЕН ХОД и в последствие преплита ума ти! Играй консервативно с черните но още мисли нападателно! ------------------------------------------ ЗЕМЯТА Е ЧЕРНА и всички Царе трябва да са на черно поле! Защото земята от Юг погледнато се върти на ляво и от север се върти на дясно. Така ще се разреши проблема, анти природното и трудното с черните? Въпреки това, ти игра ЧУДЕСНО! Твоята единствена грешка беше на 25 ход, че НЕ МУ ВЗЕМА ПЕШКАТА?
11
1
 
13
 
! Отговори
абе преди 13 години
как не стана веднъж поне първо всичко да е ясно, а след това "събирайте се на летището в Триполи" :( Турция или Русия, а и надали само те, без много приказки си вършат работата... ние сме царе на разтягане на локуми само - и после барабани "вижте ни кви сме загрижени "
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия некадърници във Външно за нищо не стават. Само взимат заплати.Май пак ще се наложи Саркозито да помага. Или Карла Бруни този път.
9
4
 
19
 
! Отговори
джонатайка преди 13 години
Те нашите хайвани докато организират изтеглянето,то размириците ще минат.
8
3
 
16
 
! Отговори
Нерез преди 13 години
Време е ООН да се намесят. Да пращат смърфовете. Ако това не свърши работа, най-добре е НАТО да влезнат и да раздадат правосъдие по европейски и американски. Всичко ще приключи с няколко бесилки на площада. На онзи самозабравил се *** и на синовете му. Хайде, че ми писна да го гледам как се разхожда из Европа, все едно всеки европеец му е подчинен, че и беседи пред девойките изнася. *** и дъртия ***, *** ...
7
11
 
3
 
! Отговори
Mr. Еди кой си преди 13 години
Аз се надявам всички ислямски държави да станат Шиити :) да видим тогава Израел как ще им се противопостави. Аз съм християнин, но ако бях мюсюлманин щях да съм и аз Шиит това е правата вяра. Смърт на Сунитите..