Борисов гарантира високи заплати в IT сектора

Все по-високоплатени места ще се откриват, сигурен е премиерът
Обновена: 9 апр 2011 16:02 | 9 апр 2011 16:00, Красимир Ангелов
492
Борисов гарантира високи заплати в IT сектора
Снимка: БТА

"Завиждам ви не само за младостта, но и за знанията и за уменията”.

С тези думи министър-председателят Бойко Борисов откри Седмото национално състезание по компютърни мрежи за ученици, което се организира от Министерство на образованието, Софийски университет "Св. Климент Охридски"и Българската асоциация на мрежовите академии.

"Това, което направихме за вас, е че от 37 държави IT компанията "Хюлет-Пакард” направи своя логистичен център в София.

6-7 месеца търсеха държавата с най-ниски данъци и с най-голям интелектуален потенциал. Българите работим трудно вкупом, но индивидуално вие нямате равни по света”, каза премиерът в обръщението си към учениците.

Той бе категоричен, че се създават много положителни възможности за младите хора, които в същото време дават лице на страната.

"Все повече и с по-високо заплащане работни места ще се откриват в България. За хората като вас ще гарантирам големи заплати”, обеща министър-председателят.

Той отчете, че средната заплата в IT сектора е 7-8 хиляди лева на месец.

По думите му все повече млади  специалисти вече се връщат в България, след като са работили и учили в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
2
 
7
 
! Отговори
шопът преди 13 години
Не се гневи ,българино! Явно Валентин Златев е решил да прави компютри в Правец, и цели проводници тоже. Е, Бокичо гарантира,че ще има спецове за Златев.
248
2
 
12
 
! Отговори
До 238 преди 13 години
Е *** като гледаш подръжката им е тук,щото са много високи заплатитеМасовата подръжка точно за АVG взима 800 лева бруто...ти сам си прай сметката дали знам или не знам отде са програмитеНИКОЙ НЕ МОЖ Е ДА ВИ ДАДЕ ТОВА,КОЕТО БОКО ТИКВАТА МОЖЕ ДА ВИ ОБЕЩАЕГолемите заплати(сравнително нормални) са след Терминал 2!!!Запомнете Го
247
0
 
7
 
! Отговори
cesicon преди 13 години
Тая уйова глава все обещава - ама все не изпълнява, това взе да ми прилича баш на пу.ка.Голям мъж - Голяма работа тоя кълвач. Ей Ефенди - земи си одиш прао у дома и да се не обаждаш, че каквото и да кажеш все си излъгал и ако случайно издържите накрая ще сте на около -15% доверие.
246
0
 
6
 
! Отговори
neviarva6t преди 13 години
toi ot4ete , 4e srednata zaplata v IT sektora e 7000-8000 lv na mesec . goliam smex xa xa xa .slojil si e edna 0 ot nego
245
1
 
9
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
Много корумпирани даскали има бе боко.Раздават дипломи на ляво и на дясно за много пари.ще се оправим когато съдебната система започне да работи,когато изгониш и съдиш цуци консултанта и апартаменти,когато изгониш младенов срама на чичо с тонковете в 89 година,когато тръгнеш по света да търсиш инвеститори,когато пуснеш Белене,когато започнеш да говориш на народа не само за задълженията ами и за правата им,когато изгониш комунистическите агенти,когато се узабиш на ЕС че плащаме пълно членство за частично влизане включително и в шенген.Започни от безплатно училище но със изпити във ВЪЗ,народа затъпя по край корумпираните даскали
244
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
срам срам срам
243
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Почна да ми прилича на Станишката.И онзи казваше: ''върнете се в България'', та имаше някои хора дето се върнаха и после разбраха, че са ги лъгали.Създайте предпоставки хората да се върнат в БГ (и тез дето са тук да не бягат).Ама то само с приказки не става.
242
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
toi ne govori v bade6te vreme a v sega6no , taka 4e kakvo o4akvate da se sbadne?
241
8
 
3
 
! Отговори
доволен преди 13 години
Бойко е велик човек!
240
0
 
6
 
! Отговори
neviarva6t преди 13 години
boiko ,boiko v koi sviat jivee6? savsem ve4e se zabravixte v tova pravitelstvo . da govori6 gluposti e edno , no da govori6 otkrovenni laji e savsem drugo , kade gi vidia tezi mladi xora koito se zavra6tat v BG ? iavno malko si redaktiral teksta koito sa ti dali . istinata e , 4e vse pove4e mladi xora otivat v 4ujbina i ne misliat da se vra6tat.
239
0
 
4
 
! Отговори
Tatul преди 13 години
Ами като е призвание ти що ревеш. Радвай се на 200лв и си бачкай за чести и слава. Аз работя за пари
238
7
 
5
 
! Отговори
IT SUCKERS преди 13 години
Не искам да умаловажавам професията, но никак не съм съгласен един лекар, адвокат, учител и тн. и тн. все отговорни професии, при които ако стане грешка обикновено е необратима, да взема колкото един IT spec. Заплатите в този сектор са завишени и това е поради факта, че пазара се определя от външни фирми, на които им е по ефтино тук да развиват бизнеса си. И само не ми почвайте с лафове ами стани и ти IT и прочее... професията е призвание не само начин да си задоволяваш материалните нужди...
237
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо ни се подиграват май , а ?
236
12
 
3
 
! Отговори
джони преди 13 години
Българинът плюе по всеки когото е избрал! - странен народ. Това говори за пълно деструктуриране на психиката на обществото като цяло. Всеки премиер е еманация на нашенската общност, която никога не може да оцени адекватно и перспективно, и постоянно е озлобена от самата себе си впоследствие.
235
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
те програмистите, поне добрите такива, са си башка луди.... едничка утеха имат и това са повечкото кинти
234
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Само ние кодерите да сме с по-високи заплати. Останалите да се спасяват. Не може за всички. Ние се късаме да учим,..."То пък едно учене в програмирането ...
233
1
 
5
 
! Отговори
до 233 преди 13 години
*** :-) Хайде излизай, че е време да ровиш по кофите :-)
232
7
 
5
 
! Отговори
Programista преди 13 години
Само ние кодерите да сме с по-високи заплати. Останалите да се спасяват. Не може за всички. Ние се късаме да учим, а народа само пие и псува. Оправяйте се както можете.
231
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стани пожарникар - обиди родителите си
230
1
 
5
 
! Отговори
DO 228 преди 13 години
DANO DA SE SBADNE!

Спонсорирани публикации