Половин България: Да строим "Белене"

63% не знаят обаче дали е изгодно договореното с Русия
Обновена: 14 апр 2011 18:51 | 14 апр 2011 18:51,
156
Половин България: Да строим "Белене"
Въпреки протестите срещу АЕЦ "Белене" близо 50% от българите искат да я довършим. Снимка: Булфото

Близо половината българи искат да довършим строителството на АЕЦ Белене. Това сочат данните от проучване на „Галъп“ през април.

48 на сто смятат, че строителството трябва да продължи. 15% от хората настояват проектът за втора атомна централа у нас да се замрази. 37% нямат отговор кое от двете решения е по-правилно.

Мнозинството българи обаче, или 63%, чистосърдечно признават, че не знаят какъв е отговорът на въпроса дали досегашните договорености между България и Русия са изгодни за страната ни.

25 на сто от анкетираните са на мнение, че договореностите не са изгодни за България, 12% са на обратното мнение.
 
Пикът на икономическата тревога у българите е преминал, но въпреки това негативните оценки и песимизмът остават на високи нива, коментира Първан Симеонов от "Галъп".

Още по темата
След като през март негативните оценки са достигнали върхови стойности, сега се наблюдава известно успокояване.

34% от българите очакват материалното положение на семейството им да се влоши и през следващата една година. Преходния месец те са били 41 на сто. 

63 на сто от запитаните смятат, че България върви към по-лошо.

81% очакват в близките 2-3 месеца цените на основните стоки да растат. Те са с 5% по-малко от хората с такива очаквания през март.

Очакванията, че безработицата ще расте, също намаляват – 45% през април срещу 52% миналия месец. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
6
 
32
 
! Отговори
БГ преди 13 години
НИЕ ВСИЧКИ "ВЕРВАМЕ" НА ПРОУЧВЧНИЯТА НА "ГАЛЪП". КАТО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ "КАЛЪП" СА. ТЕ ПОДОБНО НА КОМУНИСТИТЕ НОКОГА НЕ НИ МАМЯТ И МАНИПУЛИРАТ.ТАКА КАТО ПО ВРЕМЕТО НА РАЗНИТЕ ВИДОВЕ СОЦИА- ЛИЗМИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА НЕДОНОСЕНИЯ бкп ПЕЧЕЛЕШЕ ИЗБОРИТЕ С 99,99999999. ТА И СЕГА "ПОДКРЕПАТА" ЗА ГЕРБ НАДВИШАВА !00%,КАТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЗНАЧИТЕЛНО СА ПОДБРИЛИ РЕЙТИНГА СИ *** ОТ бсп.ДА ОСТАВИМЕ гоце,БОЦЕ И ЧИНОВНИЧКАТА криСТАЛИНА/НЕВЯРВАЩИТЕ ВЕДНАГА РАЗБИРАТ СЛУГИНСКО-КОМУНОИДНИЯТ И ГЕНЕЗИС/.
45
10
 
11
 
! Отговори
МУТАНТ ОТ РАДИАЦИЯТА преди 13 години
Разбира се,че които са против строителството на АЕЦ Белене ще бъдат изкарани,че са "ЗА".Затова им се плаща на определени агенции.Важното е управляващите да си гушнат МИЛИОНИ долара комисионни/РУШВЕТИ/,а народа да го духа и да плаща за АЕЦ Беляне независимо ,че страната ни и в момента има излишък на ел. енергия и дори прави износ за съседни страни.
44
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
39 valkoАз съм от тоя край и ние искаме да се строи. Искаме работа, искаме пътища, които без съмнение ще се построят за АЕЦ-а.
43
1
 
4
 
! Отговори
@ преди 13 години
до 41Специализирания съд да осъди умниците олигарси дето са ги заровили в дупката.Да им конфискува откраднатото и всички ще са на печалба.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе да бутнем парламента,партийния дом ,мин .съвет да разчистим и ето терена за аец
41
1
 
13
 
! Отговори
nema преди 13 години
абе да излезнат и да кажат активите и пасивите от белене ? та да можем да преценим неда се джавкат по нета и телевизията
40
8
 
8
 
! Отговори
немо преди 13 години
Досега 1 милярд лева или повече при отказ от строителство 1 милярд компенсаций.Това пак от нашите данъци.Като се построи ще може да се изплати с годините иначе хвърляме 2 милярда лева на вятъра.
39
3
 
9
 
! Отговори
do 33 преди 13 години
ТО И БСП-ТО ДЕТ НА УПРАВЛЯВАШЕ БЕШЕ ПЪЛНА НАБУТАЦИЯ АМА НЕ ГО СПОМЕНАВАШ
38
7
 
7
 
! Отговори
valko преди 13 години
никой не пита живеещите около Белене дали са съгласни
37
1
 
9
 
! Отговори
миро преди 13 години
Нема такава нация-овце овце овце
36
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой *** иска да инвестира личните си пари в белене
35
2
 
10
 
! Отговори
аз преди 13 години
не я ли изчерпахме тази тема "белене" вече?!?!и да си чешеме езиците и пръстите,то вече е решено...ще се строи,и това е!даже Б.Б. лично ще среже лентата..а дали е изгодно?!?!то ще си покаже..ние така или иначе сме прецакани..
34
3
 
16
 
! Отговори
До 28 преди 13 години
Омръзна ми хора да говорят без да мислят. Естествено,че тока няма да падне. Но с една АЕЦ поскъпването му ще е първо по-малко,второ ще е по-плавно. Ако няма АЕЦ какво се получава-освен,че ще си плащаме таксите,производството на самия ток ще е по-скъпо. Да не говорим за възможността за износ на ток която е изключена без АЕЦ.
33
3
 
16
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Българските политици спечелиха първото място в традиционната класация на списание Forbes за най-некадърни политически представители в света. В жестоката надпревара за те са успели да се преборят с конкурентите си от Сомалия, КНДР, Нигерия... и Конго.
32
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЕЛЕНЕ Е ПЪЛНА НАБУТВАЦИЯ И МИНАВКА
31
7
 
14
 
! Отговори
Някой преди 13 години
Разбира се, че АЕЦ "Белене" ще има повече предимства за държавата, отколкото недостатъци - няма две мнения по въпроса.
30
7
 
11
 
! Отговори
до28 преди 13 години
Дяо 2020 ЕС ШЕ СЕ РАЗПАДНЕ И ЗА ТОВА АЕЦ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОСТРОЕНА
29
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПомнещМоже и по-стар от тебе да съм. Режим на тока имаше, защото много изнасяхме. Когато дойде Горбачов "отряза" брежневите дотацийки. Арабите ни отрязаха заради Възродителният процес. Щом си възрастен, сигурно помниш, че точно тогава за капак се заредиха наколко супер неплодородни за сел. стоп-во години. И се оказа, че само с износ на ток може да вържем бъджета. А сега? С износ но *** ли ще го вържем?
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до24Тя дискотеката и купоните бяха за да се проведе псевдо революцийката на другарите и за да ограбят и подложат на геноцид собствения си народ.Тогава и фабриките не бачкаха.От къде такава консумация?А сега нито фабрики има нито някаква промишленост.Още тогава цял тец бачкаше за турция и го плащаха на половината на което ние.
27
4
 
9
 
! Отговори
До 17 преди 13 години
Пич ти си много зле.Дори да се построи централата и дори да падне себестойността на тока той НИКОГА няма да поевтинее поради една много проста причина.От 2020 в *** ЕС всяка страна ще бъде принудена да огромни въглеродни и екотакси за нея и останалите централи.Това е колосална брадва върху потребителите понеже тия такси ще минимум 30% от цената на тока.Като към това прибавиш 20% ДДС и печалба на евентуалният концесионер на централата ще излезе какво излиза?!