Очаквано кабинетът "Борисов" оцеля при вота

Правителството подкрепиха 143 народни представители
Обновена: 26 юли 2011 22:40 | 26 юли 2011 19:48,
322
Очаквано кабинетът "Борисов" оцеля при вота
Снимка: БТА

В зала присъстваха 235 народни представители. От тях 143-ма защитиха кабинета „Борисов“ и гласуваха „против“, 91 гласуваха „за“ вота на недоверие, а 1 депутат се въздържа.

В групата на ДПС беше и Ахмед Доган, който се появи в Народното събрание, специално за гласуването.

Парламентарната група на партията обаче напусна залата веднага след като бяха обявени резултатите от гласуването на вота на недоверие и стана ясно, че кабинетът „Борисов“ оцеля.

Премиерът реши да ги последва, и да напусне залата от другата врата на залата, но пътят му препречи депутатът от левицата Михаил Миков, който го върна обратно на мястото му сред останалите министри от правителството на ГЕРБ.

Обидени от изказване на Искра Фидосова(ГЕРБ), групата на СДС – част от Синята коалиция, също напусна залата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
0
 
4
 
! Отговори
anonymous преди 13 години
Браво!Това е добра новина, макар че никой не се е съмнвявал.Само напред ГЕРБ!
288
0
 
2
 
! Отговори
L. преди 13 години
Ще оцелеят разбира се.Щеше да е нелогично най-успешното правителство на България за последните 20 години да падне....
287
1
 
4
 
! Отговори
сашо преди 13 години
ГЕРБ няма начин да загубят
286
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Така е това очаквахме всички ,Браво!
285
2
 
1
 
! Отговори
Нико преди 13 години
Беше ясно, че вотът няма да мине, но за опозицията важното беше да се наполитиканстват и да отчетат присъствието си в медиите. Лошото е, че затриха страшно много ценно време на министрите и Премиера, но пък хубавото е, че картите им паднаха и се разбра окончателно, че Станишев, Костов, Доган и Яне са едно.
284
2
 
2
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Резултата от този вот на недоверие беше очакван, защото беше поискан и неаргументиран и лишен от каквато и да е логика.
283
0
 
1
 
! Отговори
Мила преди 13 години
Разбира се, че се знаеше, че ще оцелее.
282
2
 
1
 
! Отговори
79мони преди 13 години
Дали ще има още такива безсмислени вотове??? Опозицията кога ще проумее ,че са безсилни пред Герб,каквото и да правят.
281
2
 
0
 
! Отговори
иван преди 13 години
Съвсем нормално беше да оцелее, защото опозицията колкото и да иска да свали кабинета, няма как да успее. Това беше най-добрия и очакван край. Силно се надявам да няма повече такива циркове.
280
2
 
6
 
! Отговори
Пламена /до 284/ преди 13 години
Абсолютно съм съгласна с теб,тези вотове на недоверие не са случайни.Засягат се множество интереси на "важни" особи и те искат да подлеят вода на сегашното правителство, както направиха и с това на царя...Жалките измети от БСП упорито искат властта отново-дадем ли я,тези 2 години от управлението на Борисов,отиват по дяволите!!!
279
2
 
1
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели, Със свръхлиберализма си Дянков бездейства и все повече прилича на Прасе което се ослушва в тиквите. - Облагане само на депутатските безотчетни пари не стига, защото в България ИМА ПАРИ за нормални заплати и пенсий, и за форсирано развитие на икономиката, без да се застрашава макрофинансовата стабилност? Много е просто... От СВРЪХЛИБЕРАЛЕН, трябва ВЕДНАГА да преминем към ДЕМОКРАТИЧЕН финансово-икономически модел:1. Производителността ни е 27%, а заплатите 17% от средноевропейските2. Брутния национален продукт е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са 20% от средноевропейските3. Събраният Данък печалба за миналата година е 2.2 милиарда..., значи декларираната печалбата е 22 милиарда... (а истинската е по-голяма, около 35 милиарда). Целият бюджет на държавата е 24 милиарда...!!! Следователно..., печалбите от ТРУД у нас, са фантастично високи, дори за представите на Американците, които междувременно на 2-ри август ФАЛИРАТ За да излезем от Американската криза с НОВИЯ БЮДЖЕТ ТРЯБВА:1. За инвестираната в България част от печалба данъка ДА СЕ НАМАЛИ на 5%...(за миналата година са реинвестирани само - 2 милиарда...)!2. За останалата печалба данък печалба ТРЯБВА да е 37.5% (колкото са удръжките и от работна заплата) и да се удържа при източника, а не зад граница - тогава в бюджета от тяхното инвестиране ще влизат поне още 10 милиарда, които сега се изнасят зад граница от честните частници!!!Защо да се увеличи точно данъка върху печалбата ли...? Защото неинвестираната печалба е ЛИЧЕН ДОХОД и трябва да се облага както и доходите и осигуровките на всички българи, а отделно от това, съгласно Чл.60 от Конституцията ни, таваните за облагане и осигуряване са ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ!!!Печалбата ТРЯБВА да се облага като личен доход и защото тя е направена за сметка на СЪЩОТО ТОВА общество, от позицията на ИКОНОМИЧЕСКИ ПО-СИЛНИЯ!!!
278
0
 
0
 
! Отговори
e преди 13 години
nagradite.bg/vote/KingK-4239.html
277
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Включи се в гражданската инициатива и гласувай вот на доверие на правителството н а ГЕРБ - gerb.me
276
1
 
8
 
! Отговори
Комет Никола преди 13 години
До 235не бъди много сигурен че са пътници.С такива опоненти Бойко може да си избута до живот.Хубав, лош, по добре той, отколкото да гледаме мазните мутри на социалисти и турци начело.Няма да бият с разлика но пак ще спечелят със сигурност.
275
3
 
3
 
! Отговори
Беше ясно преди 13 години
"Конструктивната опозиция" разиграва ,за да не свърши нещо полезно.....да има и с какво да се критикува.Но народа вижда кой как си изпълнява ангажимента към Държавата.
274
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много е готин, като го погледна и ме кара да се усмихвам...
273
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Керванът си върви, а гладните *** лаят, ли лаят.
272
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
P.S.TE TEPARVA 6TE SE RAZVIHRYAT
271
9
 
6
 
! Отговори
Детектифф преди 13 години
По-интересен ще е есенният вот.А дори и да удържат на него, то на следващите парламентарни избори ГЕРБ са 100 % пътници.
270
2
 
2
 
! Отговори
na 292 преди 13 години
raste bitovata prestapnost,kontrabandata i tya raste,WAOB6TE STOLETNICATA E MNOGO SEKSI I BARNE LI NE6TO W RACETE SI I TO RASTE,RASTE...ne pi6ete sre6tu bekapeto 6toto deseto...