Цветанов: Костов иска да разделя и владее

Мартин Димитров е подвластен на лидера на ДСБ, обяви министърът
Обновена: 29 юли 2011 11:27 | 29 юли 2011 11:26,
159
Цветанов: Костов иска да разделя и владее
Цветан Цветанов след гласуването на вота на недоверие в НС. 26 юли 2011 г. Снимка: БТА

Цветанов за вота

„В случая имаше една цел – персонални атаки към министъра на вътрешните работи, и то в сектор, в който от последните 20  г., като погледнем как се е развивал за последните 2 г., може би са постигнати най-големи успехи в борбата срещу организираната престъпност“.

Това напълно доказва, че вотът на недоверие е бил безсмислен, заяви вицепремиерът Цветан Цветанов пред БНТ.

„България е единствената държава от всички новоприети членки в ЕС, за която се въвежда механизъм за оценка в борбата срещу организираната престъпност.“

Има сигнали, заяви той, че през 2013 г. и този механизъм ще отпадне.„Смятам, че с двата доклада 2010 и 2011 с междинните и летните дават подобна тенденция“.

„Смятам, че доверието, което беше дадено със 143 гласа, дава много ясен знак къде се намира опозицията, а и самите политически формации се компрометираха с това, че се обединиха две диаметрално противоположни политически полета – дясното със „Синята коалиция“ и лявото – със БСП и ДПС“.

За „Атака“ и „Синята коалиция“

„В политиката трябва все пак да се придържаш към някакви принципи“, беше кратката реплика на Цветанов на въпроса за подкрепата на „Атака“ по време на вота.

„Мартин Димитров не може да взима сам решения. Той е подвластен на Иван Костов“, коментира Цветанов отношенията в „Синята коалиция“.

„Иван Костов е човекът, който искаше да разделя и да владее. И това искаше да го направи и със сегашния кабинет, когато декларираше при мен на четири очи едно, след това декларираше при други министри друго“.

„По същия начин процедира предполагам и във вътрешнополитически план в партията си и в „Синята коалиция“. Аз съм убеден, че членовете на СДС в много от случаите съжаляват за тази коалиция, защото СДС съм убеден, че може би щеше да постигне по-висок резултат 2009 г., ако бяха играли самостоятелно. Защото имаше подобни разговори от ДСБ и желанието им да участваме заедно – „Синята коалиция“ и ГЕРБ,  в мажоритарните вотове“.

Цветанов обясни, че според социологическите проучвания на ДСБ трите партии заедно са имали шансове да спечелят 18 мажоритарни вота, а ГЕРБ самостоятелно само – 5.

„Ние имахме друга социология, заяви министърът, и затова се явихме сами на изборите".

Създаването на ГЕРБ

Всички нови политически проекти винаги са се създавали от конкретна ситуация – началото на прехода, идването на Царя, даде примери Цветанов.

А при ГЕРБ не е така, заяви той.

Имаше такова желание сред гражданите „и след 2006 г. до лятото на 2009 г. ние имахме възможност да изградим реални структури и да спечелим вота, не от емоция“, обясни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
21
 
! Отговори
И.Й.КОСТОВ преди 13 години
....ЗАЩО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ МИ ВЯРВА ....?
113
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
костов може да му се иска ама няма как да стане
112
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nema nikakva logika w dumite na Cwetanow.no e vidno 4e tozi koito govori za razdeliane i podvlastie vsystnost prikazva za sebe si.razbiha RZS, Ataka i Doganite, sega se zahvastat sys sinite.mnogo umno, no nmea logika
111
2
 
24
 
! Отговори
Tzv tzv преди 13 години
Смятам, че доверието, което беше дадено със 143 гласа, дава много ясен знак къде се намира опозициятаГласовете са точно колкото АПАРТАМЕНТИТЕ МИ но последните ми 137 АПАРТАМЕНТА СА ПОСАНИ НА ДРУГИ ХОРА ФИРМ ................АААААААААААА НЕ СЪМ ВЕЧЕ ТАКЪВ БУДАЛА ...ААААААААААААА
110
3
 
33
 
! Отговори
до 99 преди 13 години
ГЕРБ завари държавата с лека настинка,която можеше да бъде излекувана много бързо.Поради некадърност обаче се стигна до ГРИП,след това до бронхопневмония,която вече става хронична.Ако не ти е ясно България вече навлиза в ДЕПРЕСИЯ,която е най-страшната икономическа болест и може да продължи цяло десетилетие.А през 97г. И.Костов завари държавата в КОМА.С компетентност я извади бързо от това състояние и върна НАДЕЖДАТА,която е фактор за мощен икономически разтеж.Историята вече доказа това....
109
2
 
18
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 13 години
Ми не може само ти да го правиш яяяяя!
108
1
 
35
 
! Отговори
КНК преди 13 години
Постепенно се избистря образа на Цветанов КАТО ТИПИЧЕН ЗДРАВ КОМУНИСТ. Върти суче все гледа да вкара интрига и разбие Синята коалиция.Това е така защото само те принципно и последователно му показват грешките и некомпетентността.Прилага принципа:"Разделяй и владей".Това негово агресивно поведение цели да прикрие безпомощноста му да направи реформи в МВР и да овладее борбата с престъпността.Досега стотици арестувани и толкова пуснати от съда,поради негодни доказателства.РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ.
107
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов е бита карта отдавна.А физкултурникът не става за нищо.Заглъхна истерията с убитата Яна.Бяха изказвания от Цв ЦВ какви ли не.Почти беше намерил виновникът.После го пуснаха.Нещата заглъхват, виновен няма да има.Или бездомникът ще изгърми, за да се замажат очите на хората.Така е, когато се изказва неподготвен.
106
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов е фалшив човек и политик,кариерист който не интересува от никой и нищо.
105
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов ликвидира спестяванията и пенсиите на хората!Краде като невидял чрез фирми и фондации, а сега 1 негови каруца последователи пишат простотии тук.
104
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Цветанов и ГЕРБ ,дано се преборите с мафията която наследихте.
103
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, на патладжана Костов пак му се правят пари от политика.Само че няма да стане защото никой не го иска.
102
3
 
20
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
TOI VE4E RAZCEPI SDS NO SEGA VLADEQT NEGO OT BSP I DPS.
101
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Цветанов, казано много точно.Задкулисните игри на Костов не са от вчера.Вече и народа вижда какви ги върти с опозицията.Явно не се е накрадил.
100
2
 
21
 
! Отговори
муню преди 13 години
*** и тъпата държава....БСП,ГЕРБ ,СДС,ДСБ,АТАКА,ЯНЕТУ......хвани единия -удари другия.....и все на нас в г.за
99
16
 
24
 
! Отговори
:) преди 13 години
Герб, посрещат една разбита държава без инфраструктура, окрадена по всички фронтове, без каквато и да е икономика и още всичко е в ръцете на бивши и настоящи представители. Не знам вие магическа пръчка ли очаквахте да извадят ? Цветанов бил имал 4-5 къщи, ами моя комшия е един *** съдия, но има над 20 регистрирани имота. Ясно е, че всички крадат, пробвайте се да видите, че има позитиви от това управление, въпреки че не са идеални, въпреки че и тези ще се нагушат с пари...
98
2
 
35
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
И ако ставаше дума за учител по физкултура, човек на Дс и пожарникар-шеф на отделения - няма проблем ..Пиете си , играете си карти, словоблудствате си ит.н. Проблемът е , че сте начело на България..успяхте много хора да излъжете, подведете,заблудите, че сте 'нещо"..Е , вижда се , че сте -НИЩО- едно посредствени тарикати, забогатяващи и напъващи се да се изявяват, пред простол'дието ..:))
97
11
 
20
 
! Отговори
До 80 преди 13 години
*** Не правителството дига тези цени... Да си забелязал да има нещо държавно ? Почти всичко е на концесия или изцяло в ръцете на *** и техните пионки. Не виждат ли, че това е единственото правителство (не казвам, че го харесвам), но тези поне се мъчат да разбият корупцията. Просто имаш отбор тренирани популисти от другата страна, които постоянно плюят управляващите. А на народът му е къса паметта, какви са Станишев, Доган, Царя, Костов.. Герб е по-малкото зло, тези поне имат идеи ..
96
5
 
42
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Мартин Димитров не може да взима сам решения. Той е подвластен на Иван Костов...:))))))).........Глей сега , Цв.::)).СДС и ДСБ са различни партии..Когато си решат - влизат или не - в коалиция..ТЕ си решават..Ти , обаче, и Рапона - сте в ЕДНА партия..От тази гледна точка-НЕ само си подвластен на Боко, ами си неговият ШУТ, подметало , чичероне или "второто' му - аз ..Нямаш думата за НИЩО-сам..Едната гулия-командва безропотно - втората гулия, т.е -ТЕБ..Заедно лъжете-мажете, връзвате заучени изречения, покривате си "славното" минало,бълвате куп празнословия и т.н.Умственият капацитет , ви е почти еднакъв0единият ВИФ , другият пожарната..Няма лошо , но сте НИ проблем,на цяла България ..Човек постепенно затъпява , като ви слуша-както едно време с Тошо..Това ни е проблема ::)))
95
11
 
22
 
! Отговори
До 88 преди 13 години
Другият пудел на Иван Костов е Найден Зелогорски - плевенския провален кмет.