Цветанов: Костов иска да разделя и владее

Мартин Димитров е подвластен на лидера на ДСБ, обяви министърът
Обновена: 29 юли 2011 11:27 | 29 юли 2011 11:26,
159
Цветанов: Костов иска да разделя и владее
Цветан Цветанов след гласуването на вота на недоверие в НС. 26 юли 2011 г. Снимка: БТА

Цветанов за вота

„В случая имаше една цел – персонални атаки към министъра на вътрешните работи, и то в сектор, в който от последните 20  г., като погледнем как се е развивал за последните 2 г., може би са постигнати най-големи успехи в борбата срещу организираната престъпност“.

Това напълно доказва, че вотът на недоверие е бил безсмислен, заяви вицепремиерът Цветан Цветанов пред БНТ.

„България е единствената държава от всички новоприети членки в ЕС, за която се въвежда механизъм за оценка в борбата срещу организираната престъпност.“

Има сигнали, заяви той, че през 2013 г. и този механизъм ще отпадне.„Смятам, че с двата доклада 2010 и 2011 с междинните и летните дават подобна тенденция“.

„Смятам, че доверието, което беше дадено със 143 гласа, дава много ясен знак къде се намира опозицията, а и самите политически формации се компрометираха с това, че се обединиха две диаметрално противоположни политически полета – дясното със „Синята коалиция“ и лявото – със БСП и ДПС“.

За „Атака“ и „Синята коалиция“

„В политиката трябва все пак да се придържаш към някакви принципи“, беше кратката реплика на Цветанов на въпроса за подкрепата на „Атака“ по време на вота.

„Мартин Димитров не може да взима сам решения. Той е подвластен на Иван Костов“, коментира Цветанов отношенията в „Синята коалиция“.

„Иван Костов е човекът, който искаше да разделя и да владее. И това искаше да го направи и със сегашния кабинет, когато декларираше при мен на четири очи едно, след това декларираше при други министри друго“.

„По същия начин процедира предполагам и във вътрешнополитически план в партията си и в „Синята коалиция“. Аз съм убеден, че членовете на СДС в много от случаите съжаляват за тази коалиция, защото СДС съм убеден, че може би щеше да постигне по-висок резултат 2009 г., ако бяха играли самостоятелно. Защото имаше подобни разговори от ДСБ и желанието им да участваме заедно – „Синята коалиция“ и ГЕРБ,  в мажоритарните вотове“.

Цветанов обясни, че според социологическите проучвания на ДСБ трите партии заедно са имали шансове да спечелят 18 мажоритарни вота, а ГЕРБ самостоятелно само – 5.

„Ние имахме друга социология, заяви министърът, и затова се явихме сами на изборите".

Създаването на ГЕРБ

Всички нови политически проекти винаги са се създавали от конкретна ситуация – началото на прехода, идването на Царя, даде примери Цветанов.

А при ГЕРБ не е така, заяви той.

Имаше такова желание сред гражданите „и след 2006 г. до лятото на 2009 г. ние имахме възможност да изградим реални структури и да спечелим вота, не от емоция“, обясни вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
16
 
35
 
! Отговори
антикомунист преди 13 години
Иван Костов е бита карта. Един от най-дискредитираните и пропаднали нагли типове в българската политика. Негови верни и безропотни протежета са Мартин Димитров и Зеленогорски(син на активен борец против фашизма и капитализма и партиен секретар на БКП), които без да питат членовете и симпатизантите на СДС, се подчиниха на Костов и се съюзиха с БКП-БСП и ДПС. Членовете на СДС са против ръководството на СДС и няма да гласуват за комунизма. СДС вече не съществува.
93
2
 
20
 
! Отговори
българин преди 13 години
Другото, както и да е, ама, защо бе, български червени тапири безбройни, сте турили 3 минуса на qqq 87, защо, а? Ами, защото за вас такива неща като идтина, учение и пр. са мръсни думи. Цялото ви свинско съществувание се върто около и ръководи отколо грабенето и плюскането. Ама, то вече се свършва, *** червени, с или без "друга социология", изплюскахте всичко и сега ще *** - вие, а не любимият ви Боко и любимата му Цветелинка.
92
1
 
25
 
! Отговори
Геновева преди 13 години
Оффф писна ми от *** коментари
91
0
 
30
 
! Отговори
българин преди 13 години
Изминаха не знам колко години вече от опита за управление на Иван Костов. НО, КОМУНИСТИТЕ (неговите, демек) НЕ ПРЕСТАВАТ ДА ГО ПЛЮЯТ. ВСЕ ТОЙ ИМ Е ВИНОВЕН, ЗАЩО ЛИ? Елементарно, Уотсън - 1) той има неблагоразумимето да покаже (до някъде и да каже), че няма как всички комунисти, С ЦЯЛОТО ИМ КОТИЛО, ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО да плюскат едновремедно на държавната софра, просто няма каквом 2) поради тая причина, ПОВЕЧЕТО български тапири (а те са мнооого, много!) само като чуят името му, яхват метлата.
90
8
 
24
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Че кой му обръща внимание на Командира? Аз не съм с къса памет.
89
2
 
39
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Да бе! Костов е виновен!А нали след Костов БоБо беше глав.сек. на МВР-то, бе!Що ги не разби -в зародиш, що ги не хвана!Що го не осъдихте тоя Костов! Трето правителство сте вече след неговото - кобурГорски с БоБо, Станиш-Догановата компилация, а сега ГЕРБ - по-католици и от папата...Шубе ви е от Костов - всички изброени! За това в хор го ругаете....До сега - Станишев ви беше виновен, но понеже яко зъглъзнахте, търсите оправдания все по-назад във времето! Май и Хан Аспарух ви е виновен.
88
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
М. Димитров е пудела на Костов!
87
6
 
34
 
! Отговори
qqq преди 13 години
Ако знаеше какво е социология, този *** учител по физическо нямаше как да каже "ние имахме друга социология". Всъщност има как - той е толкова необразован, че дърдоренето му е хаотичен сбор от думи. Що се отнася до социологията - тя е сложна и трудна наука, неподвластна на ограничени мафиотски мозъци. Ще видим какво ще стане на изборите наесен! Тогава ще им видим социологията на ГЕРБ. Те наистина ли не усещат истинското настроения на хората?
86
2
 
21
 
! Отговори
AHMET преди 13 години
DO 85...ME4TATA E HUBAVO NE6TO...
85
17
 
19
 
! Отговори
ДО факт преди 13 години
Всички се страхуват от Иван Костов, защото са наясно че ТОЙ връща Синята коалиция в БКП"Политическото махало" се връща в изходната си позиция и настъпва времето на старото ДС!
84
0
 
20
 
! Отговори
AHMET преди 13 години
DO 82..NA TEBE LI DA VYARVAM..AZ NYAMAM LI O4I DA VIJDAM REALNOSTA..NO TVOITE SIGORNO SA ZATVORENI
83
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ме интересува какво мисли тоя крадец за Костов.Но искам мутрите вън от властта.
82
7
 
25
 
! Отговори
хитлер до 79 преди 13 години
ти си кон с капак който вярва на борисов
81
11
 
30
 
! Отговори
ЦВЕТАНОВ преди 13 години
Този човек е лицето на Организираната Престъпност в България !Всичко което се случва е с негово знание и "благословия'Не вярвам на ГЕРБ ! Те са Проект с дълготрайни неблагоприятни последици за България !Лошото е че и останалите са същите !
80
4
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ей гербаджии защо не обясните на народа как петрола само за един ден е паднал с близо 5 долара за барел а вие заедно с дянков предателя и крадеца и златев мръсника крадете народа като постоянно вдигате цената на бензина .да не говорим че няма държава в света където дизела да е по-скъп от бензина.махайте се крадци .подавайте си оставките.
79
10
 
24
 
! Отговори
AHMET преди 13 години
IMA O6TE KONE S KAPATSI KOITO VYARVAT NA IVAN KOSTOV..
78
4
 
31
 
! Отговори
До 76 преди 13 години
Цветанов не може да се нарече анализатор, той просто е ... аналист.
77
7
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
цецо крадецо в затвора .прости мутри и физкултурници без грам акъл пък говорят.
76
6
 
30
 
! Отговори
... преди 13 години
Цветонов не може да се нарече анализатор, той просто не знае какво означава анализ.
75
13
 
27
 
! Отговори
Факт! преди 13 години
Всички се страхуват от Иван Костов, защото са наясно че ТОЙ връща Синята коалиция в българската политика!"Политическото махало" се връща в изходната си позиция и настъпва времето на старото СДС!