КНСБ и "Подкрепа" се стягат за протест на 30 ноември

Синдикатите излизат от тристранката
Обновена: 20 ное 2011 14:23 | 20 ное 2011 14:23,
196
КНСБ и "Подкрепа" се стягат за протест на 30 ноември
Снимка: архив, Булфото

КНСБ и КТ "Подкрепа" организират протестно шествие на 30 ноември. Митингът ще е пред парламента, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Освен това двата синдиката излизат от Националния съвет за тристранно сътрудничество и няма да участват в заседанията, докато няма смислен диалог.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев съобщи, че започва подписка в цялата страна за готовността за национална еднодневна стачка.

Причините за протестите са нарушаването на споразумението между синдикати и правителство от преди година, социален диалог без съдържание, опитът да се отнеме добавката "клас" за прослужено време, както и предложението за увеличение на възрастта за пенсиониране.

Синдикатите ще изпратят писмо на премиера Бойко Борисов за напускането на Националния съвет по тристранно сътрудничество и ще поискат среща с него. Ръководствата на синдикатите заявиха, че ще имат среща с парламентарната група на ГЕРБ на 22 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още по темата: протестКНСБКТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
0
 
3
 
! Отговори
до 164 преди 12 години
Не е добра идея. Инертен народ сме, ***. Поне да използваме енергията, на повче явно не сме способни. Пък то тръгне ли веднъж...
163
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ИМ ВЯРВАМ! Помните ли как се заканваха преди, но видяха, че не могат да изведат хората на улиците и се отказаха, като се оправдаха с подписано споразумение с правителството. В други държави правителството би паднало, но тук те не са в основата на този проект. Същото се отнася и до опозицията - онази, която се определя като дясна не е в състояние нищо да организира, защото ще се види, че членовете са само народните им представители. Горко ни!
162
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямаме друг избор освен да излезем по площадите,крайно време е.
161
5
 
6
 
! Отговори
Изрод Дянков преди 12 години
А с парите от пенсионния фонд ще строим магистрали, като изпълнител ще бъде холдинг "Пътища" на Васил Божков - Черепа, че той ни даде бая пари за изборите и сега трябва да си ги избие.
160
3
 
8
 
! Отговори
Изрод Дянков преди 12 години
Защо ще стачкувате бе, ***? Като можехте да ме уволните преди 20 дена. Гласувахте за Бойко, за да не се върнели комунистите на власт. Че ние в ГЕРБ сме по-големи комунисти от БСП бе! Задниците ни са по-червени от тези на маймуните в зоопарка ! На мене татко ми е преподавател по история на КПСС , а аз учих в чужбина на разноски на фондация "Людмила Живкова". Смешници, ще ми стачкувате! Ще направя да се пенсинирате на 75 години.
159
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Палячовци са КНСБ и Подкрепа. Направо смешен плач. На кой му е потрябвало мизерната пенсия, вместо още една година да взема 3-пъти повече. Ако е болен и сега и винаги от най различна възраст са се пенсионирвали по болест.
158
0
 
0
 
! Отговори
beerES преди 12 години
до 164 супер аз съм за
157
0
 
9
 
! Отговори
beerES преди 12 години
DR.Тренчев Вие ,какво направихте през тези 20 гд.
156
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тези които призовават "да излезем" Да, да излезем. Да размътим водата та да изплуват отгоре нови ***. Веднъж вече го правихме . Не мерси. Предпочитам да се оправям сам. Терминал 2 е един от вариантите
155
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борисов твърди, че възрастните хора са гласували за него заради бъдещето на внуците си. Какво бъдеще ? Тези *** ще съсипят цялата пенсионна система до края на мандата си, която и без това се клати. На 30 съм, ще гласувам против ГЕРБ на следващите избори заради настоящето на родителите си. Подиграват се с тях повече от 20 години вече !!! Всички на стачка, нямаме избор просто !
154
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво ли ще е ако направим стачка против...синдикатите?
153
5
 
10
 
! Отговори
свят преди 12 години
КЪДЕ БЯХА ТЕЗИ СИНДИКАТИ КОГАТО ПРОТЕСТИРАТ ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ... АМА СЕГА СЕ СЕТИХА ЗА СТАЧКА ЗАЩОТО РЕФОРМАТА ЩЕ УДРЯ ПО ДЖОБА НА НАЧАЛНИЦИТЕ КОИТО ДО ПЕНСИОНА ВЪЗРАСТ СИ КЛАТЯТ КРАКАТА....БРАВО..НА..БОЙКО..
152
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
помните ли какво постигна ''сила '' (бсп ),срещу цените на бензина е сега и синдикатите (бсп ) ще постигнат същото
151
0
 
0
 
! Отговори
Попова преди 12 години
Браво на 150, имаме мислещи хора, но те са извън управляващите
150
0
 
10
 
! Отговори
ПОПОВА преди 12 години
Искам да Ви предложа начини при среща със правителството за излизане на ситуацията в която се намираме 1.Да се въведе таблицата за подоходно облагане от..... до... 1000.00 дод,от....до... 2000.00,така хората с нисък доход няма да бъде облаган,а другите ще внасят по-голям ДОД.2.Да се въведе начисляване и внасяне на осигуровки и при държавните служители и така няма да се налага финансиране на НОИ.3.Оставете пенсионната възраст да се увеличава постепенно, както е прието.Така, който се чувства, че може да работи, да работи, а който не -да не работи.Не трябва и след като се пенсионират, да работят на същото работно място, а да се освободи мястото за млад човек.Желая Ви успех!
149
1
 
8
 
! Отговори
до ЦЕЦО преди 12 години
Право казваш да излезем като Гърците, ама не ни държи да излезем. Плашатна че ще станем като Гърция. Аз бих желал да бъдем като тях, защото и още 22 год. да минат пак няма да ги стигнем, а не да ми казват че е много лошо в Гърция. Мога само да кажа БРАВО НА ГЪРЦИТЕ. А ние сме не народ а ***, такъв народ като нашия не е за съжаляване, заслужаваме си всяко тегло. Каквито са управниците, такъв е и народа, затова трябва да се сърдим единствено на себеси защото сме част от този народ.
148
1
 
6
 
! Отговори
каква стачка бе преди 12 години
Тоз народ е страхлив, кой ще излезе, всеки чака някой друг да го стори, но май истинските българи вече ги няма, останаха сама кекави славяни и мангосари. Май някой каквото искаха го постигнаха, политиката е такава, колкото повече безработни и необразовани толкова по-добре, така лесно се командват. Обществото ни е болно, никога не е задружно, я вижте Гърци, Французи и др. как тяхното общество е единно и излизат на улицата. А ние вместо да ги поткрепями ги освиркваме.
147
3
 
4
 
! Отговори
afrodita преди 12 години
Бих искала да Ви целуна ръцете мили Пламене и Вас-Константин Тренчев .затова че помислихте за нас-нашият набор-1952-най-ощетеният във всяко едно отношение.Когато-през 1990г бяхме отстранени от работа-затова че вече бяхме стари никой никъде не ни искаше ,поради същата причина. А сега сме млади за пенсия.Мога само да благодаря,че ви има.Да сте живи и здрави.
146
3
 
8
 
! Отговори
всички на протест преди 12 години
Протеста трябва да е национален, народа трябва да излезе и да си каже думата. Стига тоз народ, да е мачкан, лъган и в продължение на 22 год. политиците извършват геноцид на българския народ. Чашата преля с тая тяха пенсионна реформа, а нали Борисов каза че България отдавна сме свършили с тази реформа за вдигане на възраста, а сега какво стана...май ще трябва да се работи докато умрем от работа и на гробищата. Но проблема не е един, къде ще работят тези хора, това никой не ти обиснява.
145
0
 
0
 
! Отговори
sole преди 12 години
bravo na 147