Роми и гейове - нежелани за работа в BG

Младежи и възрастни хора не са предпочитани за служители
Обновена: 13 яну 2012 21:06 | 13 яну 2012 21:06,
220
Роми и гейове - нежелани за работа в BG
Снимка: архив, Булфото

80% от хората смятат, че на пазара на труда у нас няма равни възможности. Това сочат резултатите от проучване за достъпа до трудовия пазар, обяви на пресконференция в социалното министерство Боян Захариев, програмен директор на Институт "Отворено общество".

Проучването е направено сред 1000 респонденти от страната през миналата година и е част от проекта "Равенството - път към прогрес".

Според 80% от запитаните физическите увреждания затрудняват намирането на работа. Според 40 на сто от запитаните сексуалната ориентация е пречка, почти 60% са на мнение, че проблем е етническата принадлежност.

Ако имаха магазин, 32% от хората не биха наели на работа роми, 25,5 на сто - хомосексуалисти, 17,9 - бременни жени, а 11,4 на сто -  хора с физическо увреждане.

Само 23% от анкетираните биха се съгласили да имат ръководител от ромски произход. 10% от запитаните биха се съгласили те или децата им да сключат брак с човек от ромски произход.

36% от запитаните са на мнение, че полът създава условия за неравен достъп до пазара на труда. 

"Дискриминирани са по-уязвимите - жените, макар да не е съвсем сигурно, че всички респонденти са имали предвид именно слабия пол", коментира Захариев.

Най-трудно работа си намират хората в предпенсионна възраст, младите хора на възраст 15-18 години също не са предпочитани за служители.

Резултатите от изследването показват още, че в ролята си на работодател хората биха наемали най-често момичета между 18 и 25 години.

Населението ни продължава да остарява, стана ясно още на пресконференцията.

По данни на НСИ делът на населението на възраст над 65 години се е увеличил от 16.8% през 2001г. на 18.5% през 2011г. В същото време през 2001 г. лицата под 15-годишна възраст са били 15.3% от населението в страната, докато през 2011 г. техният дял намалява на 13.2%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
е кажи кой е града?
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само 23% от анкетираните биха се съгласили да имат ръководител от ромски произход. 10% от запитаните биха се съгласили те или децата им да сключат брак с човек от ромски произход.ЛЪЖА !!!
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да няма липса на етнически и други дискриминации най-правилното и съществено нещо което трябва да бъде приложено за всички роми и децата им както и всички обратни и всякакви такива да бъдат мотивирани да правят и да създават поколения за да си осигурят по висока численост след което да се насочат към Европа - и да колонизират Белгия или Холандия и да създават там и да творят там и да се доказват там и да прославят България ,ако случайно нещо се обърка с интеграцията тук .
24
0
 
6
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
кй е този град?
23
4
 
14
 
! Отговори
Антон преди 12 години
аз съм гей и донякъде разбирам хората, които не ни обичат и имат нещо против нас- все пакразличното независимо какво е се отхвърля. Но съм от другата страна и все пак трябва да се оправям и да живея, затова избрах да живея в едно по-развито и цивилизовано общество, затова преди 5 години емигрирах в Холандия и тук ми е супер!
22
1
 
5
 
! Отговори
bate boiko преди 12 години
aBe tuka gledam edin *** pi6e 4e e zavar6il evropeiski komunakcii i mejdunarno pravo po tova koeto e napisal mai naistina e dosta kompetenten,jalko cigan4eto si go biva i mislq,4e e pravo,no evala 4e ima takiva *** kato nego gramotni i inteligentni
21
8
 
12
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Абе как ще дават работа на *** тия луди ли са. *** трябва да се изолират и да се забрани със закон да работят. Да имаш колеги *** - ужас! Или шеф да ти стани *** не може да бъде, българите сме по-горни, не трябва да се смесваме камо ли *** да е шеф. Това може да го измислят само еничерите либерасти които се водят по ЕС да интегрират и кфалифицират *** да вземат работните места на българите! Никаква интеграция и работа за ***, то за чистите българи няма работа какво остава на *** да се дава работа!
20
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
za6to ne ste saglasni s nomer 34 naplano e prav,no vie qvno ste rasisti i ne cenite ka4estvata u horata tova pokazva 4e ste mn prosti i glupavi ne ndodqlani hora be razum i moralnost
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тъжното е , че и нормални млади хора не ги наемат на работа понеже на всички що-годе добре платени позиции търсят опитни хора,хора със стаж и не се дава никакъв шанс на младото поколение да се докаже. По тази причина те масово започват да работят като бармани, сервитутки - с една дума влизат в блатото откъдето някой не успяват да излязат после цял живот. А опитния с добрата работа след това нагажда някой негов човек на неговата позиция и така. Затова далече от *** БГ.Тук нямаш ли връзки..
18
13
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
*** съм преди две години съм завършил Европейски комуникации и магистратура в Лондон международно право,но се питам защо ли се старах толкова много,шансовете са ми нулеви,според моите виждания е несправедливо,човек да бъде дискриминиран по този начин,след като има нужните качества и капацитет за дадена длъжност!
17
3
 
19
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Те гейовете дори са по-удачни за стилисти и разни други измислени професии, но къде се е чуло и видяло ром да работи?
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са глупости.Проучване създадено да нагнетява изкуствено напрежение.Най вероятно резултатите са измислени и спонсорирани от някое движение за защита на хомосексуалистите и ***.Кой би имал нещо против *** стига да са облечени нормално и да се държат човешки и като другите?Кой би имал нещо против хомосексуалистите стига да не правят секс на обществени места и пред малки деца?Просто се опитват да си прокарат закони според които ще е незаконо да не си гей,лесбийка или *** това е.
15
3
 
11
 
! Отговори
МИНАВАЩ преди 12 години
Това вече е наглост - не само че не мога да кажа че мразя *** и *** , но тезе ме карат да ги обичам и да ги храня ....
14
4
 
9
 
! Отговори
сергей станишев преди 12 години
трябват ми 7 рома и 12 гея за работа - спешно!!!sergeymunistgeylove.ru
13
2
 
17
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Чудно - защо никой не отказва да наеме на работа арменец или евреин? Даже ако имаш магазин и ти кандидатстват евреин и Българин, няма ли да се изкушиш да вземеш представителя на малцинството, прочуло се по цял свят с вроденият си гений в печеленето на пари? Трябва да се чувстваме виновни, че на евреините в кръвта им е търговията, а на гнусните *** - кражбата, ли?
12
10
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Аз съм ром!..Завършил съм криминалистика във град Варна,но не мога да си намеря работа,заради произхода си.
11
6
 
31
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ха-ха-ха - ще наемеш "ром" на работа в магазина си, ще го оставиш за 10 минути и като се върнеш, нито него ще намериш, нито стоката си... как можеш да сложиш генетичен крадец в дюкяна си? Кой ЛУД ще направи такова нещо?И кой нормален човек ще се съгласи дъщеря му да доведе *** в къщи? - Ами че това е содомия !!! *** да ти е шеф, то само по себе си е тредно - за да стане някой началник на нещо, му трябва поне малко интелигентност и елементарна грамотност... малко трудно за ***...
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе но за нормалните ора нема, ние за циганиете и *** ще дирим.
9
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Роми и гейове - нежелани за работа в BG" Ми добре тогава. Ами що не ги доведете при нас в Чехия или ги закарайте в Унгария (още по-добре)! Кво ще стане? РАБОТА ли- НИКОГА!!! Забрави! Ама освен това има и много СТАБИЛНИ неонацистки организации дето си правят паради всеки месец. Онея лудите скинари хванат ли *** го трепят с шутове в главата и полицията седи и гледа. не МОЖЕШ да видш *** по улицата на 20 април (рожденна дата на Хитлер)! ИСТИНАТА Е ЕДНА- БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ СА РАЙ ЗА ***!
8
1
 
15
 
! Отговори
bg преди 12 години
Турция вдига общежития в Пловдив, София и Варна за свои студентиОбщежития за турски студенти започва да строи Анкара у нас. Вече има заявено инвестиционно намерение пред пловдивската община, съобщи зам.-кметът Димитър Кацарски. На първо време е поискан терен от 4 дка, каза той.Молбата е внесена от турска фирма. "Задължително ще обявим конкурс",

Спонсорирани публикации