С "Мафия" започна избора на ръководство на адвокатите

Общото събрание на адвокатите започна със скандал
Обновена: 25 фев 2012 13:50 | 25 фев 2012 13:40,
43
С "Мафия" започна  избора на ръководство на адвокатите
Мандатът на Даниела Доковска изтича. Снимка: Архив Булфото

С възгласи "Мафия" и със скандал в столицата започна Общото събрание на адвокатите от страната, което днес и утре ще избира висши органи на адвокатурата, предаде БТА.

Декларация от Асоциацията "Адвокати за промяна", с която се иска отлагане на избора, стана причина за размяна на реплики.

Организацията твърди, че защитава правата на 4935 софийски адвокати и иска отсрочка с два месеца. Твърди, че с решението, с което не се допускат като делегати столични адвокати, е прецедент и застрашава интереси.

Това обаче е невъзможно, защото по закон Общото събрание заседава в последната събота и неделя на февруари, обясни пред форума Емилия Недева от пловдивската адвокатска колегия. Подкрепи я и председателят на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска, чийто мандат изтича.

Така се стигна до освирквания в залата, след които софийски адвокати демонстративно напуснаха залата. Отказаха да изслушат и отчета за миналата година.До напрегнатата ситуация, предполагаща скандал, се стигна, след като стана ясно, че адвокати от София няма да могат да участват в избирането на ръководство на Висшия адвокатски съвет вследствие на касирането на избора за делегати на Софийската адвокатска колегия.

Според официалната статистика софийските адвокати са около 40 на сто от адвокатите в страната. Така около 120-те адвокати, които трябваше да представляват софийската адвокатска колегия в Общото събрание, днес останаха със статут на гости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Гълъб преди 12 години
До 26/Сокол:..по-добре по сценария на т.нар "акция на Джержински на ж.п.гарата.."
31
0
 
5
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
Прави са хората,че ни мразят.Да се погледнем.Измамник до измамник.2/3 не си плащат вноските,укриват доходи/станали сме пословично смешни с деклариране оборот до 10000 лв годишно./Почти никаква професионална подготовка и познания.От друга страна необяснимо горделиво и просташко поведение и отношение към хората.Имитация на работа.И си мислите,че това не се вижда от обществото.ЛЪЖЕТЕ СЕ.нА СВОБОДНА ПРОФЕСИЯ,А П-Е-Н-С-И-О-Н-Е-Р-С-К-А.
30
1
 
11
 
! Отговори
Жорко преди 12 години
на всички нормални граждани - тоест тези които всеки ден отиват на работа, бачкат цял живот и с парите които изкарат криво-ляво събират за някоя гарсонерка или двустаен. които са честни и си плащат тока, водата, данъците. на всички тях им пожелавам да не им се налага да се съдят за нищо.защото цялата тая пасмина - ченгета, прокурори, адвокати и съдии е долна и гнусна. над 90% са *** които гледат как да изсмучат кръвчицата на хората..
29
2
 
16
 
! Отговори
потърпевш преди 12 години
Какви адвокати.Голяма част от тях са завършили в Симеоново и са чеда на БКП.Чии интереси мислите,че ще защитават?Голяма част от тях станаха нотариуси.Чии полузаконни и незаконни имоти узакониха?Друга част от адвокатите не си върпат работата и правят такива упражнения,че да ти изсмучат колкото може повече пари.Трета част работят за ответника,ако им даде кеш.Четвъртата част не са си научили урока и губят дела.Пета част се запознават с делото в последния момент.
28
1
 
13
 
! Отговори
Габи преди 12 години
С викове "Мафия" започна отчетно-изборното Общо събрание на адвокатите. Ами те най-добре знаят какви са и какво представляват..
27
1
 
12
 
! Отговори
Юрист преди 12 години
Софийските адвокати вече дадоха мнение за ръководството на ВАС в лицето на мадам Доковска, надавайки възгласи "Мафия!". Имайки впредвид,че човек се познава по приятелите си, а адвокатите, особено опитните, са първи приятели със съдиите, както и поговорката ,че с какъвто се събереш, такъв ще станеш, мисля, че става ясно какво представляват немалка част от съдиите. И сетне г-жа Мирослава Тодорова се иска да съди министъра на ВР за клевета! Боже, прибери си вересиите!
26
2
 
8
 
! Отговори
ТАЗИ НА СНИМКАТА.. преди 12 години
...ОСИГУРИ , СПОКОЙНО ИЗМЪКВАНЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ---НА ПРАВЕШКИЯ *** , И ЦЕЛИЯ НЕГОВ ПРЕСТЪПЕН ,КОМУНИСТИЧЕСКИ РОДОВ КЛАН , НА "ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ" !ТАКА--- СЕ ОСИГУРЯВА ЗАКОНОВА ЗАЩИТА НА "ЧЕРЕВНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ" И ЕКСПРОПРИАТОРИ НА ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ СРЕДСТВА!ВРЕМЕ Е.....ДА СИ ГИ ВЪРНЕМ , БЪЛГАРИ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
2
 
9
 
! Отговори
...ИЗНАСЯЙТЕ ДАННИ.. преди 12 години
...И ЗА ТУРСКО-ЧЕРВЕНАТА-СИНЯ МАФИЯ---ЗАЩОТО ,ТЯ Е ТАЗИ НА КОЯТО СЕ КРЕПИ , ДНЕШНИЯ "СОЦ-***", В БЪЛГАРИЯ---ОРГАНИЗИРАН , СЪВСЕМ ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ!!!В БЪЛГАРИЯ , ВИНАГИ ЩЕ ИМА КРИЗА... ---ДОКАТО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ, ОРГАНИЗИРА "МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ" ОТ БОГАТИ ОЛИГАРСИ---ДНЕШНИТЕ ДЕЧИЦА НА БИВШИТЕ ВЕЛМОЖИ ОТ ЦК,на БКП/дс !ЗАТОВА ИМ БЯХА НУЖНИ---20 г.ПРЕХОД.....ЗА ДА ОГРАБЯТ ТОТАЛНО ДЪРЖАВАТА В СЪСТОЯНИЕ.. НА "ПРЕСТЪПНО БЕЗЗАКОНИЕ"!!ВСИЧКИ ТЕЗИ АДВОКАТИ И Т.Н."СЪДЕБНА СИСТЕМА"-ОСИГУРИХА ТОВА.
24
1
 
6
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Общо взето тнакива като 29 са типичните представители на байганьовщината - ама как ще отида аз да се доверя, че той ще ме измами, бе. Ще ми бръкне в муските, ай сиктир! И така, поколения след поколения българите са се превърнали в подозрителни на дребно и мрънкащи същества, напълно неспособни да се преборят за правата и интересите си. Гледат някой да не им бръкне в джоба, а не забелязват, че джоба им отдавна е скъсан.
23
2
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
29, говориш пълни и абсолютни глупости, почерпени от традиционния негативизъм на стоящия и нищонеправещ за защита на своите права българин. Точно трудовоправните спорове са най-лесни и незаконните уволнения падат най-бързо в съда. Само учителите уволнявани неправовомерно от директори-*** и след това върнати от съда на работа са сигурно повече от действащата ни армия в момента.Но,водени от твоя съвет да не "затънат",те би трябвало да си стоят в къщи и да подсмърчат безработни...
22
4
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
Адвокатският занаят е като на всички други занаятчии.... трябва да има печалба иначе не е рентабилен. Целта оправдава средствата!!!
21
3
 
10
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Така хубаво са се били събрали всички, трябваше да отидат 2-3 отряда Спец-части и да арестуват всички - все има за какво, мошеническа ***:))
20
6
 
6
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Добре де, утре като ви уволнят от работа неправомерно, към кого ще се обърнете - към филанкишията ли? И тогава ли ще викате "убий адвокат - спаси дете" или ще търтите с 100 км в час до някой адвокат, за да не ви стои гладно собственото дете? А ако някой ви завлече с пари и не си изпълни договора?Или просто се възползвате от поредната екстра на медиите-дайте вкупом да си излеем гнева срещу някое съсловие/утре за лекарите,после таксиметровите,***/, докато горе продължават да ни мачкат
19
6
 
25
 
! Отговори
123 преди 12 години
адвокат в България е *** дума!!!!!!Същото важи и за жалките журналисти-комунистически писарушки - всички са изкривено съзнание!!!
18
7
 
26
 
! Отговори
неразбиращ преди 12 години
Убий адвокат-спаси дете!!
17
3
 
36
 
! Отговори
хахахаааа преди 12 години
Софийските адвокати са мафиотска структора..за тях трябва раследване и на Спец.съд!!!
16
1
 
9
 
! Отговори
DO 14 преди 12 години
А ЗАЩО -----22Г.ПРЕХОД ?
15
2
 
36
 
! Отговори
Някой преди 12 години
Мафия... то цялата държава си е мафия. Снощи бях на една механа във Варна и ми направи впечатление един човек, който беше на 2 маси от нас. По едно време певеца в заведението отиде при него за да му попее (да изкара и той някой лев) и онзи му взе микрофона и извика на него "Да живее корупцията!". Заинтересувах се кой е този човек, и се оказа, че е някакъв доста известен нотариус в града. Цяла вечер след това певеца го поздравяваше с този израз "Да живее корупцията!"... е*ати държавата...
14
15
 
5
 
! Отговори
мда преди 12 години
15, какво общо има Адвокатската колегия със съдебната система? Знаеш ли какво е Съдебна система изобщо?
13
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
И ТАМ СА ЕДНИ НАВЪРЗАНИ АДВОКАТСКИ МАФИОТСКИ СТРУКТОРИ ..КАКТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО В ТАЗИ ДЪРЖАВА...задинахме мафията в Италия..ша са опрайм някой ден ама не се знае кога