С "Мафия" започна избора на ръководство на адвокатите

Общото събрание на адвокатите започна със скандал
Обновена: 25 фев 2012 13:50 | 25 фев 2012 13:40,
43
С "Мафия" започна  избора на ръководство на адвокатите
Мандатът на Даниела Доковска изтича. Снимка: Архив Булфото

С възгласи "Мафия" и със скандал в столицата започна Общото събрание на адвокатите от страната, което днес и утре ще избира висши органи на адвокатурата, предаде БТА.

Декларация от Асоциацията "Адвокати за промяна", с която се иска отлагане на избора, стана причина за размяна на реплики.

Организацията твърди, че защитава правата на 4935 софийски адвокати и иска отсрочка с два месеца. Твърди, че с решението, с което не се допускат като делегати столични адвокати, е прецедент и застрашава интереси.

Това обаче е невъзможно, защото по закон Общото събрание заседава в последната събота и неделя на февруари, обясни пред форума Емилия Недева от пловдивската адвокатска колегия. Подкрепи я и председателят на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска, чийто мандат изтича.

Така се стигна до освирквания в залата, след които софийски адвокати демонстративно напуснаха залата. Отказаха да изслушат и отчета за миналата година.До напрегнатата ситуация, предполагаща скандал, се стигна, след като стана ясно, че адвокати от София няма да могат да участват в избирането на ръководство на Висшия адвокатски съвет вследствие на касирането на избора за делегати на Софийската адвокатска колегия.

Според официалната статистика софийските адвокати са около 40 на сто от адвокатите в страната. Така около 120-те адвокати, които трябваше да представляват софийската адвокатска колегия в Общото събрание, днес останаха със статут на гости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
7
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
П О З Д Р А В Л Е Н И Я!!!!! Много точно, кратко и ясно, чистата истина с малко думи :)))))))
11
12
 
28
 
! Отговори
ЕТО ГИ.... преди 12 години
...ТОВА СА КАДРИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ----НА КОЯТО СЕ КРЕПИ ЦЕЛИЯ "СОЦ-***" НА БЪЛГАРИЯ!!!"СЪДЕБНАТА СИСТЕМА" ----ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ БОЕН ОКОП НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ....ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО СТАТУКВО ....В "СОЦ-***"---ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ!?!!!!
10
7
 
6
 
! Отговори
мда преди 12 години
8, ако хората си решавахте проблемите цивилизовано, нямаше да има нужда да се обръщате към адвокати...от друга страна никой не ви задължава да ползвате адвокати - може и сами да плредирате в съда;)9 - хайде сега кажи колко време е просъществувало помпозното творение на Филип и Александър Мак. и колко време - Атинската държава и сам ще си отговориш на въпроса кой политически модел и по-жизнения.
9
0
 
10
 
! Отговори
бай Хой преди 12 години
Тия защо не са поканили всички клошари ,а само част от тях!?
8
3
 
25
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Кантората на тази клошарка обслужва най-големите мафиоти в Б-я
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
advokat ,pop sadia prokyror lihvar evrein na klona vajeto i v qmata.
6
4
 
5
 
! Отговори
KR. преди 12 години
razbira se che chrez MAFIIA se izbira rakovodstvoto na advokatite-inache shte hvarkat *** MIRIZLIVI OT VZRIVENI ADVOKATI-MAFIIATA NE PROSHTAVA- tova e KOZA NOSTRA - DO KOGA DA VI NAPOMNIIAM CHE JIVEETE V BATAKA I NIKOGA AMA NIKOGA NIAMA DA IZLEZETE OT NEGO ZASHTOTO VIE STE OVCETE VIE STE MARSHATA VIE STE BEZMOZACHNITE NA TIAH IM TRIABVAT TOCHNO TAKIVA KATO VAS DA GLASUVATE DA SI GI PREIZBIRATE I PAK I PAK,I PAK,I PAK
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 338 пр.хр. се състояла битката при Херонея, между македонската армия, водена от Филип II и тази на обединените армии на Гърция ( в коалицията срещу Македония участвали Атина и Тива). Битката завършила с категорична победа на македонците. Гърция била подчинена на Македония и едно от първите неща, които Филип направил е да заточи всички атински адвокати в една далечна колония около днешен Ямбол. Чудно, защо ли го е направил???
4
1
 
37
 
! Отговори
дт преди 12 години
На стената в известна адвокатска кантора със сто годишни традиции виси картина, която най-точно отразява същността на адвокатската професия. Сюжетът на картината е следния: Двама мъже спорят, на кого принадлежи една крава. Единият я е хванал за рогата, другият за опашката и дърпат в различни посоки, а адвокатът през това време спокойно дои кравата..
3
0
 
26
 
! Отговори
mafiozo преди 12 години
Доковска наистина създаде МАФИЯ.
2
2
 
23
 
! Отговори
САМО В Бг преди 12 години
ТОВА СА "КАДРИТЕ НА Бг ПРЕХОДА ----22",....КАЛИНКА ДО КАЛИНКА !----ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ-----22г.........САМО В Бг!
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крадци и мошеници!