Бойко Найденов: Намерена е плът, която потвърждава най-лошото

Фокусът на печата отново е експлозията в складовете за боеприпаси
Обновена: 8 юни 2012 07:03 | 8 юни 2012 06:58, Петя Славова
151
Бойко Найденов: Намерена е плът, която потвърждава най-лошото
Снимка: Булфото

"В близост до кратера на мястото на взривения цех е намерен GSM. GSM означава, че са нарушени процедурите. Това заяви министъра на отбраната Аню Ангелов, цитиран от в. „Българска Армия” - Явно е, че са нарушени и самите процедури при манипулация с този снаряд, в резултат на който е възникнал взривът. Явно е според нашите експерти, че силата на взрива е с 10 т тротил еквивалент в самия цех. Това означава, че освен дейностите по утилизация, там са били складирани и други боеприпаси, което е в крещящо нарушение със съответните правила за съхранение на боеприпасите."

Отново във фокуса на печатните издания на 8 юни е експлозията в складовете за боеприпаси край стралджанското село Лозенец.

Според „Труд” в момента МВР и Министерството на отбраната си подават топката по въпроса кой носи отговорност за взривовете.

Главният прокурор Бойко Найденов заявява пред"24 часа”, че ще влезнат в разрушения цех, веднага след като периметърът бъде обезопасен. В отговор на въпроса дали има нови факти около изчезналите работници, Найденов казва: "Доколкото разбрах, са намерени парчета плът, което потвърждава лошите очаквания. Ще се правят ДНК експертизи, които със сигурност да установят на кого принадлежат. Според Найденов на този етап не може да се потвърди и че причината за взрива е използван GSM:  "Един от тях действително беше включен, но дали е звънял, не знам."

Според експертът по сигурността към Стоична община Иван Бояджиев, урокът от Челопечене не е научен. Пред "Монитор" той обяснява: "В случая с взривовете край Лозенец има нещо тревожно - в съседни помещения са съхранявани оръжия, с които фирма "Берета трейдинг" търгува, и боеприпаси, предназначени за обезопасяване. Това е точното название на дейността, а не утилизация, която е латинска дума и означава използване на отпадъчен продукт за нови цели. Утилизацията включва много други дейности освен обезопасяването на взривове...

Предполагам, че в склада край Лозенец е имало много повече боеприпаси от допустимото. Той просто е бил претоварен.

Още по темата

Вторият взрив е бил с над 10 тона тротилов еквивалент, за сравнение ще ви кажа, че терористите взривяват една лека кола с 500 грама. Струпването на огромни количества боеприпаси и близо до тях на оръжие, е опасно, защото при взрив гърми всичко. Затова и почти всички сгради там са разрушени. Има и още едно нарушение Ц доколкото разбирам в самото помещение за обезопасяване е имало струпани боеприпаси, което също е недопустимо."

Общо 103 ракетни снаряда са заловени в микробус край Сливен, съобщава в днешния си брой "Стандарт". Най-вероятно те са изнесени от авиобазата "Безмер", а опасната пратка е била превозвана от двама мъже.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
8
 
33
 
! Отговори
456 преди 12 години
Това са три човешки живота и десетки почернени близки!
121
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дай боже да се намерят и осъдят виновните за това престъпление
120
8
 
36
 
! Отговори
без думи преди 12 години
Престъпление.
119
8
 
33
 
! Отговори
mlad6ito преди 12 години
140, какво редактор бе бате...хлеб нема бе бате влезна ми у главата
118
8
 
34
 
! Отговори
bram преди 12 години
Vkr - tata stanaha nacalnici v DANS i za*ha kontrola
117
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не сме хора, а сме телета.
116
9
 
49
 
! Отговори
1 преди 12 години
Ние за някакъв GSM четохме още в първия или втория ден на взривовете, когато все още не можеха да стигнат до мястото дори с пустинната котка. Сега пък го намерили до кратера и дори включен. И дете би се изсмяло на такива измислици.
115
11
 
35
 
! Отговори
до 129 преди 12 години
ей *** комунист, какво общо има това със съсела
114
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"....Вторият взрив е бил с над 10 тона тротилов еквивалент, за сравнение ще ви кажа, че терористите взривяват една лека кола с 500 грама.... " Алооо, Мунчоо, това са поръчковите убийци! Терористите пълнят колата догоре! Прочети си пак лекцията и мини на поправителен!
113
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой ли не се е питал, откъде "бунтовниците" в Сирия, които г-жа Клинтън субсидира с 12 милиона на срещата в Истамбул разполагат с армейско оръжие, в количества да се бият с редовната армия? И кой ги снабдява?
112
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами Аню да си подава оставката и да ходи да пасе овце...ама нейсе...има още месо по кокала...Най-силното нещо в България е захапката на българския политик!
111
8
 
38
 
! Отговори
до 130 преди 12 години
Болтчета и гайки казваш? Е, сега не си играят с милиони, карат направо на милиарди! И понеже едно време крадяли гайки, сега да преглътнем хилядите милиони викаш и да си мълчим, да не негодуваме???!!!!.....
110
9
 
36
 
! Отговори
Иван преди 12 години
121 - много песимизъм лъха от коментара ти.Това което се случва в държавата винаги се е случвало - и мизерия е имало и безработица е имало и мързел е имало а за краденето да не говорим и най вече да не говорим за крадене от страна на политиците само - всеки краде ако някой каже че през живота си не е пипнал нищо ще излъже.най много се крадеше през социализма - тогава имаше много.Всеки от позицията на която беше си крадеше.В заводите - без болчета и гайки не си тръгваха
109
8
 
34
 
! Отговори
макли ин преди 12 години
много са хораа дето правят пели
108
8
 
33
 
! Отговори
макли ин преди 12 години
защо и каке станало
107
9
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
този виц за Радио Ереван и Станишев е много актуален, а Аню да подава отставката
106
8
 
34
 
! Отговори
123 преди 12 години
Много отдавна е "пасмина"Що се учудваш. Къде живя последните 22г
105
12
 
36
 
! Отговори
До 110 преди 12 години
че ББ е мутра е видно и ясно много отдавана.Не виждам каква "сензация" търсите.Хората си го избраха именно защото е мутра, а не мека серГейска китка, крадлив испански старец или изпечен *** от прехода.
104
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, назначете Станишев.Той е човека, при когото снарядите не гърмят...
103
8
 
54
 
! Отговори
истината преди 12 години
Незнам дали тук е мястото, но искам да кажа на всички: Държават умира хорааа, тук живот за обикновения човек няма вече, тук прости работодатели и нагли богаташи, банкери и мутри ни обират най-нагло и издевателстват над нас, използват световната икономическа криза, за да ни държат зависими и да си траем, да им работим без да ни плащат, да ни наричат лош метелиал. В момента ни управлява едно абсолютно некадърно правителство и целия свят ни се смее, само ние още неможем да прогледнеме!