Бойко Найденов: Намерена е плът, която потвърждава най-лошото

Фокусът на печата отново е експлозията в складовете за боеприпаси
Обновена: 8 юни 2012 07:03 | 8 юни 2012 06:58, Петя Славова
151
Бойко Найденов: Намерена е плът, която потвърждава най-лошото
Снимка: Булфото

"В близост до кратера на мястото на взривения цех е намерен GSM. GSM означава, че са нарушени процедурите. Това заяви министъра на отбраната Аню Ангелов, цитиран от в. „Българска Армия” - Явно е, че са нарушени и самите процедури при манипулация с този снаряд, в резултат на който е възникнал взривът. Явно е според нашите експерти, че силата на взрива е с 10 т тротил еквивалент в самия цех. Това означава, че освен дейностите по утилизация, там са били складирани и други боеприпаси, което е в крещящо нарушение със съответните правила за съхранение на боеприпасите."

Отново във фокуса на печатните издания на 8 юни е експлозията в складовете за боеприпаси край стралджанското село Лозенец.

Според „Труд” в момента МВР и Министерството на отбраната си подават топката по въпроса кой носи отговорност за взривовете.

Главният прокурор Бойко Найденов заявява пред"24 часа”, че ще влезнат в разрушения цех, веднага след като периметърът бъде обезопасен. В отговор на въпроса дали има нови факти около изчезналите работници, Найденов казва: "Доколкото разбрах, са намерени парчета плът, което потвърждава лошите очаквания. Ще се правят ДНК експертизи, които със сигурност да установят на кого принадлежат. Според Найденов на този етап не може да се потвърди и че причината за взрива е използван GSM:  "Един от тях действително беше включен, но дали е звънял, не знам."

Според експертът по сигурността към Стоична община Иван Бояджиев, урокът от Челопечене не е научен. Пред "Монитор" той обяснява: "В случая с взривовете край Лозенец има нещо тревожно - в съседни помещения са съхранявани оръжия, с които фирма "Берета трейдинг" търгува, и боеприпаси, предназначени за обезопасяване. Това е точното название на дейността, а не утилизация, която е латинска дума и означава използване на отпадъчен продукт за нови цели. Утилизацията включва много други дейности освен обезопасяването на взривове...

Предполагам, че в склада край Лозенец е имало много повече боеприпаси от допустимото. Той просто е бил претоварен.

Още по темата

Вторият взрив е бил с над 10 тона тротилов еквивалент, за сравнение ще ви кажа, че терористите взривяват една лека кола с 500 грама. Струпването на огромни количества боеприпаси и близо до тях на оръжие, е опасно, защото при взрив гърми всичко. Затова и почти всички сгради там са разрушени. Има и още едно нарушение Ц доколкото разбирам в самото помещение за обезопасяване е имало струпани боеприпаси, което също е недопустимо."

Общо 103 ракетни снаряда са заловени в микробус край Сливен, съобщава в днешния си брой "Стандарт". Най-вероятно те са изнесени от авиобазата "Безмер", а опасната пратка е била превозвана от двама мъже.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
9
 
42
 
! Отговори
До 118 преди 12 години
....да не би премиер ,президент и разни около тях да са хукнали след Галеви,та ги няма никакви никъде?
101
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля, не чакайте изборите, та да махнете ГЕРБ. До изборите, Аню Талибаню ще ви е взривил всичките с крайпътни мини и безпилотни камикадзета. Правителството трябва да бъде обезвредено, докато още тиктака!
100
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забелязвате ли, че *** се е покрил здраво? Не се появява никъде по ТВ-тата да ръси "умни" мисли.
99
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съд за ГЕРБерастите.ГЕРБерастията е опасна и заразна.
98
8
 
37
 
! Отговори
до 113 преди 12 години
Това е един много логичен вариант, но истината няма да я разберем. Ще засилят контрола и охраната при всички подобни дейности, и ако се взриви още нещо - вече няма да е вариант, а факт.
97
8
 
41
 
! Отговори
,,LARI,, преди 12 години
MNOGO XORA TRQBVA DA BADAT OSADENI NA DOJIVOTEN .
96
11
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Предишните са виновни!"Давайте гербери! Нали знаете рефрена нещастници!
95
9
 
58
 
! Отговори
радио Ереван преди 12 години
Попитахме министър-председателят на България Бойко М. Борисов кой е виновен за взрива..той отговори : Станишев е виновен.
94
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
s telefon moje da se zrivi takova mesto no triabva da se znae nomera na jsma podava se signal na opredelena chestota i bym v tochno opredelen moment.nishto slychaino niama ,taia rabota e ymishlenna po kakavto i da e nachin ima xora za vsichko vaj na e dalaverata i pachkite .
93
8
 
63
 
! Отговори
факт преди 12 години
Бойко Методиев Борисов е дърт комунист.Станал е член на БКП на 18/осемнадесет/години в далечната 1977 година.Е питам: Като как комунист ще мачка комунистите ???ЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙ,ама верно мат*риало е...*** народ,слаба държава.А това че "ТИКВАТА" е мутра и наркотрафикант ни го казват американците и техното ЦРУ...Гласувайте пак за мутромилиционерската групировка ГЕРБ та да ни цъфнат най-сетне и налъмите.
92
9
 
48
 
! Отговори
До 102-ри преди 12 години
Прав си ,но може и да се каже-" ние сме малък ,но за сметка на това много *** народ";)
91
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес нашият уважаван Премиер САМ полива кокиченцата си!Моля нека го оставим после една седмица да си почива след тежкият работен ден!
90
8
 
38
 
! Отговори
до 105 преди 12 години
" Никога няма да се разбере какво точно е предизвикало взрива, но по този начин отговорните фактори си измиват ръцете - било е небрежност, щом тази процедура е нарушена, кой-знае още какво са правили и т.н, и т. н...."Ами именно за това,нали и то го казваш :)))))
89
10
 
46
 
! Отговори
До 98 лумпен преди 12 години
Абе точно при Герберастите са истинските комунисти, е там са вече комунистите за които ти приплюваш
88
12
 
39
 
! Отговори
Писна ми от вас, ей! преди 12 години
Вие, не разбирам защо се хващате за едно изречение и го дъвчете като пилешки кренвирш? Никой не е казал, че мобилен телефон е предизвикал взрива. Казват само, че носенето на такъв в този периметър е ЗАБРАНЕНО и Е НАРУШЕНИЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ! Никога няма да се разбере какво точно е предизвикало взрива, но по този начин отговорните фактори си измиват ръцете - било е небрежност, щом тази процедура е нарушена, кой-знае още какво са правили и т.н, и т. н....
87
12
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На последните избори не гласувах, но герберите все повече ме дразнят с безмерната си тъпота. Обещавам че на следващите ББ да получи шут в *** с моя глас. Правилото прави обратното на глупаците. Не е за пренебрегване.
86
11
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комуниста бойко мачкал *** - наистина сме малък, но много *** народ.
85
9
 
43
 
! Отговори
98 преди 12 години
Тъй, тъй! Взривените и те проклинат комунистите и прославят Боко! Все пак той е техен!
84
9
 
46
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Най-лошото е че ни управляват мутри,милиционери и "бивши" членове на БКП...очаквам да взривят цялата държава.Министър-предсаедателят ни е криминално проявена мутра от СИК и доказан наркотрафикант и това не го казвам аз,а ЦРУ...Бог да пази България.пп.Дано да не гръмнат и Козлодуй с ГЕРБерастските си тикви.
83
8
 
37
 
! Отговори
аиа преди 12 години
"влезнат" ???