Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява

Хомосексуализмът е противоестествена страст, която вреди на личността
Обновена: 14 юни 2012 20:33 | 14 юни 2012 20:33, Красимир Ангелов
494
Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява
Църквата се обяви срещу гей парада в София. Снимка: Булфото

Светият синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу предстоящия на 30 юни гей парад в София.

Това стана в специално изявление, в което се отбелязва, че Светият Синод, духовенството и православни християни отново категорично се противопоставят на "провеждането на такава безнравствена проява".

"Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото",  се посочва в изявлението, публикувано на сайта на Българската православна църква.

Светия синод на БПЦ изпращат молба до "родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти".

"Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст). Нека благоразумието да победи за честта и достойнството на нашия народ“, завършва писмото на Светия Синод по повод гей парада в София.

От ръководството на църквата ни обаче не коментираха скандалното послание на сливенския свещеник Евгений Янакиев, който призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

Преди дни в интервю за столичен вестник отец Евгеней призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

Още по темата

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече тогава божият служител.

Изявлението му срещна остра съпротива от страна на Българския хелзински комитет, който изпратиха писмо до Светия синод с искане църквата публично да се разграничи от думите на свещеника.

От БХК отчитат, че изявлението на отец Евгений не само е позорящо Българската православна църква, но и е противоречащо на разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България, във връзка с което е сезирана прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
1
 
! Отговори
BIX преди 12 години
до петър николовами стореното сторено явно съм направил грях голям !!!можели да се поправи-демек да изляза на чисто?неми се ходи в ада
230
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я "специалистите" кажете Кайн и Авел откъде са си намерили жени, като според любимата ви детска книжка, други хора още не е имало?
229
3
 
2
 
! Отговори
? преди 12 години
Обяснете ми , моля ви, тези дето са осъществили светата инквизиция Християни ли са и за какво са се борили ?
228
1
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Самият факт, че си грешник още не значи, че ще идеш в ада. Съветвам те да четеш Новия Завет. После се кръсти в православна църква, после се опитвай да следваш Христовите заповеди. После се изповядвай, когато грешиш и се старай да бъдеш по-добър. После ... Хрситос ще ти помага много.
227
1
 
2
 
! Отговори
на 359 преди 12 години
Каква изповед, приятелю, пред поп-ченге!Щом е измислена индулгенцията, религията се използва с търговска цел и идиличната представа за изповед и покаяние, отива на вятъра!
226
2
 
0
 
! Отговори
БХК АНАЛИ!!! преди 12 години
Каква е тя *** БХК - закривай!
225
1
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 352.Не зная къде ще идеш. Това зависи от Теб и от Бог. Все още имаш време да се замислиш.
224
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
евреите са го доказали - истинската история е в религиятано религията не може да я съдиш
223
0
 
1
 
! Отговори
На 356 преди 12 години
Ами още от Кайн и Авел. От всичките деца на Адам и *** и техните деца.
222
2
 
2
 
! Отговори
петър Николов преди 12 години
Библията е лесна за преиначаване от хора, които не я познават. Човек, който внимателно я чете в целостта и, би могъл да разбере много неща. Въпреки всички разлики между православието и католиците, основните истини не се различават - Вярата в Иисус Христос като Божий Син. Троичния Бог ... нуждата от изповед, кръщение, причастие ...
221
1
 
1
 
! Отговори
BIX преди 12 години
до 353и аз тъка си мисля;)))
220
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре, нека да е от природата. Животните не правят паради, за да направят някому впечатление. За какви права се борят-нали са граждани като другите? Може би за привилегии? Трябва да се организира парад на късогледите, после на далекогледите, следва на русите, на чернокосите, на синеоките, на ниските, на високите...И това е от природата.Защо са тези папагалски демонстрации? Това навежда на мисълта, че психиката нещо е увредена.
219
3
 
4
 
! Отговори
да, да преди 12 години
Николов, не само са ги гонили, но и са ги опекли леко за загар... ето, това е много християнско да изгориш живи хора в името на Бог...
218
1
 
2
 
! Отговори
BIX преди 12 години
до петър николовдобре.... аз не съм кръстен и не вярвам в божества, не съм женен имам приятелка, правил съм секс с много жени ...това грях ли е и къде ще отида след като умра ???
217
2
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до Атила. Богомилството е изключително гнусна ерес, която проповядва, че всичко физическо е зло. Сред богомилите се случвали изключителни извращения. Съвсем не е случайно гонението на богомилите (и техните по-късни течения-наследници) от държави като България, Франция, Испания.
216
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за християнсвотоевреите са велик народ, паднал в капана на собсвените си истини (стар завет)но християнството е единственната в света религия на имерияи исторически политизирането(стар завет) а в бъдещето приобщаването е водещо (нов завет)защото хората спорят за всяка историяно свободата е скрита в бъдещето...
215
1
 
3
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 340. Заповед срещу кръвосмешението имаме чак при Моисей.
214
5
 
0
 
! Отговори
Жоре преди 12 години
Чакайте и парад на педофилите, зоофилите и некрофилите - догодина!
213
2
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 336. Изпълнението на пророчеството няма нищо общо с човешкия избор да злоупотребяваш със по-слаби от теб. Библията е дадена, но е дадено и преданието - светоотеческите писания, които ни помагат да разбираме трудните пасажи. Ранните Св. отци са били чудесни лингвисти, познавали са културата на изтока, познавали са лично апостолите, затова и са дали добри тълкувания на места, които трудно можем да разберем.
212
2
 
1
 
! Отговори
BIX преди 12 години
до томас и йов 40 или 41грешката е моя това е било ЛАМЯ ........ИЗВИНЯВАМ СЕ