Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява

Хомосексуализмът е противоестествена страст, която вреди на личността
Обновена: 14 юни 2012 20:33 | 14 юни 2012 20:33, Красимир Ангелов
494
Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява
Църквата се обяви срещу гей парада в София. Снимка: Булфото

Светият синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу предстоящия на 30 юни гей парад в София.

Това стана в специално изявление, в което се отбелязва, че Светият Синод, духовенството и православни християни отново категорично се противопоставят на "провеждането на такава безнравствена проява".

"Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото",  се посочва в изявлението, публикувано на сайта на Българската православна църква.

Светия синод на БПЦ изпращат молба до "родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти".

"Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст). Нека благоразумието да победи за честта и достойнството на нашия народ“, завършва писмото на Светия Синод по повод гей парада в София.

От ръководството на църквата ни обаче не коментираха скандалното послание на сливенския свещеник Евгений Янакиев, който призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

Преди дни в интервю за столичен вестник отец Евгеней призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

Още по темата

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече тогава божият служител.

Изявлението му срещна остра съпротива от страна на Българския хелзински комитет, който изпратиха писмо до Светия синод с искане църквата публично да се разграничи от думите на свещеника.

От БХК отчитат, че изявлението на отец Евгений не само е позорящо Българската православна църква, но и е противоречащо на разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България, във връзка с което е сезирана прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
3
 
3
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 335Имам си жена и 2 деца. Ако ще ме питаш и за секса - мисля, че сексът е чудесно нещо, само дето трябва да се прави в брак, иначе е безотговорно и е грях.
210
1
 
2
 
! Отговори
BIX преди 12 години
до двамата томас и петър николовимате ли си приятелки? вия двамата питам просто от любопитство!и бъдете откровени щото нали знаете за лъжата къде ще отидете!
209
0
 
1
 
! Отговори
брей преди 12 години
До Николов- Ами, ако се сетиш я пусни, защото се интересувам и досега не ми е попадала в ръцете, такава статия.
208
0
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 327.Старите преводи са си стари преводи. Има точни и неточни преводи, но това не пречи за правилното разбиране на Библията. В семейството си имам изключително добър Библеист и лингвист, който е работил и със стари преписи. Никоя неточност не пречи за разбирането на важните неща.
207
0
 
2
 
! Отговори
до 322 преди 12 години
Айде бе а ти самия за кой се имаш та казваш че библията е 100 % истина кой си ти пък да казваш какво да четем и какво не ?
206
0
 
1
 
! Отговори
мхм преди 12 години
Извинявай Томасе, сериозно те питах, защото ми е интересно и виждам, че познаваш библията. Прочетох Йов глава 40 и не открих нищо по въпроса. Поздрави
205
2
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 317.Точно защото науката много напредна, вярата ни в Библията се усили толкова. Аз апелирам към невярващите да прочетат за пророчествата в Стария Завет за Христос. После прочетете за Кумранските ръкописи. После прочетете за метода за датиране с въглерод 14. После се опитайте да свържете трите неща и ще видите интересни неща. Имаше въпрос за изследването на ДНК. Не мога да открия статията. Приятелка на мой колега е научен работник в Япония. Зная го от нея.
204
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
експериментите с вярата се наричат религиянеуспешните религии са заличили доста цивилизации с изчеването сицивилизации без религия няма ... и няма да имаот маркс на сетне има опити вярата да се политизира... но чия вяра :)
203
0
 
1
 
! Отговори
BIX преди 12 години
абре томасев йов 40 пише за крокодил ха ха ха на за динозавър
202
1
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 316.Събраха се синовете Божии. Дойде там и дяволът. А дяволът каза на Бога.... (книга на Иов)Видях дяволът да се сгромолясва от небето (след като се е възгордял - това е от Новия Завет)Исаия или Йеремия пишат за ангели, серафими, херувими ... Моисей, когато говори за направата на Храма - поне 20 споменавания на ангели, херувими, серафими ...
201
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Томасчо много си зле, ако не си забелязал науката много напредна и вече никой не вярва на тия приказки от преди 2000 год създадени от масоните да контролират невежите, а господ ако случайно реши да дойде ще те прати в ада задето ни заблуждаваш.
200
2
 
3
 
! Отговори
BIX преди 12 години
до тулски е как да каже нещо негово?той се нуждае от господар да му заповядва,да го кара да говори как на господаря му е угодно:))лице без лик празно пространство ,вакум, а може би лакей или мазохист??
199
3
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
"Religion is about turning untested belief into unshakable truth through the power of institutions and the passage of time. ― Richard DawkinsАнонимен, не виждам защо си губиш времето да спориш с хора които намират обяснение за всичко, чрез Библията. Това е просто безсмислена кауза. Както са безсмислени и изказванията на 'нашето' 'духовенство'. А за тези които искат да разширят погледа си, препоръчвам Dawkins. Интересен е.
198
0
 
2
 
! Отговори
мхм преди 12 години
Томас, цитирай ми , моля те, частта за динозаврите от библията?
197
2
 
0
 
! Отговори
мъжеложците преди 12 години
1 Тогава царят прати, та събраха при него всичките Юдови и ерусалимски старейшини.7 Събори и къщите на мъжеложците, които бяха в Господния дом, гдето жените тъчеха завеси за ашера. хмдам... това е отпреди хрисоснашите попове да не са тръгнали да търсят от къде са дошли евреите?
196
1
 
1
 
! Отговори
до 282 преди 12 години
Не е ли грях да спят братя и сестри заедно откъде знаеш какво *** бибилията от *** ли е писана тя отде е знаела да пише ?
195
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nqma li koi da osydi teq otkacheni popove?az puk prizovavam geiovete i vyob6te LGBT da zamerqt s kamyni sinoda,ili nqkoe litiino 6estvie na maloumnite rasa...e,estestveno se dose6tate che shte ima mnogo bradatkovci,koito 6te trqbva da izlezat ot litiinoto shestvie-i da po4nat da go zamerqt,ili napravo predlagam popovete i monasite da pochnat da se samozamerqt s kamyni,ili nai-dobre-da si blyskat tikvite v stenite....
194
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То в БПЦ все едно няма ***...
193
1
 
0
 
! Отговори
до 292 преди 12 години
Хайде на бас че всички имаме човешко ДНК. И то без да съм учен ще позная.
192
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 12 години
Петре, дай заглавието на тази генетична статия, в кой журнал е публикувана?