Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява

Хомосексуализмът е противоестествена страст, която вреди на личността
Обновена: 14 юни 2012 20:33 | 14 юни 2012 20:33, Красимир Ангелов
494
Църквата за гей парада: Против сме тази безнравствена проява
Църквата се обяви срещу гей парада в София. Снимка: Булфото

Светият синод на Българската православна църква се обяви категорично срещу предстоящия на 30 юни гей парад в София.

Това стана в специално изявление, в което се отбелязва, че Светият Синод, духовенството и православни християни отново категорично се противопоставят на "провеждането на такава безнравствена проява".

"Защото изповядваме изконното и неотменимо убеждение на Православната Църква, което счита хомосексуализма за противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото",  се посочва в изявлението, публикувано на сайта на Българската православна църква.

Светия синод на БПЦ изпращат молба до "родители, учители и възпитатели да не допускат своите чеда и възпитаници да участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни в България и създава условия за възникване на съблазън, напрежение и конфликти".

"Такава е тази зла и неукротима похот: само да победи разсъдъка, не оставя в него никакво чувство на благопристойност, а всичко покрива с нощна тъмнина“ (св. Йоан Златоуст). Нека благоразумието да победи за честта и достойнството на нашия народ“, завършва писмото на Светия Синод по повод гей парада в София.

От ръководството на църквата ни обаче не коментираха скандалното послание на сливенския свещеник Евгений Янакиев, който призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

Преди дни в интервю за столичен вестник отец Евгеней призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

Още по темата

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече тогава божият служител.

Изявлението му срещна остра съпротива от страна на Българския хелзински комитет, който изпратиха писмо до Светия синод с искане църквата публично да се разграничи от думите на свещеника.

От БХК отчитат, че изявлението на отец Евгений не само е позорящо Българската православна църква, но и е противоречащо на разпоредбите на Наказателния кодекс на Република България, във връзка с което е сезирана прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
до 263 преди 12 години
И какво ще е в последните дни ?
170
2
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 258. Не виждам защо кръст на 5-6000 да накърнява с нещо християнството. Кръстът съществува преди Христос. Става свещен предмет след разпятието Христово. Паралелите с Дионис са ми много странни. Има много хубаво филмче - критика на Цайтгайст във vbox7. Там всички "прилики" стават разлики.
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България са повече хората,които вярват във Ванга,отколкото тези чели библията или правили причастие.
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не говоря колко силно се вярва в самодиви,орисници,духове,екстрасенси...
167
1
 
1
 
! Отговори
BIX преди 12 години
до 0 0 ОтговориПетър Николовзначи ти си посредствен вярващ ???? според томас си мъртва душа!!а да си чувал фразата-малко бременна!!-
166
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Намерените стотици средновековни скелети на хора,върху които е извършен ритуал против вампирясване показват колко силно българите вярват във религията на техните предци - славяните,вместо в насадената от вън християнска...в погребенията ни само кръстът е християнски,също и житото...днес и винаги много се спазват ритуалите против вампирясване,оставяне храна на гроба,на вещи и пари в ковчега,покриване на огледалата и т.н. Истинските вярвания на хората в българия имат малко общо с християнството..
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде си бе Томасе кажи нещо за тракицийте плочката на кръста с Орфей на 5-6 000години дето намериха нещо за Дионисий или Дионисус ако предпочиташ какво ще кажеш ?
164
2
 
1
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 252. Понеже е засегната и темата с използвачите. За мен е показателен факта, че 10 от 12 апостоли умират за вярата, като се отказват от кариера, пари, охолен живот (някои от тях са били хора с положение). Стотици светии от ранната Църква правят същото. Намеците за част от съвременните лоши слежители на Църквата нямат нищо общо с учението на Христос и не го накърняват по никакъв начин.
163
4
 
3
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 249. Тази фраза я повтарят много съвременни хора като мантра, пък дори не са запознати с Христовото учение. Прочели малко от Стария Завет, чули малко нещо за Христос, прочели няколко книжки на новоизпечени окултисти и започваме да говорим за религиите :) Хора, аз, бидейки православен Християнин не се чувствам зависим, нито уплашен. Страх може да има само там, където няма Христос!
162
3
 
2
 
! Отговори
Отчето преди 12 години
Ей пичове, виждам че спорите елате дарете нещо може и някое БМВ, ние сме вашите посредници господ ни е постовил тука да взимаме, като не разбирате елате ще ви обясним.
161
2
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Библията е много ясна за баячките и врачките - да не се намират измежду вас. За пророците пише само хубави неща. Разликата между пророк и врачка е много ясно показана. Пророците имат смирение, кротост, любов, отдават живота си на Бога и не искат пари. Ако пак има въпрос за строгостта към врачките , пак ще кажа - Това е бил единствения начин да се справят с тях.
160
3
 
3
 
! Отговори
BIX преди 12 години
до томас религиите са най големия бич на човечеството.създадена да всява страх и контрол-също като новия световен ред- страхът е най добрия манипулатор, страх от неизвесното и непонятното възползващо се от незнанието на хората!!!!
159
1
 
3
 
! Отговори
Томасе преди 12 години
Ти като си много наясно кажи какво казва библията за пророците врачките баячките и т н и защо ги цитираш нещо почваш да клинчиш май
158
4
 
3
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 234. Библията е написана от редица автори, като Моисей, Даниил, Исаия, Йеремия, Йезекиил,... Древността на дадено събитие не го прави нереално. За историчността на библията има толкова много сериозна литература, че въобще се чудя как може да има хора, незапознати с това?
157
1
 
4
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
до 233. Иконите не са идол. Заповедта срещу идолопоклонството се дава, защото съседните на Израил народи принасяли бебенца на божествата си (някои от които все още се почитат, гледам). Аз целувам икона така, както майката целува снимката на сина си, който е далеч от нея. Майката не целува хартията и боята, а символично сина си.
156
0
 
0
 
! Отговори
GALATIANS 2 преди 12 години
2:21 Не осуетявам Божията благодат; обаче, ако правдата се придобива чрез закона, тогава Христос е умрял напразно.
155
3
 
3
 
! Отговори
до томас преди 12 години
с нищо не можеш да докажеш,че исус е повече от другите богове...също не можеш да ме убедиш,че всички вярват в него,аз поне имам наблюдения че децата ако вярват в нещо,това са вампири,духове,вещици и всякакви такива,библейски проповеди не ги впечатляват...Картината е скледната...50% от младежите не вярват,или рядко се замислят и проявяват някаква вярвания и суеверия,останалите вярват във вампири,духове и т.н.Факт е,че окултима е много привлекателен и е религията на съвремието...
154
2
 
2
 
! Отговори
BIX преди 12 години
Няма факти и доказателства -кой е написал библията ?,мненията са теория -или трябва да ти разиснявам какво е теория!!!-то и за пирамидите никой не знае кой ги е построил!!но разликата между теб и мен е че някой ти е казал в какво да вярваш а аз съм достигнал сам до това становище !!!
153
2
 
1
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
Господ не казва ли да не вярваме на пророци и други сектанисти, защо цитиращ Захария и други грешници след като Христос още не е бил умрял та да изкупи греховете им ? Oткъде знаеш какво е ставало повремето на Лот бил ли си там не казва ли Господ ако имаш 2 ризи дай една на ближния си защо отчетата само взимат кога ще дават ? Не казва ли Господ да не си правим изображения нито на онова що е горе нито на онова що е доле защо си правине икони и нарушавате закона ?
152
2
 
5
 
! Отговори
До Петър Николов преди 12 години
И как така цялата психиатрия е повлияна от перверзници и наркомани? А според Фройд хомосексуалността е резултат от прекалено грижовна майка и отсътващ баща... напълно отхвърлена теория днес. И хомосексуалността със сигурност не е избор, както и ти не си избрал съзнателно да си хетеросексуален ако си такъв. Сравнението с педофилията... абсурдно. Едно дете на такава възраст няма умствените възможности и зрялост да преценява как да използва тялото си и не може да изразява съгласие/

Спонсорирани публикации