Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
Ako se vurneme kum komunizma popovete pak 4e stanat fashisti.
256
2
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
Nai-golemite pedofili sa evreiskite ravini.
255
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От попове, возещи се в S-класа и с Ролекс-и по ръцете - това не ми звучи християнско. Не пипайте децата и не им мърсете съзнанието с някакъв измислен бог и с някакви канони и "заповеди", които дори поповете не спазват отдавна!!! Ако наистина имаше бог - до сега да е прибрал 90% от тия като Кирил - за алчност и содомия! Пък и нагли бе! Томасе, що не се прегледаш бе, човеко! Може и нищо да ти няма, ама ей тъй - профилактично...
254
8
 
7
 
! Отговори
алилуя преди 12 години
тия синодални дядки срам нямат!!!понеже не опетниха достатъчно името на българската църква със скандали за имоти, с *** и муфтаджийство, та им се приискало и децата да въвлечат в грехопаденията си. уууу, педофили!
253
4
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
V amerikanskite u4ilishta,zavedenija,stadioni,sportni meroprijatija,spomenavaneto imeto na Isus Hristos ve4e e absolutno zabraneno.
252
3
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
Emi to v USA dumata "Koleda"e ve4e zabranena.
251
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности.
250
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не съм спец,но този закон е за ***. така се произвеждат вълци.пак ли ще откриваме топлата вода, или нашите деца са различни от тези в ЕСв ЕС не случайно ни се подиграват
249
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
Sataninskite svine Boiko Borisov,Solomon Pasi,Nikolai Mladenov,i dr.beha komunisti i si ostavat komunisti.
248
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в този закон Свобода на съвестта на детето е противопоставена на религията?!мафията ли ще ги защитава като пораснат?или възрастните гласоподаватели нямат нужда от защита и смирение?
247
4
 
10
 
! Отговори
Без коментар! преди 12 години
"След комунизма, най-големият враг на Западната демокрация е Православието"Збигнев Бжежински, 1982г.
246
4
 
13
 
! Отговори
Томас преди 12 години
268Повтаряш глупости като папагал Би ли посочил колко човека е изгорила средновековната инквизиция??? Постоянно се повтарят измислици за огромен брой - и глупавите хора попиват ли попиват. Нещо повече - от времето на Христос до инквизицията - повече от 1500 години какво се е случвало с християнството? Защо папагалите си мислят, че ватикана са всичките християни? Невежи хора сте - елементарни познания нямате. Като капак на всичко - атеистите комунисти избиха само за 20 век над 100 милиона човек и то по най-занижени сметки числото на осъдените от инквизицията се говори, че е около 30000 човека. Не оправдавам инквизицията, която няма нищо общо с християнството, но за тия 100 милиона никой нищо не казва почти. Христос не е убил нито един човек, нито апостолите са убивали напротив те са били убивани, както и християните по-късно в Рим са ги хвърляли на лъвовете само защото са били християни и така до ден днешен са ги преследвали ще преследват християни и занапред.
245
1
 
7
 
! Отговори
До мен си преди 12 години
Тези, че са зле е ясно на всички. НО ТОЗИ "ЗАКОН ЗА ДЕТЕТО" ТРЯБВА ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ!!!Могат да ти вземат детето само с донос, а ти да си го върнеш през съд. През това време го ваксинират, лекуват, изследват и ако се разболее от болест, за лечение на която държавата няма пари - прочетете дали имат право да му терминират живота?!?! А и вижте подзаконовите нормативни актове, дали могат да търгуват с органите на жертвите?!?!? Имаме си "Закон за закрила на детето" този е без ЗАКРИЛА!!!
244
4
 
3
 
! Отговори
До 256 преди 12 години
А в учебника по Вероучение от "времето, когато България била съюзник на фашистка Германия", пише ли защо е било необходимо евреите, сънародници на Исус Христос да се изгарят в концлагерите? Пишеше ли такива неща, или не пишеше?А ти, като толкова вярващ християнин, наясно ли си с делото на пловдивския митрополит Кирил? Митрополит Кирил, спасителя на евреите? По-късно, през 1954(О, чудо!виж ги ти комунистите) той става Патриарх Кирил! Първият след Патриарх Евтимий, първият след 1393г.
243
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има три неща които трябва да направят масоните в една държава:1. Да унищожат монархията2. Да разрушат семейните традиции3. Да унищожат религиятаКойто има ум да мисли
242
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от "хора",които не могат да слязат от С-класите,за да идат сред паството си,но знаят да поучават ми се повдига....вземи пример от свещеника,който на 84 години обикаля 5 км пеш из Родопсики села,за да поддържа кандилцето на вярата ,преподобни ,и тоагва си позволявай да се изказваш за децата ми....Видни престъпници,истинските ни враове, направихте архонти и им целувате ръка....и имате лице да коментирате...но отгоре има Ред,и всекиму справидливост се въздава рано или късно
241
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СРЕДНОВЕКОВНАТА ИНКВИЗИЦИЯ КОЛКО НАРОД Е ИЗГОРИЛА НА КЛАДИ ЗАРАДИ УБЕЖДЕНИЯТА ИМ. ВЪВ ТОВА ЛИ ДА ВЯРВАМЕ? БОГ Е ВСЕЛЕНАТА А НЕ ЧОВЕЦИТЕ. КАКЪВ БОЖИ СЛУЖИТЕЛ Е ТОЗИ КОЙТО СЕ Е УГОИЛ КАТО ПРАСЕ ЗА КОЛЕДА? КАКВИ БОЖИ СЛУЖИТЕЛИ СА ТЕЗИ КОИТО СЕ БЯХА ХВАНАЛИ ЗА БРАДИТЕ ЗАЩОТО НЕМОГАТ ДА СИ РАЗДЕЛЯТ ВЛАСТА? ТЕЗИ ЛИ ЩЕ НИ УЧАТ НА ВЯРА? ЦЪРКВАТА Е НАЙ ГОЛЯМАТА ЛЪЖА. КОЙТО ВЯРВА ЧЕ ИМА БОГ НЕ МУ ТРЯБВА ЦЪРКВА И СВЕЩИ. МОЖЕ И В КЪЩИ ДА СЕ МОЛИ НА БОГ И ДА ЧЕТЕ БИБЛИЯТА. А НЕ ПРИ БРАДАТИТЕ ЛАЖЛИВИ ПОПОВЕ.
240
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не промивайте мозъците на децата, чалгата води само до пиянство и некадърност
239
2
 
10
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Прав е митрополит Николай.
238
10
 
1
 
! Отговори
Не промивайте преди 12 години
мозъците на децата. Бог най - вероятно не съществува. Агностик съм.