Врагове искат да откъснат децата от вярата

Пловдивският митрополит Николай критикува в проповед законопроект
Обновена: 29 юли 2012 15:25 | 29 юли 2012 15:25,
342
Врагове искат да откъснат децата от вярата
Митрополит Николай. Снимка: Булфото

Пловдивският митрополит Николай остро разкритикува текст от проект на Закон за детето, забраняващ въвличането на деца в религиозни дейности по време на проповед в Смолян днес.

Това би означавало не само да се забрани вероучението, но и да забраним на родителите да кръщават децата си, да забраним на децата да се кръстят, посочи той.

Според него отклоняването на децата от вярата е може би целта на "онези врагове на българския народ".

Повод за критика от страна на клира е текст от законопроекта, в който освен забрана за въвличане на деца в политическа и синдикална дейност, вече се посочва и религиозна.

Може би ще забраним на децата 10-те Божи заповеди или да празнуват Рождество Христово или Коледа, каза в словото си митрополитът.

Той допълни, че днес, макар и в свобода и демокрация, "сме под едно по-тежко робство - на бездуховността".

Пловдивският митрополит Николай отслужи Божествена света литургия по повод храмовия празник на църквата "Св. Висарион Смоленски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
7
 
8
 
! Отговори
Томас преди 12 години
239Аз те съветвам да потърсиш Божията милост докато можеш.
216
5
 
3
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Атеизма не може да отрече Бога, но си го представя най примитивно - няма го защото не може да се види и пипне. На Бойко, мутрите и тейнджерите това е капацитета, евреите - всички до един са атеисти, защото търгуват за да си имат бог дето се вижда и пипа. Те до такъв проблем са стигнали защото гледат от нас и се вреждат, - че за атеиста всичко е пари.
215
7
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Дали да цитирам "Червената шапчица".... или "Котарака в чизми". И дали религиозните фанатици във форума ще схванат иронията... или (по-вероятно) ще си останат празноглави и с капаци.
214
6
 
10
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Трилионите отиват за оръжие - светът няма да е никакво "по-добро място за живеене" чрез служене на дявола. Децата са създадени от родителите и САМО родителите имат право да преценяват как да възпитават децата си - родителите носят отговорност пред Бог - често до пълнолетието децата стават завършени престъпници - пушат, пият, крадат, убиват - от малки трябва да знаят истината и какво трябва да правят. Този извратен свят няма да го бъде.
213
14
 
5
 
! Отговори
до Томас преди 12 години
Религиозния ти фанатизъм изглежда смешен и жалък в 21-и век. А ти самият, ако не си регистриран като психично-болен, моя съвет е веднага да потърсиш помощ на лекар.
212
6
 
5
 
! Отговори
Боян преди 12 години
Анономни, анонимни слуги на сатана. Анонимни сте и анонимни ще си останете. За Бог вашите имена нищо няма да означават...
211
4
 
6
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
На черква няма да си водите децата, но на джамия - може. В противен случай ще се нарушат правата на малцинствата. Освен това е хубаво и на гей парада да ги заведете, за да се разкрепостят.
210
7
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Безумния казва няма Бог.Псалми 14:1За първия певец. Давидов псалом. Безумният рече в сърцето си: Няма Бог. Поквариха се; сториха развалени дела; Няма кой да прави добро.Защо казват "Няма Бог" - ами много просто - ако признаят, че има Бог и те вършат зло - как ще оправдаят злините, които вършат - как ще оправдаят гей парадите, които налагат за нормални, как ще оправдаят нападенията над различни държави? Как ще оправдаят кражбите и другите безобразия, които вършат - ами никак. За това всячески драпат и се опитват да се борят срещу Бог, но силата им е колко пеленаче да си удря главата в гранит. Прочетете Библията и ще видите, че Бог е казал на хората още преди хиляди години какво ще се случи. Прочетете, за да бъдете подготвени, за сатанинските измами за да откажете белязването надясната ръка или челото, за да знаете какво не трябва да правите и да не търпите наказанието, което е приготвено за мнозина.
209
6
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Откровение 17:1-51 И дойде един от седемте ангела, които държаха седемте чаши та поговори с мене, казвайки: Дойди, ще ти покажа съдбата на голямата блудница, която седи на много води; 2 с която блудствуваха земните царе, и земните жители се опиха от виното на нейното блудствуване. 3 И тъй, той ме заведе духом в една пустиня, гдето видях жена, седяща на червен звяр, пълен с богохулни имена, който имаше седем глави и десет рога. 4 Жената бе облечена в багреница и червено и украсена със злато, със скъпоценни камъни и с бисери, и държеше в ръката си златна чаша, пълна с мръсотии и с нечистотиите от нейното блудствуване. 5 И на челото й имаше написано това име: Тайна; великий Вавилон, майка на блудниците и на гнусотиите на земята.2 Коринтяни 6:17 Затова - "Излезте изсред тях и отделете се", казва Господ, "И не се допирайте до нечисто"; и "Аз ще ви приема,
208
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено че трябва да е забранено непълнолетните да участват в каквито да е било религиозни дейности. Искате да им промивате мозъците от малки с глупостите си? Не само това трябва да бъде забранено, а всяка религиозна дейност като цяло. Така света ще прогресира в пъти по-бързо, трилиони няма да отиват за глупости и въобще ще живеем на едно по-щастливо място.
207
7
 
10
 
! Отговори
Боян преди 12 години
Томас, прав си приятелю! Прав си, но колко слепци има тук? И кой има очи да види и уши да чуе? И кое тук е чел Откровенията? Прости им невежеството и се помоли за загубените им души! Колко пъти ще ме глобят по 5000 лв.???? Аз нямям толкова! Колко пъти децата ми ще отидат на църква? Всеки ден. ***, безмислен закон, дошъл от сатана и точно толкова траен....
206
7
 
3
 
! Отговори
Архангел Мюмюн преди 12 години
Томас,шъ си те взема да прочетеш една дувъ и ако си грешен те слагам да разуваш казаня , а тексератя ще ти държи гащите да не се запалят.
205
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е отчето; трябва да се доизясни в закона, че става дума за секти, а не за основните религии!
204
3
 
5
 
! Отговори
Михаил преди 12 години
Вярата в БОГ е основна жизнена сила! Сатана и Бойко Бприсов искат да откъснат децата ни от Вярата! Аз лично ще гладувам пред парламента ако това бъде прието!
203
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом искат да откъснат децата от вярата значи има още време до новия световен ред(управлението на антихриста)
202
9
 
2
 
! Отговори
Алов до аго Томас преди 12 години
Приятелю , расте ли ***?
201
10
 
5
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 12 години
Томас, необходима ти е специализирана помощ! :)
200
8
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
197Да наричаш хора като Нютон, Айнщайн и други велики учени прости говори за слабоумие. Безумния казва няма Бог.
199
6
 
7
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Колкото повече се занимавам с наука, толкова повече аз вярвам в Бога. (АЙНЩАЙН, цитиран в Holt 1997).Очевидна е хармонията в космоса, която аз, с моя ограничен човешки ум, успявам да схвана, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи. (АЙНЩАЙН, цитиран в Clark 1973, 400). В края на своя фундаментален научен труд Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (London, 1687) Нютон пише: Тази изключително красива система, включваща Слънцето, планетите и кометите, би могла да възникне единствено в резултат на замисъла и решението на едно Разумно и Всемогъщо Същество. Това Същество властва над всички неща не като една душа, въплътена в света, а като Господ над всичко; и тъкмо поради Своята власт, Той изисква да бъде наричан Господ Бог. (NEWTON 1687). Наблюдавайки Божиите творения, ние разбираме, че истинският Бог е едно интелигентно и всемогъщо Същество, и че Той притежава всички съвършенства и абсолютната власт. Бог е вечен и безкраен, всесилен и всезнаещ, т.е. Неговото съществуване трае от вечността до вечността, Неговата личност се простира от безкрайността до безкрайността. Той властва над всички неща и знае всичко, което се е случило или е възможно да се случи. (NEWTON 1687, Principia Mathematica).Бог е дал пророчествата в Стария и Новия Завет, не просто за да задоволи любопитството на хората, като им осигури възможност да знаят нещата предварително, а за да могат хората да разпознаят намесата на Божието Провидение, когато тези пророчества се сбъднат. Защото сбъдването на пророчества, които са написани преди много векове, е неоспорим аргумент, че светът се управлява от Божието Провидение. (ISAAC NEWTON, Observations upon the Prophecies of Daniel and the Apocalypse of St. John, Montana, USA, Kessinger Publishing, 2003, part 2, ch.1).
198
3
 
4
 
! Отговори
Монти Бърнс преди 12 години
Томас, Да наричаш "религиозен факт" това, че велики учени са били религиозни /или агностици/, е доказателство за безпределната ти заблуденост.Много публични личности, в това число и учени, заявяват умерена принадлежност към християнската религия едиствено и само от куртоазия. Или за духовно реноме. Или за масова подкрепа. А в миналото - и от СТРАХ!