Шефът на Агенцията по лекарствата подал оставка

Причините за решението на Александър Янков са лични
11 окт 2012 12:28,
10
Шефът на Агенцията по лекарствата подал оставка
Снимка: архив Булфото

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Александър Янков е подал оставка вчера, съобщиха от Министерство на здравеопазването за Dnes.bg.

Причините за решението му да напусне поста са лични. Все още не ясно какви точно са мотивите на Янков.

На сайта на Аегнцията Янков все още фигурира като директор.

Името на Янков нашумя, след като стана ясно, че в агенцията са си раздали близо 800 000 лева бонуси за 2011 година. Допълнителното материално стимулиране обаче е дадено по законен начин.

В Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина е записано, че до 25% от собствените приходи на агенцията се разпределят за бонуси. Самият Янков получил 18 000 лева бонус, които искал да дари за болница.

Сагата с бонусите се разгоря, след като стана ясно, че въпреки категоричната забрана на премиера Бойко Борисов висши държавни чиновници са получавали допълнително материално стимулиране. Скандалът доведе до промени в Закона за държавния служител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
перо преди 11 години
Това,добре,ама???Министърката на здравеопазването по телевизията обяви , че за периода 2009-2012 година , някои лекарства са поскъпнали със 400%?????Та тази оставка има ли нещо общо с това. Изумен съм с какво безразличие "българите", посрещат този информация. Пичове, малко ви е.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези от герб,били и неграмотни-справка фармацефт
8
2
 
8
 
! Отговори
аватар преди 11 години
Човека си правил далаверите с МАРЕШКИ,ама са го усетили и си тръгва по лични причини !!!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя дето се е писал фармацеФт - не е такъв, няма как да си обърка правописа човек който наистина е такъв. Колкото до оставката, едва ли причините са лични, може да е лична неприязън към здравната министърка, може би :) И не знам за почтеност но здравна реформа няма и не се предвижда- само Здравната каса намалява доплащането на касата и - съответно пациента доплаща повече. А министърката плямпа нефелни простотии от глупост и незнание
6
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До фармацефт А бе,ти да не си пил беладона или си ял покълнали картофи.Ей такива,като теб ,ръкопляскат,оглеждат се дали хууубаво са ги видели колко са предани на партията и правителството и сами си носят въженцата и то услужливо.
5
26
 
13
 
! Отговори
фармацефт преди 11 години
Така е , който слугува на Огнян Донев и на джоба си си отива. В партия ГЕРБ има почтеност, а не като при тройната ламя 500% надценка на лекарствата.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На човека с хапчетата трябва да му се намери подходящо место до изборите, парламентарните или местните варненски , ще стане ясно по - натам. Все пак той е по услугите за 5 мин. в лична услуга на Б.Б. наля цял милион в Локо ПД.
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борил се е да намали цените на лекарствата. Така става в БГ ако се бориш за народа те молят за оставка. Ако си *** и послушко седиш на държавната ясла и цоцкаш за нищоправене.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пари за лекарства няма а 800,000 лв за бонуси има
1
7
 
13
 
! Отговори
ВМ преди 11 години
Мдаам, лични мотиви. Лично от ББ предложени :))))