Екшън и бутилки около централата на „Атака“

Двама души са леко ранени
Обновена: 17 юни 2013 23:54 | 17 юни 2013 23:21, Красимир Ангелов
634

Снимка: Булфото

Замеряне с бутилки и камъни беляза края на четвъртия ден от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

В иначе спокойната вечер напрежението в София ескалира към края на демонстрацията пред централата на "Атака", която бе обградена от десетки жандармеристи и автомобили на МВР.

Още от 7 часа симпатизанти и членове на „Атака“ спретнаха барикада около централата на партията на улица "Врабча" като се заканиха, че няма да допуснат протестиращи в близост до централата.

Малко след 22 часа шествието стигна до сградата на националистите, като започна мощно да освирка Волен Сидеров и да скандира "Национален предател", "Оставка", "Турци сте", "Еничари", "Извини се, бе" и др.

Още по темата

В отговор от другата страна на барикадата започнаха да хвърчат пластмасови бутилки, част от тях пълни с камъни и пясък.

По информация на bTV най-малко двама души са пострадали от хвърлени камъни. Едно момче е леко ранено в ръката, а момиче е било изведено от множеството събрали се хора и не е ясно какво е състоянието й. По информация на агенция "Булфото" е ранен и техен репортер.

Преди да достигнат до централата на „Атака”, участниците на протеста преминаха покрай централите на БСП и ДПС, където скандираха „Долу БСП”, „Долу ДП С“, „Еничари” и „Оставка!” Пред централата на ДПС те изпяха и химна на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още по темата: атакапротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
3
 
6
 
! Отговори
морска мишка преди 11 години
До muchachoteАз гласувах за ДПС и те подкрепям напълно.
359
14
 
19
 
! Отговори
ИСТИНАТА ЗА ГЕРБ преди 11 години
Най-после лъснаха задниците на "интелигантните" и "мирни" протестиращи ! Снощи се видя колко са "интелигентни" и колко са "мирни" протестите им !Платените телевизии NОVA (отскоро собственост на Бойко Борисов) и BTV ни проглушиха ушите през последните дни да ни повтарят как днешните протести били различни от тези през зимата.Бяха подбирани по-млади и интелигентни хора от протестиращите и ни бяха излъчвани манипулативни интервюта с тях.Снощи обаче маските паднаха ! Истината лъсна !
358
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дръж се Волене ние от ДПС сме с теб ФЕСА С НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПИСКЮЛ Е ЗА ТЕБ
357
14
 
13
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
В отговор от другата страна на барикадата започнаха да хвърчат пластмасови бутилки, част от тях пълни с камъни и пясък.Много тенденциозно е написана статията, все едно че от страната на "Атака" се е хвърляло, а как ще обясните пострадалите от "Атака" хора, включително и оператора на телевизиа "Алфа".През цялото време полицията наблюдаваше безучасно. Не "Атака" е отишла да бие някого, а точно обратното, пред централата на партията дойдоха почерпени *** и започнаха провокациите.
356
13
 
10
 
! Отговори
Ками преди 11 години
Май всички поддръжници на Воленчо забравихте как великия националист подкрепи ДПС??? И как се облагодетелства финансово от ситуацията? Оттогава спря да вдига врява защото му затвориха устата с няколко милиона. Сега не е никакъв националист, а един обикновен..........Нищо чудно на следващите избори да се яви от листите на ДПС. А всички покрай него сте просто хора, които са им промили мозъците.
355
9
 
16
 
! Отговори
Фалконе преди 11 години
Цветанов и Борисов вече трябваше да са арестувани.
354
15
 
13
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 11 години
Само Атака ще оправи лумпенията!На другите избори за тях ще гласувам!МВР трябваше да е на Атака, и всички тия на улицата щяха да са посинени от бой и арестувани!
353
9
 
8
 
! Отговори
Antikomunist: преди 11 години
в София ... демонстрантe са надхвърлили надхвърлили 7 хиляди души. Стотици пловдивчани, 300 варненци, cтотина русенци ...A в St.Zagora, Bourgas,Pleven, Haskovo, Razgrad, Kardjali, Jambol - 0 демонстранти- C Делян Пеевски, БСП, ДПС и АТАКА им e по-добре???
352
26
 
13
 
! Отговори
Георги преди 11 години
Атака победа уважаеми Българи Волен министър председател Атака с 40 процента на всички избори и Българите ще живеем добре!!!
351
10
 
26
 
! Отговори
учител преди 11 години
Тия от Атака какво образование имат? Те не могат да пишат. Очевидно такава неграмотна гмеж се е събрала около този ***!
350
44
 
19
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 11 години
Съжалявам за правописната грешка.Малко съм афектиран, може би затова съм се объркал.Няма да се повтори!Атака-Победа.Волен-Премиер!!!Всички които изсмукват Пари от България!-ВЪН.!Престъпниците в Панделата.!Висок стандарт и Мир за всички!ЕЕЕ...не искаме ли Всички ЕДНО И СЪЩО????КО сте Ревнали Срещу ВОЛЕН.??БУДА Го Видяхме..Изнесе Кинтите в ЛИВАН, и другаде..Изхарчи 8675986759865967 лева да СЛУХТИ--ВСИЧКИ И ВСИЧКО...за да е ПАК на ВЛАСТ..АМА БАТКОВ ГО КАЗА---- ТОЛКОВА СИ МОЖЕМ.!!
349
11
 
20
 
! Отговори
Българин преди 11 години
До ATAKA_FOREVERНаучи български първо, после пиши коментари. Голям националист се извади няма що. А не може да пише.
348
2
 
14
 
! Отговори
до 549 преди 11 години
Пише се ***. Научете български първо после пишете коментари. Дразнещо е чак.
347
1
 
17
 
! Отговори
Геша преди 11 години
За мирни протести !
346
26
 
8
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 11 години
си къв си......ИЗРУД.!!!!Ти какво Искаш...Бойко...дето Остави Хората без пари...за 4 години...нищо.!!!нищооооооо...самоо прибиране.....ама айде да са из4акваме а.????
345
6
 
14
 
! Отговори
USA преди 11 години
Smachkaite go Mamka mu Prodagna...............
344
15
 
11
 
! Отговори
Само Герб преди 11 години
Искам глад за всички и нека протестите не спират
343
7
 
11
 
! Отговори
България над всичко преди 11 години
Atakistkite neska im se razmina, utre oba4e nqma! Barkaite se po-dalboko da platite na pone o6te tolkova pomaci da vi pazat ina4e lin4a e garantiran
342
22
 
19
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 11 години
Единствено Волен беше в Централата си, и се Изправи пред т.р. Протестиращи!и те.освен провокации друго не можаха да измислят.*** тооо какво да очакваш...от *** Герберски Мутри..това си знаят--това си правят.Утре очаквам-спонтанно--пак Камиона с Прасетата...и Гърнето..да докара *** от ТИТАН.Това е ГРОБ.Схема, след Схема..РЗС-та..НФСБ-та..разбий Дясното..раздроби..Национализма.Даже и Алтернативно ДПС(Касим дал) си направиха..Само 4е..подцениха..ВОЛЕН.!ха ха
341
9
 
17
 
! Отговори
хамл37 преди 11 години
Главните виновни за обстановката в политиката са 1 БСП , 2 ДПС , а Волен се оказа най-долен като си продаде името и предаде народа си заради чуждите мечти, и оаканите ,но същевременно немъчени кинТи.