Екшън и бутилки около централата на „Атака“

Двама души са леко ранени
Обновена: 17 юни 2013 23:54 | 17 юни 2013 23:21, Красимир Ангелов
634

Снимка: Булфото

Замеряне с бутилки и камъни беляза края на четвъртия ден от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

В иначе спокойната вечер напрежението в София ескалира към края на демонстрацията пред централата на "Атака", която бе обградена от десетки жандармеристи и автомобили на МВР.

Още от 7 часа симпатизанти и членове на „Атака“ спретнаха барикада около централата на партията на улица "Врабча" като се заканиха, че няма да допуснат протестиращи в близост до централата.

Малко след 22 часа шествието стигна до сградата на националистите, като започна мощно да освирка Волен Сидеров и да скандира "Национален предател", "Оставка", "Турци сте", "Еничари", "Извини се, бе" и др.

Още по темата

В отговор от другата страна на барикадата започнаха да хвърчат пластмасови бутилки, част от тях пълни с камъни и пясък.

По информация на bTV най-малко двама души са пострадали от хвърлени камъни. Едно момче е леко ранено в ръката, а момиче е било изведено от множеството събрали се хора и не е ясно какво е състоянието й. По информация на агенция "Булфото" е ранен и техен репортер.

Преди да достигнат до централата на „Атака”, участниците на протеста преминаха покрай централите на БСП и ДПС, където скандираха „Долу БСП”, „Долу ДП С“, „Еничари” и „Оставка!” Пред централата на ДПС те изпяха и химна на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още по темата: атакапротест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
11
 
7
 
! Отговори
Добряк преди 11 години
Положението е следното докато Боко и Цоко са на свобода провокации ще има... Има и наистина мирно протестиращи пратени от Мавъра Костов, Куневица и СДС, има и докарани със автобуси от лудото Яне... Но основната войнствена маса е от подръжници на ГРОБ и агитките...Опс щях да забравя зелените :) Много активно се работи със тях във фейсбук :)
259
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Аз съм от хората, които протестирахме още края на 1989 г. , свалихме две правителства на Луканов , свалихме Виденов , бях на събитията около парламента 1997 г. Това тогава бяха протести - цялата страна беше блокирана от стачки , нямаше градски транспорт , Орлов мост беше затворен от барикади и огньове , имаше стотоци палатки в центъра на София . Така се протестира. Но никога не сме се занимавали с офисите на партиите . Ние блокирахме цялата страна и това беш достъчно . И бяхме стотици хиляди по барикадите . Хем нямаше мобилни телефони , интернет и частни телевизии . Помня че окупурахме БНТ , з
258
6
 
6
 
! Отговори
denim58 преди 11 години
До до 345Човече,живота продължава ! Не се заливай със злоба,нито ГЕРБ ти е виновен,нито никой!*** оближи на СерГей обувките- дано да се почувстваш щастлив !
257
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕИИЙ *** ГЕРБЕРСКИ СПРИ ДА МЕ БАНИШ ТИ *** *** ЛЕЛИНА КАВАЛ СДУХАН ТУКА САМО ГЕРБЕРСКИ *** ЧОВЕК МОЖЕ ДА СРЕЩНЕ
256
5
 
3
 
! Отговори
London calling преди 11 години
Лора много рано се е върнала от чалготеката. Да не би да е от тези силиконовите герберски пачаври?
255
4
 
2
 
! Отговори
London calling преди 11 години
Лора много рано се е върнала от чалготеката. Да не би да е от тези силиконовите герберски пачаври?
254
9
 
5
 
! Отговори
ГРАЖДАНСКА ВОЙНА преди 11 години
УТРЕ ВСИЧКИ СРЕЩУ ЦЕНТРАЛИТЕ НА ДПС, БСП, ГЕРБ, ДСБ, РЗС и т.н.ДА ГИ УБИЕМ ЧРЕЗ НАСИЛИЕ И БЕЗРЕДИЦИ
253
13
 
9
 
! Отговори
ATAKУВАЩ преди 11 години
БРАВО, БРАВО, МРЪСНИ ***! ТАКА НЕ БЯХТЕ СКАЧАЛИ ДОРИ И СРЕЩУ ЦЕНТРАЛАТА НА ДПС, ТОВА Е СРАМ! БЪЛГАРИ НАПАДАТ БЪЛГАРИ, ТОВА ЦЕЛЯХА НЯКОЙ ХОРА - ТОВА И СТАНА! ВРАГЪТ НЕ Е АТАКА, А ГЕРБ-БСП-ДПС, КОИТО ИГРАЯТ В ЕДИН ОТБОР, НО ВИЕ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ПОНЕЖЕ СТЕ С 1 МОЗЪЧНА КЛЕТКА, КОЯТО ВИ СТИГА САМО ЗА ДА МОЖЕ ДА ХВЪРЛЯТЕ БУТИЛКИ И БОМБИЧКИ ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА НА ЕДИНСТВЕНАТА НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ! СРАМ И ПОЗОР, ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ СЪДБАТА, ОВЦЕ!
252
3
 
0
 
! Отговори
denim58 преди 11 години
До ДобрякА ти защо слагаш етикети на хората! Представи си ,че не всички са мутри,нито пък ченгета !Ей много трилъри гледаш напоследък,я вземи си пусни ,някоя комедия! Колкото до ника - ти си фалшификатът, така че поне не лъжи...
251
1
 
0
 
! Отговори
iliq4all преди 11 години
Ей мишки,кво въртите палачинката,единия не бил за болен другия пише за калинки.Ще се мачкаме или сте същите кат болен само *** и ефтино бело
250
7
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Сегашния министър на вътрешните работи е ПИЧ .. ако беше Цецо до сега да сте яли здравия бой протестиращио. Бойко следва принципа на Ердоган , щом Ердоган не послуша Бойко "да следва моя пример и да подаде оставка " ако Герб се върне на власт .. Бойко ще следва примера на Ердоган ако има пак протести... по зле ще е ОРЛОВ МОСТ от ТАКСИМ.
249
12
 
21
 
! Отговори
ПРОТЕСТИРАЩ преди 11 години
УТРЕ ВСИЧКИ СРЕЩУ ЦЕНТРАЛАТА ПП ГЕРБДА ГИ ИЗБИЕМ - СМЪРТ ЗА ГЕРБ
248
11
 
8
 
! Отговори
lora love преди 11 години
а пък за тия психясали атакис4ета с увредена мозъ4на деиност-без коментар,болни болни,та 4ак няма осъзнаване
247
9
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
до 345 - ако беше протестирал за назначението на Калинки от страна на ГЕРБ, можеше и ние да излезнем на протест, значи 20 000 човека не са България, това означава че 90% за момента искат това правителство. Седят си тихо и спокойно.
246
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последните две поколения ги пишем бегали. Съдба на необразовани роби. Няма значение дали тук или в бардаците на европа. Жалко!
245
5
 
12
 
! Отговори
Вунд преди 11 години
Турците и евреите намериха един *** - Волен да им опере пешкира, а те излизат сухи. ЗАЩО НЕ НАПАДНАТ ЦЕНТРАЛИТЕ НА ГЕРБ БСП ДПС ДСБ И ОСТАНАЛАТА ***???
244
11
 
15
 
! Отговори
ataka.tv преди 11 години
ВСИЧКИ ВИДЯХМЕ, ЧЕ "ПРОТЕСТИРАЩИТЕ" СА ПИЯНИ ХУЛИГАНИ
243
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** Волен се *** утре всички срещу него
242
8
 
6
 
! Отговори
Добряк преди 11 години
До denim58Оня другия ме копира... Аз лично не съм срещал ГЕРБАВ добряк !!! ГЕРБерите сте или мутри или калинки а най често срещаното явление сред вас е МУТРО-ЧЕНГЕТА !!!!
241
5
 
15
 
! Отговори
iliq4all преди 11 години
Всички кадри на болен са събирани с лъжичкаако майкави е знаела да ви е увила в салфетка и в канала