За 20-и ден протестиращи крещят "Оставка"

Контрапротести се събраха при НДК и във Видин
Обновена: 4 юли 2013 10:01 | 3 юли 2013 19:35,
986

Протестът пред Министерския съвет. Снимка: БТА

За двадесети ден поред протестиращите се събраха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите отново тръгнаха от сградата на Министерския съвет.

Те скандират вече станалите дежурни лозунги "Оставка", "Червени боклуци" и "Мафия". Отново се чува биене на барабани, развяват се български знамена. На протеста са и амбулантните търговци, които продават свирки и знамена. Полицейското присъствие е засилено.

Издигнати са плакати с надписи: „Безусловен базов доход”, „Орешарски ти вече си зависим от народа”, „Задължително гласуване + образователен ценз”.

Към 19.30 часа около 5 000 протестиращи са се събрали в центъра на София - на Ларгото пред Министерския съвет, съобщи пресцентърът на МВР.
Няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Служителите на реда продължават да охраняват мирния протест, уточняват от МВР.

По-рано днес полицията разпръсна протестиращите, които бяха затворили цял ден движението на площад ”Народно събрание”. Сутринта хората от инициативата ”На кафе пред парламента” се заканиха, че ще седят цял ден, но до следобед останаха само около 20-тина души, които обаче отказваха да освободят платното.

Полицаите разпръснаха и демонстрантите, които бяха затворили кръстовището на бул. ”Васил Левски” и ул. ”Оборище”.

Традиционно вечерното шествие в София потегли от Министерския съвет, премина пред Парламента и блокира движението на Орлов мост. След това протестиращите изминаха обичайния си път покрай партийните централи.

Около 30-тина души се събраха на протест и в Сливен с искане на оставката на Орешарски и спешни промени в Изборния кодекс. Десетина души се събраха на мирен протест пред паметник „Майка България” във Велико Търново, предаде "Фокус".

Около 300 души се събраха на протест и в Пловдив. Хората скандират "Оставка", "БСП мафия" и "Волен вън".

Стотина души се събраха да поискат оставката на кабинета и във Варна.

Междувременно около 18.00 часа се събра и контрапротеста в в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Хората традиционно се пилоните край НДК. Те носеха български знамена и обявиха, че ще се събират всеки ден, за да оказват подкрепата си за кабинета.

Близо 300 души от областта се събраха тази вечер на централния площад във Видин на митинг в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски под надслов "Чуйте и нашия глас". Протестът започна с изпълнение на българския химн от майка и дъщеря от Видин - Даниела и Полина.

Представители на почти всички общини от областта поискаха да се даде шанс на правителството на Пламен Орешарски, за да извърши необходимите реформи. Събрали сме се тук, за да се чуе и нашият глас, гласът на най-бедния регион в България и Европейския съюз, каза в изказването си Мария Джамбазова, майка на две деца.

Изказващите се посочиха, че "за малко повече от месец новото правителство премахна данък доход върху депозитите на физическите лица, намали цената на тока и увеличи помощите за майки с деца. Правителството на Орешарски има специална политика към Северозападния регион и затова всички трябва да подкрепят правителството", казаха протестиращите, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


986
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
14
 
! Отговори
Бънди преди 11 години
"Ние сме народът" пише на първата снимка. Не господинчо, не сте народа. Аз не искам нови избори, а има и други. Вие сте част от народа. Спрете с поведението си на легитимност. Всички вече виждаме смисъла на тези пНие не сме по-малко интелигентни, умни и красиви от вас. Ходете си у вас. Като дойдат избори, тогава ще ви видя пак по кръчмите, но не и до урните.
52
15
 
9
 
! Отговори
Червени курви преди 11 години
Тройната коалиция от национални предатели - времето ви изтече! България ви мрази, червени ***!
51
14
 
7
 
! Отговори
are_kulata преди 11 години
Падението на комунизма идва с ликвидирането на двете червени сестри-*** БСП и ГРЪБ.
50
10
 
15
 
! Отговори
Точкa !!! преди 11 години
Щом Герберите тaкa квичaт по площaди и форуми , знaчи Бългaрия се движи в прaвилнa посокa!!!!!!!
49
7
 
17
 
! Отговори
Не сте преди 11 години
Не сте народът! Вие сте незнайни издънки на тази територия! Вие сте безотговорните люде, които си водят децата по протестите! И накрая - вие сте наглите, които на протестите сте съпроводени от домашни любимци! който и да ви плаща- вие нямате кауза! Само врякане и свиркане държава не орравят. Чакам МВР да се вземе в ръце и да ви покаже къде ви е мястото. Впрочем има и една кокона $ фандъкова- която носи отговорност за хаоса по софийските улици.Махайте се, ***!
48
12
 
6
 
! Отговори
Сенди преди 11 години
Кефите ме как подкрепяте парламентарните зандани, дето ви окрадоха, страхува ви да не се случи нещо ново. Само Боко ви е в устата, нема други, рая.
47
8
 
14
 
! Отговори
Стигa толковa толерa преди 11 години
Полицaите мaй сa ги метнaли тези "крaсиви и симпaтични протестирaщи", съобщихa зa нялколко aрестувaни и сa рaзгонили някaквa шaйкa от кръстовище.
46
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От умрял писмо и от комунистите да върнат властта, не чакай... Небъдна работа... Поголовно уволняват и назначават роднините си в държавните служби...
45
8
 
12
 
! Отговори
London calling преди 11 години
Всеки свързва интелигентните,образовани и трудолюбиви хора с някаква работа. Да имат длъжност някаква и да работят се предполага че тези индивиди не биха имали проблеми.Къде работят тези помазаните протестиращи като сутрин,обед и вечер пият кафе и развяват знаменца?
44
12
 
15
 
! Отговори
Цецо плаща яко! преди 11 години
по 50 кинта на "протестиращ"за от провинцията + безплатен транспорт и суха храна за 1 ден
43
6
 
5
 
! Отговори
Pisna mi преди 11 години
Ne moga da povqrvam pusnete si kanal 3 i ako ste hodili na ma4 6te vi Stane kolko x 5000 4oveka sa izlqzli!!!SAS stari *** nov bardak ne se pravi!!!pri tezi ni6to dobro ne sme vidqli, ako ne Padne tova pravitelstvo 6te ostanete vie koito go poddarjate,pravitelstvoto i ocelelite mutri.ne sum za bb no i az vi mrazq bezplatno!!!i malko stana kradeca vika drajte kradeca za svalqneto na bb ima6e krav,sega kolkoto i da vi iska nqma!iskam da popitam koi protesti sa plateni?!..nali ste inteligentni
42
16
 
15
 
! Отговори
az преди 11 години
Ясно, платили са на 300 *** във Видин. Сега и Дунав мост 2 ще кажат, че са построили...
41
14
 
8
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 11 години
До удриМного си прав.Видин, Враца и Монтана са на светлинни години назад от цивилизования свят.Още навремето бай Тошо ги еб***ше , сега всички останали.
40
7
 
10
 
! Отговори
До Удрито преди 11 години
Ей Удри, aко те пипнa някъде ще те вържa нa морски възел с три нaметки.Нямa ли кой дa те опaндизи дето пропaгaндирaш зa войнa и терор.Незнaм, но мисля вече дa съзирaм зa теб интернет полициятa!!!И ще го нaпрaвя!Мaй не си зaпознaт,че вече не можеш ей тaкa дa си пишеш и псувaш безнaкaзaно!
39
10
 
11
 
! Отговори
МВ преди 11 години
ЕнтИлигентните по жълтите павета и пълна идиотия, опикаха и *** центърана София да идва Титан-чистотата и да измива ***, друг изход няма
38
13
 
15
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Ей скапани *** с промити мозъци...свърши се вашата колкото и да седите и да си драскате съобщение след съобщение!!! То това и ви остана
37
12
 
17
 
! Отговори
Родолюбец преди 11 години
Тройната коалиция от национални предатели - времето ви изтече! Махайте се от България!
36
2
 
10
 
! Отговори
boyko_stoew преди 11 години
Проблема не е в Кабинета ,а в Политическата Класа.И да падне Кабинета ,При Такава политическа класа,ще се Възпроизведе нов кабинет СЪССЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ.НУЖНИ СА РАДИКАЛНИ ПРОМЕНИ В ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОНПЪРВА ТОЧКА:ОТНЕМАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ ПРАВА НА ГРАЖДАНИ,които нямат Основно образование и на Граждани ,които са трайно безработни.Горното се Подлага се на Референдум.Създава се Електронна система за Контрол на Избирателните права.
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тракторите да _ _ _ _ _ Т
34
9
 
10
 
! Отговори
Богдан преди 11 години
Дедо пък умре от радост, като разбра за социалния пакет на Олигарски!

Спонсорирани публикации