Кой "закова" Бисеров?

Три превода към македонска банка в основата на разследването за пране пари
8 ное 2013 07:00,
217
Кой "закова" Бисеров?
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Три мистериозни превода за 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка сложиха край на 23-годишната политическа кариера на бившия вече зам.-шеф на парламента.

Тези сметки и финансови операции не са били обявени пред БНБ, сумите не са декларирани и пред регистъра на ДАНС, както изисква законът, съобщава "24 часа" под заглавие "Бисеров си тръгнал заради 445 хиляди "лични причини".

Именно тези преводи са в основата на разследването за  пране на пари. Синовете му и шофьорът са с договори за милиони за продажба на зелен ток. Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.

Своята позиция "Труд" представя със заглавие: "Въпросът Бисеров". Въпросът бил кой е "сготвил" г-н Бисеров. Доган? Станишев? Цветанов? Американците? И не е новина съобщеното за един виден политик - че е правил тайни преводи от Швейцария към офшорки на Сейшелите. Новина е това, което никой не иска да  съобщи: Защо точно Бисеров?

Още по темата
Водещото заглавие на "Стандарт" оповестява: "ЦРУ закова Бисеров". Според изданието сигналът е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба.

"ДАНС и прокуратурата разгърнаха мащабна операция срещу  Христо Бисеров", съобщава "Сега".  Все още не е ясна схемата за пране на пари, но е сигурно, че от спецслужбите е изтекла информация към разследвания и други политици. След като е изключен през 2001 г. от СДС, Христо Бисеров се появява като депутат от ДПС през 2005 г. В ръководството на тази партия бе до миналата неделя.

Мистериозно оттеглилият се от зам.- шефския пост в парламента и в ДПС Бисеров е обект на мащабно разследване за пране на пари и данъчни престъпления. Прицелването в политик от толкова висок ранг за тежки престъпления е безпрецедентно за държавното обвинение. Заедно с Бисеров се разследва и доведеният му син  Ивайло Главинков. Делото срещу двамата е образувано светкавично по писмена справка, пратена в сряда от председателя на ДАНС Владимир Писанчев до главния прокурор Сотир Цацаров.

Оправдавайки се с класифицирани данни, от прокуратурата бяха лаконични и не дадоха подробности по случая. Така остана неизвестно за какви суми става въпрос, през кои държави е минавала схемата за пране на пари, както и какъв е произходът им. Не се разбра и откога ДАНС разработва Бисеров и дали папката му не е удобно пазена за подходящ момент. "Сега" научи, че  информацията в справката на ДАНС е за периода след 2008 г. Данните били 7-8 страници, в които не се сочел никакъв източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
25
 
! Отговори
АЛАБАЛА преди 10 години
Нека сега турско мислещите да лапат мухите по баирите и си нижат тутуна.А техните хора си превеждат парите им като на шега.СЕЛЯМ....
54
1
 
38
 
! Отговори
художника преди 10 години
Сега разбраха ли защо сте бедни трудолюбиви Българи и Българомохамедани от Родопите и Делиормана? Тънете в нищета, а вие гласувате за тези ***, който Ви крадат от субсидийте за тютюна, за земеделие и животновъдство. Сега видяхте ли, къде са ви парите?
53
2
 
22
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Един *** и *** по-малко!*** от БСП и Юруш и особено обрязания *** гьотферен сидер ага, вие крепите ДПС и няколкото еничари в нея на власт.Сега боли ли, или свикнахте на пенетрацията на хидроинженера?ОСТАВКА!Бойкот на медиите на еничарина пеевски!Не на ибрикчийството на БСП и Юруш!Сидер ага е фес!Да живее България!
52
2
 
16
 
! Отговори
бебо преди 10 години
май не Бойко взе парите а този Бисеров
51
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За себе си съм 1000% сигурен,че го "сготви" банковото лоби...Освен всичко друго,той е и шеф на законодателната комисия в парламента,а предстоящите промени при банките ще ги лишат от няколко МИЛИАРДА лева НА ГОДИНА.Затова лобито извади "Голямата Берта" Явно бъдещите промени промени в банковия сектор са "много народни".Следете изявите на Данчо Ментата и Пеевски относно техния законопроект за новите правила за банките.И най-вече за новия шев на ЗАКОНОДАТЕЛНАТА КОМИСИЯ В ПАРЛАМЕНТА!
50
6
 
11
 
! Отговори
axa преди 10 години
Справедливо ще е всички вкупом да се наредят на опашка и да се извинят на Костов. Най-активните му медийни душмани, дето им течеше пяна по долната устна и очите им святкаха от омраза докатоз медийно го громяха, всъщност до един се оказаха най-големите разбойници на България - Бисеров, Доган, Бакърджиев, Бонев,Софиянски, Цецо Тъщата, Буда, Гоце, Агент Димитър, Агент Бор, Учиндолския славей. Което говори само едно - че Костов както винаги е бил прав, ама има ли кой да слуша?
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свещи да си купиш с тия хиляди !!!! И всички покрай теб!
48
1
 
29
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Сега боли ли? Боли ли, боли ли като ви вадят зъбите? Така ще бъде. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Христо Бисеров от ДПС, в реплика към бившия вътрешен министър Цветан Цветанов при дебатите по промени в Закона за специалните разузнавателни средства...нагъл, долен, крадлив, антибългарски ***...
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tozi taka narchen zelen tok tryabva dase premahne vednaga.Vijda se koi stoyat zad tiya ,,investzii``
46
0
 
11
 
! Отговори
лекия преди 10 години
явно чена цру в момента и трябват финанси както и на сащ... бисеров изгърмя за назидание да се покаже че ако не почнат да цакат с всички наши крадливи милионерчета ще стане така... а другото грозно е че цру яко ни следят вече в собствените ни държави ако не и в домовете ни
45
1
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Отсега е ясно,че и тоя крадец и родоотстъпник ще го оправдаят...
44
3
 
29
 
! Отговори
Л преди 10 години
Пак питам защо след като става въпрос за "Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката." Кой е забавил проверката и защо ? Цветанов и Флоров бяха шефове тогава.Защо Бисеров е разследван сега а не тогава някой ще ми даде ли обяснение.ЦВЕТАНОВ ЛИ Е ПРИКРИВАЛ БИСЕРОВ
43
0
 
19
 
! Отговори
magi преди 10 години
поредния крадец! *** не се ли сещат че имат един живот............за къде ги трупат тия пари!всички млади хора да напускат тая държава! тук е игра на котка и мишка за сметка на хората!а тоя сега Бисеров мръсното чакаме да видим прокуратурата! искам да го видя където му е мястото т. е. в ГЕМЕТО! и не се измъквайте господа а работете по въпроса!
42
15
 
13
 
! Отговори
Ben-Adam преди 10 години
Не мисля че Боисов има офшорки и е крал от държавата но с кухата си глава и наивната душа помогна на крадците да крадя, застъпваше се за ***, прекланяше се пред олигарси и с една дума асфалта който направи днес вече се рони от скъпоплатени некачествени материалиА с две думи използваха го всички които можеха защото той не беше за тази работа.
41
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
К О Й --- Т О Й .
40
0
 
7
 
! Отговори
сектор Кабул преди 10 години
До Чичко СталинПринципно разсъждаваш правилно и мъдро. Единствената ми препоръка е да преосмислиш името на личността, която може да запуши веднъж завинаги ненаситните еврейски усти. И от която личност имаме крещяща потребност не само в България, но и като че ли в целия свят. Малкото име започва с А, и завършва на долф.Някой ще попита- ами къде ще обменяме мнения ако здравите сили вземат властта. Хм, светът без инвестор бг като екзекутор на мнения би бил далеч по-добро място за истината.
39
0
 
18
 
! Отговори
Мислител преди 10 години
Добре де това ЦРУ защо не закова Доган, Енерго/Кралете, Всеообща тайна е кои бъкат с глеми тлъсти не-регламентирани сметки, а това ЦРУ си трае за тех . Май това ЦРУ е некой втори отбор от родината- ДС, защото ако беше истинското до сега да е изчистена страната ни от нейните грабители..!
38
4
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
до червените охлюви . Сега видяхте ли , разбрахте ли защо има протести , защо студентите окупираха защо има стачни действия в цялата държава ? Ако не сте да ви кажа , - защото всеки ден излиза на яве по една такава простотия и афера от така наречения политически елит.
37
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо ченгетата да бият протестиращите, да вземат да помогнат да избесим тея мръсни ***. Така и за тях би било по - добре.
36
4
 
27
 
! Отговори
от чужбина преди 10 години
До днес чухме много разкрития за престъпления и злоупотреби на политици спрямо народа. Ако нито един от тях не е в затвора и парите му не са взети означава че правителстото прави безплатен цирк пред народа. Не решават проблема с действия защото и техните кирливи ризи ще бъдат разкрити. Правителство и правосъдие трябва да бъде свалено незабавно! Подкрепям студентите и всички бунтовници в България. Всички работещи в чужбина милеем за България но за жалост народа там спи и се азделя