Кой "закова" Бисеров?

Три превода към македонска банка в основата на разследването за пране пари
8 ное 2013 07:00,
217
Кой "закова" Бисеров?
Христо Бисеров. Снимка: Булфото

Три мистериозни превода за 315 000 долара и 130 000 евро от сметки на Христо Бисеров в Швейцария към други сметки на доведения му син Ивайло Главинков в македонска банка сложиха край на 23-годишната политическа кариера на бившия вече зам.-шеф на парламента.

Тези сметки и финансови операции не са били обявени пред БНБ, сумите не са декларирани и пред регистъра на ДАНС, както изисква законът, съобщава "24 часа" под заглавие "Бисеров си тръгнал заради 445 хиляди "лични причини".

Именно тези преводи са в основата на разследването за  пране на пари. Синовете му и шофьорът са с договори за милиони за продажба на зелен ток. Сигналът от Швейцария бил от 2012 г., в ГДБОП забавили проверката.

Своята позиция "Труд" представя със заглавие: "Въпросът Бисеров". Въпросът бил кой е "сготвил" г-н Бисеров. Доган? Станишев? Цветанов? Американците? И не е новина съобщеното за един виден политик - че е правил тайни преводи от Швейцария към офшорки на Сейшелите. Новина е това, което никой не иска да  съобщи: Защо точно Бисеров?

Още по темата
Водещото заглавие на "Стандарт" оповестява: "ЦРУ закова Бисеров". Според изданието сигналът е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба.

"ДАНС и прокуратурата разгърнаха мащабна операция срещу  Христо Бисеров", съобщава "Сега".  Все още не е ясна схемата за пране на пари, но е сигурно, че от спецслужбите е изтекла информация към разследвания и други политици. След като е изключен през 2001 г. от СДС, Христо Бисеров се появява като депутат от ДПС през 2005 г. В ръководството на тази партия бе до миналата неделя.

Мистериозно оттеглилият се от зам.- шефския пост в парламента и в ДПС Бисеров е обект на мащабно разследване за пране на пари и данъчни престъпления. Прицелването в политик от толкова висок ранг за тежки престъпления е безпрецедентно за държавното обвинение. Заедно с Бисеров се разследва и доведеният му син  Ивайло Главинков. Делото срещу двамата е образувано светкавично по писмена справка, пратена в сряда от председателя на ДАНС Владимир Писанчев до главния прокурор Сотир Цацаров.

Оправдавайки се с класифицирани данни, от прокуратурата бяха лаконични и не дадоха подробности по случая. Така остана неизвестно за какви суми става въпрос, през кои държави е минавала схемата за пране на пари, както и какъв е произходът им. Не се разбра и откога ДАНС разработва Бисеров и дали папката му не е удобно пазена за подходящ момент. "Сега" научи, че  информацията в справката на ДАНС е за периода след 2008 г. Данните били 7-8 страници, в които не се сочел никакъв източник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още по темата: ДПСХристо Бисеров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
16
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Няма значение, кой? По-важно е, че след 24 години грабеж, ние продължаваме да " протестираме " и " контрапротестираме " , а докато ние се чудим за какво да се разделим, тези ( без значение на цветовата гама ) се потупват по рамото и подхилвайки ни се, грабят ли грабят.
74
4
 
30
 
! Отговори
sofeto преди 10 години
"Кой "закова" Бисеров?"А представетеси ако будните хора не се бяха вдигнали на протест и прасето Пеевски бе станало шеф на ДАНС. Той ли щеше да "закове" Бисеров?
73
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цру спасява цветанов и бойкоинформацията е от тях- партньорски службиако боко и цецо сбъркат курса и тях ги чака същото но там ще се опре до милиардиза бисеров е смешна 400 хиляди на фона на милиардите дето са замъкнали останалитеза кокошка няма прошка - особено ако са засегнати американските интересивсичко е прогнило целите са постигнати в държавата няма читави политиции братяга американци ще си играят с тях както поискатжалко за тъпите българи- сега разбрахте ли кой командва в българия
72
0
 
4
 
! Отговори
дп 75 преди 10 години
каквито и закони да се въведат, не се ли докаже виновността на даден човек, няма файда. В момента законите също са доста строги.
71
1
 
16
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Докато платените разправят за някви офшорки в минало време се оказа, че Бисеров е разследван за пране на пари сега. Аре сега да се разровят около Кутев, Овчаров и Станишев
70
0
 
10
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
*** въпрос.По правилно е защо ги търпим?Имам усещането че и на Европа и писва от нас.
69
0
 
11
 
! Отговори
sboo преди 10 години
Кои са тези хора които управляват икономиката ни,крайно време е да имената им да излязат в публичното пространство,олигарсите на прехода КОЙ ги създаде и защо продължават да крадат,затова не се учудвайте ,че живеем бедно то крадене крадене ама поне малко и за народа да имаше.
68
3
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Един чичко Сталин щеше да оправи всички ви, крадлива пасмина. За пенсионери, за здраеопазване, за просвета и т.н. и т.н. няма, а за вашите отворени г...ве има, *** ненаситници!!!
67
0
 
16
 
! Отговори
Krios преди 10 години
СЕГА БОЛИ ЛИ, КАТО ТИ ВАДЯТ ЗЪБИТЕ?
66
2
 
27
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Хр. Бисеров казваше , че Б.Б. е свързан с Йосич, а истината излезе друга ...Ковачки и Пешо сумиста ги свързват с Йосич .Ковачки е близък до Доган .Д. Пеевски и Н. Бареков изливат тонове помия срещу Цветанов и Ася Петрова, които работеха по ' Килърите ' .Не е ли очевидно, че Д. Пеевски индиректно защитава Пешо сумиста ?Пешо сумиста беше близък и с Маргините, Чолата .Хр. Бисеров е просто един ' бушон ' в цялата схема ...
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАМИЦАТА ИМ КРАДЛИВА!!
64
3
 
20
 
! Отговори
sboo преди 10 години
Разбрахте ли защо всички се занимаваха с ЦЦ и ББ,за да може спокойно БСПи ДПС да си вършат далаверите,така беше и с земята,докато хората се занимаваха с някой и друг декар,ИВАН КОСТОВ предаде всички заводи и фабрики на бившите комунисти, а от любов към царя му върнахме сума ти имоти.
63
0
 
15
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Всички знаят къде са парите от труда на българския народ. Въпроса ми е какво се прави с това знание и на кого помага то ?Ако едно знание не се използва правилно и не дава резултати, това означава, че който го притежава не го заслужава.Съжалявам
62
0
 
9
 
! Отговори
danitz3 преди 10 години
КОЙ е истинският собственик на фирмите, е не по-маловажен въпрос. бисеров, а и останалите, е много малко вероятно да управляват свои фирми, от свое име и за своя сметка:))
61
1
 
27
 
! Отговори
aman преди 10 години
добре че са чуждите спецслужби, че ако бяха само нашите ...
60
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президента остана единствената стабилна институция в страната. Искат да го унищожат защото им пречи. Няма да позволим. Напред Росене!!!!!!!!!!
59
0
 
14
 
! Отговори
Тлъб преди 10 години
Закован с пирон между очите
58
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вече е ясно кой искаше Пеевски за шеф на ДАНС.Тепърва ще излиза информация и за много други КРАДЛИВИ политици,а не като балоните на Бареков, Манолова и други слуги на МАФИЯТА.
57
0
 
31
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Какво става в тази България ? Румънците вече съдят политици, Украйна също, еврейски президент от няколко години лежи в затвора само България спи ! Или няма държава и закон или всички държавници са крадци и правят спектакли за пред народа. И Борисовото правителство правеше така и днешните също. Да виждате някой политик престъпник в затвора ?
56
3
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ha..ha..ha,kapka v moreto na Dogan I Bustan,bozdugan I patladjan I SAMO Biserov e kurban